kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 14:42

Το ξέρω αυτό το παλικάρι

Written by
Rate this item
(1 Vote)

leyteris-eleytheriou

Του Λευτέρη Ελευθερίου

Λένε ότι ο Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι δεν σπαταλούσε πάνω από τρία λεπτά όταν έκανε σεξ. Αν είναι αστικός μύθος, της περίφημης WashingtonDC, ή πραγματικότητα, δεν έχει να κάνει. Το ζητούμενο ήταν ότι έκανε τρία λεπτά σεξ για να μη χάνει χρόνο. Ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μία εποχή που οι συγκρούσεις είχαν ξεκινήσει, με τους μαύρους να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Ο Κένεντι δεν είχε ενημερώσεις για τέτοια ζητήματα, αλλά τέθηκε αναφανδόν υπέρ τους όταν επρόκειτο για το απλό δεδομένο: να τους συμπεριφέρονται ως ανθρώπων. Να μην κάθονται σε συγκεκριμένες θέσεις στο λεωφορείο, να μην τους απαγορεύεται η είσοδος σε μαγαζιά. Από πάντα, οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους των κρατών στα οποία τελούν το ύψιστο αξίωμα. Μπορεί να μην κάνουν βόλτες στις κακόφημες συνοικίες και στις γειτονιές, αλλά πάντως έχουν μία γενική εικόνα για το τι συμβαίνει. Αυτό προφανώς δεν ισχύει μόνο για τους πρωθυπουργούς ή τους προέδρους, αλλά και για τους υπουργούς, για τους βουλευτές, για όλους όσοι εξελέγησαν την τετραετία. Είναι ό,τι πιο λογικό. Πρέπει να συμβαίνει έτσι.

Πριν από λίγες μέρες είδε το φως της διαδικτυακής δημοσιότητας ένα βίντεο από μία εκπομπή, στην οποία ένας θεατής έκανε παρέμβαση και εναντιώθηκε στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος είναι υπουργός. Είναι ο υπουργός του τόπου σε θέματα υγείας, δηλαδή από εκείνον περνούν όλα όσα αφορούν στο υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ήδη τη γελοιότητα στη φράση, τότε μπορεί να την κατανοήσει μέσω του Γούντι Άλεν, που τη δεκαετία του ’70 είχε πει ότι «όλες οι καταστάσεις μπορούν να γίνουν αστείες, ακόμα και ο πόλεμος του Βιετνάμ». Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αστείο το θέμα της υγείας, δίνοντας την πλέον κομβική θέση σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν πειράζει τόσο που είναι γραφικός και που πουλούσε βιβλία σε κανάλι, δεν πειράζει που ουσιαστικά δεν μπορεί να μιλήσει και που η φωνή του είναι τόσο εκνευριστική που θα ήταν πιο ενοχλητική από σκουπιδιάρικο τα ξημερώματα, στην προσπάθειά σου να κοιμηθείς, δεν έχει, ωστόσο, κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί ότι εκείνο που τον νοιάζει είναι οι ψήφοι.

Το ξέρω το παλικάρι που έκανε την παρέμβαση. Έχουμε διαφωνήσει μία φορά στο Facebook, τη μέρα που το «Πρώτο Θέμα» έβγαλε τη φωτογραφία με τον Παύλο Φύσσα. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει εφημερίδα στον κόσμο που να είχε παρόμοια φωτογραφία και να μην την έκανε πρωτοσέλιδο. Κατά τη γνώμη του, ήταν χυδαίο, όχι μόνο σε ό,τι αφορούσε το πρωτοσέλιδο, αλλά στην εφημερίδα στην οποία εκδόθηκε. Κατά τη γνώμη μου, δεν έπρεπε να παίζει καν ρόλο αυτό. Δημοσιογράφοι σχολίασαν αρνητικά το πρωτοσέλιδο, δημοσιογράφοι που κάνουν την τρίχα τριχιά για να έχουν ένα απλό θεματάκι- και προφανώς όχι μία φωτογραφία από μία δολοφονία.

Ο Νίκος είναι εξαιρετικός άνθρωπος και παιδί εξαιρετικής πάστας. Ήταν τεχνικός στην εφημερίδα που εργάζομαι και έβαλε τα δίκτυα στον υπολογιστή στον οποίο ακόμα γράφω. Πριν από λίγο καιρό απολύθηκε- και παρ’ όλα αυτά είναι θαυμάσιος στη δουλειά του. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο το γεγονός ότι έμεινε άνεργος με την παρουσία του στη συγκεκριμένη εκπομπή. Ήταν ούτως ή άλλως ευαισθητοποιημένος για καταστάσεις που συνέβαιναν έξω από τον χώρο, ήταν ούτως ή άλλως παρών σε πορείες που αφορούσαν, πολύ απλά, σε ένα καλύτερο αύριο, που ο μόνος λόγος για να μη βρεθεί στην εκπομπή αυτή πριν ένα χρόνο, επί παραδείγματι, ήταν να έχει βάρδια. Δεν υπήρχε άλλος λόγος.

Παρ’ όλα αυτά δεν πήγε στην εκπομπή για να βρει το δίκιο του. Μίλησε μάλλον διότι δεν άντεξε το HorrorShow. Η Ελλάδα, κατακτημένη εδώ και καμιά πενταριά χιλιάδες χρόνια, 500 από τους Τούρκους και 4,5 χιλιάδες από το Βυζάντιο, είναι μία προεδροκεντρική χώρα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο εδώ δεν παρεμβαίνει η αστυνομία όταν ένας υπουργός λέει σε έναν απλό θεατή, «πόσα έχετε πληρώσει για την υγεία και πόσα έχω πληρώσει εγώ». Αλήθεια είναι αυτός ο τύπος υπουργός. Αλήθεια;

Δε με νοιάζει πού υπάγεται ο οποιοσδήποτε Άδωνις. Δε με νοιάζει καν η φάρσα που υπάρχει στο όνομά του. Κανονικά, αυτή η ατάκα είναι ποινικό αδίκημα. Κανονικά, είναι πέντε μήνες φυλακή χωρίς αναστολή και χωρίς εγγύηση το αυτάρεσκο ύφος που παίρνει για να δηλώσει ότι είναι εκλεγμένος από τον λαό. Κανόνικα, το να αντιδράει για τους κομουνιστές των Εξαρχείων λες και πρόκειται για τον θανάσιμο εχθρό του, είναι λόγος απέλασης από την χώρα. Όχι επειδή είναι όντως, με βάση το Σύνταγμα, αδικήματα, όσο για το γεγονός ότι θα έπρεπε να υπάρχει λίγη οξύνοια, λίγη αξιοπρέπεια και τόσος εγωισμός ώστε τουλάχιστον να εξαναγκαστεί σε παραίτηση. Ομολογώ ότι δεν ξέρω τι έχει κάνει για την υγεία ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά αλήθεια; Είναι ακόμα υπουργός κάποιος που δεν μπορεί να βρει απάντηση στην ερώτηση «τι σας χρειαζόμαστε;»; Είναι ακόμα υπουργός κάποιος που η μόνη στιγμή που γυάλισε το μάτι του ήταν όταν μίλησε για τις ψήφους;

Πόσο πιο κακόγουστοι μπορούμε να γίνουμε; 

Read 1558 times Last modified on Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 12:49

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi