kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 07:33

Ανδρέας Ανδρικόπουλος: Ως συνδυασμός, έχουμε μια διαφορετική επαφή με τους δημότες Γαλατσίου

Written by
Rate this item
(2 votes)

alevriti-andrikopoulos

Ο Ανδρέας Ανδρικόπουλος είναι δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη <<Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο>>. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Ηλέκτρα Αλευρίτη, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες Γαλατσίου καθημερινά, για τις δυσλειτουργίες του δήμου, για το συνδυασμό και τον Γιώργο Μαρκόπουλο.

 

Ηλέκτρα Αλευρίτη: Κύριε Ανδρικόπουλε σας ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνέντευξης στην ιστοσελίδα μας. Είστε πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Γιατί με τον Γιώργο Μαρκόπουλο;

Ανδρέας Ανδρικόπουλος: Καλησπέρα κα Αλευρίτη. Κι εγώ χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω μέσω της ιστοσελίδας σας στους δημότες του Γαλατσίου. Η αλήθεια είναι ότι είχα γνωρίσει τον Γιώργο Μαρκόπουλο πριν από κάποια χρόνια στην ταβέρνα του πατέρα του στην οδό Παπαφλέσσα μέσω του συνυποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού, του Βαγγέλη Μπουγιούκα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνώρισα ουσιαστικά πριν ένα μήνα, όταν μου έγινε και η πρόταση –την πρώτη φορά ήταν μια τυπική γνωριμία-. Μου πρότεινε να κατέβω στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και είπα γιατί όχι; Είναι ένας άνθρωπος που με κέρδισε με τον χαρακτήρα του και με την ενεργητικότητά του. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δουλεύει ακατάπαυστα.

 

 

Ηλ.Αλ.: Να υποθέσω ότι με αυτά που λέτε, ο Γιώργος Μαρκόπουλος είναι η αφορμή που θα κατεβείτε σε αυτές τις εκλογές;

Ανδρ. Ανδρ.: Αισθάνομαι ότι ως προβληματισμένο ον της σημερινής κοινωνίας μπορώ να βοηθήσω και με το παραπάνω στα κοινά, αλλά σίγουρα η θέληση του Γιώργου, οι γνώσεις του στο αντικείμενο, η μόρφωση και το νεαρό της ηλικίας του ταιριάζουν περισσότερο στο προφίλ μου. Αυτά τα χαρακτηριστικά με ενέπνευσαν να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των δημοτών.

 

Ηλ.Αλ.: Είστε ένας νέος δικηγόρος. Πως μπορείτε να συμβάλλετε με τις νομικές σας γνώσεις στις υποθέσεις του δήμου;

Ανδρ. Ανδρ.: Καθαρά με την εμπειρία μου. Είμαι 6, 5 χρόνια δικηγόρος, έχω περάσει από κάποια δικηγορικά γραφεία και έχω ασχοληθεί  με αστικές και ποινικές υποθέσεις. Παλαιότερα μάλιστα είχα κερδίσει και μια υπόθεση του δήμου. Θεωρώ ότι έχω την εμπειρία και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθω σε οτιδήποτε προκύψει. Και όχι μόνο από νομικής πλευράς, αλλά και σε υποθέσεις που αφορούν στον δήμο από κάθε άποψη, όπως για παράδειγμα στις υποθέσεις που έχει με τρίτους ή με άλλους δήμους. Mε τις νομικές μου γνώσεις επίσης, δύναμαι να προστατεύσω και τον Γιώργο ως μέλλοντα Δήμαρχο Γαλατσίου , τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και κάθε Δημότη του Δήμου μας για τους νόμους που ψηφίζονται και θα ψηφιστούν στο μέλλον καθώς είναι πολύ λογικό χωρίς κατάρτιση νομική να μην μπορούν να καταλάβουν  το νόημά τους και το πνεύμα τους.

 

Ηλ.Αλ.: Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας, εάν εκλεγείτε, ως δημοτικός σύμβουλος;

Ανδρ. Ανδρ.: Προτεραιότητά μου είναι το καλύτερο δυνατό για το Γαλάτσι και για το κοινωνικό σύνολο. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή στην οποία ο κόσμος έχει εξουθενωθεί υλικά, πνευματικά και ηθικά από την οικονομική κρίση.  Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος που δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα διαρκέσει και δυστυχώς μπορεί να έχει ακόμα πιο μεγάλες συνέπειες στην κοινωνία αργότερα, απ’ ότι μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό οι προτεραιότητές μου εστιάζονται στο πως θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας.  Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα για το που θα στραφώ, ούτε να μιλήσω εκ μέρους του συνδυασμού μου, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμά μας. Αυτό θα το κάνει ο κύριος Μαρκόπουλος που ηγείται του συνδυασμού. Πάντως, οι προτεραιότητές μας εστιάζονται ξεκάθαρα στο να γίνει το Γαλάτσι πιο ανθρώπινο, για παράδειγμα στην καθαριότητα και στην εκπαίδευση (κάποια κονδύλια πρέπει να δοθούν παραπάνω). Όσον αφορά στην καθαριότητα συγκεκριμένα, έχω ακούσει πολλά παράπονα το τελευταίο διάστημα από τους Γαλατσιώτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον τομέα αυτό. Επίσης, σε ό,τι αφορά στα οικονομικά του, όπου υπάρχει ένα έλλειμμα απ’ ότι ξέρω, χωρίς να ξέρω ποιος το προκάλεσε. Μικρό ή μεγάλο θα δείξει... Γενικώς πρέπει να υπάρξει ένα νοικοκύρεμα στο δήμο. Και θεωρώ ότι ο συνδυασμός μας μπορεί να τα καταφέρει.

 

Ηλ.Αλ.: Πολλοί υποστηρίζουν πως το Γαλάτσι έχει πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ποια θεωρείτε πως είναι τα τρία βασικά προβλήματα του δήμου;

Ανδρ. Ανδρ.: Όπως προείπα, πρώτον υπάρχει ένα έλλειμμα στα οικονομικά του δήμου. Δεύτερον, η εκπαίδευση είναι ένα βασικό ζήτημα, καθώς πρέπει να λυθούν άμεσα κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία καθημερινά. Αυτό έχει σχέση καθαρά με τα κονδύλια που μπορούν να εξασφαλιστούν από την πολιτεία για το δήμο Γαλατσίου. Βέβαια, είναι και θέμα διαχείρισης. Και το τρίτο και πιο σημαντικό είναι η καθαριότητα. Αυτά είναι τα τρία πιο σημαντικά προβλήματα, κατά τη γνώμη μου.

 

Ηλ.Αλ.: Που αποδίδετε τις δυσλειτουργίες αυτές;

Ανδρ. Ανδρ.: Αυτές οι δυσλειτουργίες οφείλονται καθαρά στη διαχείριση από προηγούμενες παρατάξεις που κυβερνούσαν στον δήμο. Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο για το σημερινό δήμαρχο. Ίσως να οφείλονται και σε παλαιότερες παρατάξεις που ηγούνταν του δήμου.

 

Ηλ.Αλ.: Είναι πολύ ευχάριστο πως νέοι άνθρωποι με καινούριες ιδέες, ασχολούνται με τα κοινά. Πολλοί είναι, βέβαια, οι νέοι πια  που απαξιώνουν την πολιτική και απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες. Τι θα τους λέγατε, ώστε να παροτρυνθούν και να ψηφίσουν σε αυτές τις δημοτικές εκλογές;

Ανδρ. Ανδρ.: Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα οικονομικά και κοινωνικά, η αποσάθρωση του πολιτικού συστήματος οφείλεται κυρίως στην διαφθορά του πολιτικού συστήματος, και γι’αυτό ευθύνονται κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Αυτοί εξουσίαζαν επί δεκαετίες τον τόπο. Θεωρώ ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας θέλει κάτι καινούριο. Αυτό το καινούριο, μπορούν μόνο οι νέοι να το δώσουν. Μπορεί να μην έχουν εμπειρία, αλλά μπορούν να δώσουν νέα πνοή, να φέρουν κάτι το καινούριο, το οποίο είναι απαραίτητο πια. Οι κομματικοί μηχανισμοί ιδίως των δύο μεγάλων κομμάτων οι οποίοι κυβέρνησαν τη χώρα μετά την μεταπολίτευση, δηλαδή της Νέα Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ήτανε οργανωμένοι έτσι ώστε να στηρίζονται στην ψήφο μεγάλων γενιών. Ήτανε στοχευμένοι σε ανθρώπους που δεν είχαν την απαραίτητη γνώση αλλά μόνο πάθη από τον εμφύλιο και ψήφιζαν καθαρά συναισθηματικά.  Αυτό για εμένα πρέπει να αλλάξει. Σε αυτή τη χώρα, οι νέοι μπορούν να φέρουν το καλύτερο και την αλλαγή. Δοθείσης ευκαιρίας με την ερώτησή σας, ο δικός μας συνδυασμός, εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους, έχει πολλούς καινούριους ανθρώπους. Και ανθρώπους οι οποίοι βγαίνουν τώρα στο πολιτικό προσκήνιο και ασχολούνται με τα δρώμενα του δήμου αλλά και νέους ανθρώπους σε ηλικία. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι και μορφωμένοι και έχουν προσωπικό και πνευματικό επίπεδο έτσι ώστε να βοηθήσουν.

 

Ηλ.Αλ.: Πιστεύετε δηλαδή ότι αυτή η σύνθεση της παράταξής σας μπορεί να διοικήσει το δήμο;

Ανδρ. Ανδρ.: Γιατί όχι; Η επιλογή των ατόμων δεν είναι τυχαία. Έχει γίνει ένα πετυχημένο πάντρεμα. Έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής 39 υποψήφιοι στον συνδυασμό, εκ των οποίων οι μισοί περίπου είμαστε παιδιά από 40 χρονών και κάτω, άνθρωποι νέοι σε ηλικία που μπορούμε να προσφέρουμε. Έχουμε ενεργητικότητα και διάθεση και υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας, ασχέτως αν θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Είναι πολύ θετικό ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, όπως για παράδειγμα η κ. Ζήκου, ο κ. Δαβίλλας, ο κ. Καλογερόπουλος, ο κ. Τσέπας, ο κ. Τσιαλαμάνης, η κ.  Παπαγεωργίου, ο κ. Μπάστας και άλλοι. Αρκετοί εξ αυτών, νομίζω, πως κατεβαίνουν πρώτη φορά στις εκλογές ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.  Είναι μια καινούρια πρόκληση για εμάς. Και αυτό είναι θετικό.

 

Ηλ.Αλ.: Ένα βασικό πρόβλημα του δήμου Γαλατσίου είναι το συγκοινωνιακό. Πως θα συμβάλλει η παράταξή σας στην αντιμετώπισή του;

Ανδρ. Ανδρ.: Αυτό πρέπει να απαντηθεί από τον ίδιο τον κ. Μαρκόπουλο, με την ανακοίνωση του πολιτικού προγράμματος της παράταξης.  Υπήρχε βέβαια ένα θέμα με την κατασκευή σταθμού του μετρό στο Γαλάτσι. Αυτό είναι ένα όνειρο απατηλό. Έχει ακουστεί εδώ και χρόνια ότι θα φτιαχνόταν ένας σταθμός του μετρό ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων αλλά δυστυχώς έμεινε στις μακέτες. Θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό, αλλά δεν ξέρουμε εάν είναι εφικτό τώρα, με τα κονδύλια που μπορούν να εξασφαλιστούν. Δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει, και από άποψη οικονομική και από άποψη χωροταξική.

 

Ηλ.Αλ.: Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, τα 10 ή τα 20 ευρώ για τις παραστάσεις στο καλοκαιρινό φεστιβάλ του δήμου είναι πολυτέλεια για μια απλή οικογένεια. Τι σχεδιάζετε να κάνετε για να απολαμβάνουν οι Γαλατσιώτες φθηνή και ποιοτική ψυχαγωγία;

Ανδρ. Ανδρ.: Αν ήμουν αντιδήμαρχος πολιτισμού, θα μπορούσα να σας απαντήσω πολύ πιο εύκολα στο ερώτημα αυτό. Σίγουρα υπάρχει οικονομική ανέχεια. Τα δέκα ευρώ πια είναι πολυτέλεια και δεν είναι ένα ποσό που μπορεί εύκολα να εξασφαλιστεί, ειδικά με την ανεργία που επικρατεί. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους εδώ στο Γαλάτσι προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του κόσμου σε κάποιες εκδηλώσεις, έτσι ώστε και να ψυχαγωγούνται οι Γαλατσιώτες και να μην απέχουν από τα πολιτιστικά δρώμενα. Επίσης, ίσως κάποιες εκδηλώσεις, θα μπορούσαν να γίνονται και δωρεάν. 

 

Ηλ.Αλ.: Πόσο δύσκολο είναι ένας νέος άνθρωπος να ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από ψηφοφόρους διαφορετικής γενιάς, όταν υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα;

Ανδρ. Ανδρ.: Σίγουρα είναι δύσκολο και ιδίως όταν δεν είσαι γνωστός στο ευρύ κοινό. Η αλήθεια είναι ότι πολλές παρατάξεις με τις οποίες θα «μονομαχήσουμε» με την εκλογή μας, έχουν πολύ γνωστά στελέχη. Σε εμάς, δεν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός. Βέβαια, αυτό είναι το ωραίο, γιατί, όπως σας είπα και πριν, εμείς είμαστε ένας νέος συνδυασμός και αυτό μας κάνει δεμένους μεταξύ μας. Έχουμε μια διαφορετική επαφή με τον κόσμο, ο οποίος μας αντιμετωπίζει ως κάτι διαφορετικό. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο η διαφορά ηλικίας, -που σίγουρα ένας μεγάλος άνθρωπος με εμπειρία σε βλέπει με διαφορετικό μάτι, πολύ πιο καχύποπτα, όταν εσύ ως νέος προσπαθείς να διεκδικήσεις την εκλογή σου - . Εμείς, ως νέοι στις τοπικές εκλογές, όπως γράφω και σε δύο άρθρα μου στο ingalatsi.gr, θα πρέπει να είμαστε το μέλλον και θα πρέπει στη ζωή μας να πάρουμε τα ηνία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά σήμερα, που αυτό το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα έχει αποσαθρωθεί κυρίως από ανθρώπους μεγαλύτερων γενεών, δυστυχώς. Πιο έμπειρους μεν, αλλά άτομα με χείριστη διαχείριση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Αυτό έλαβε χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, με τραγικά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αποτελέσματα. Ο καλύτερος τρόπος για να έρθει η αλλαγή είναι να έρθουν νέοι άνθρωποι στην επιφάνεια. Με όρεξη για δουλειά, με υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό τους  και απέναντι στον κόσμο, είτε σε αυτούς που θα τους στηρίξουν, είτε όχι. Και αυτό πρέπει να το εμπνέεις. Πρέπει να δείχνεις μια σιγουριά για να κερδίσεις τον κόσμο και να καταφέρεις να του δείξεις πως «είμαστε εδώ» και είμαστε κάτι διαφορετικό. Καμία σχέση με αυτό που υπήρξε, ιδίως στον δήμο Γαλατσίου που υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι άλλων συνδυασμών οι οποίοι συμμετείχαν στα δρώμενα του δήμου πολλά χρόνια. Και στη δική μας παράταξη βέβαια, υπάρχουν έμπειρα στελέχη, άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς χρειάζονται και αυτοί. Για παράδειγμα, στελέχη με εμπειρία στον δήμο είναι ο κ. Δερεδίνης, ο κ. Μπουγιούκας, η κ. Λεπίδα, ο κ. Μελλισουργός –αν και νέος σε ηλικία-, ο κ. Οικονόμου κ.α. Και ο ίδιος ο κ. Μαρκόπουλος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος καθαριότητας. Όπως και να το κάνουμε, είναι απαραίτητο. Αυτό το πάντρεμα στελεχών με εμπειρία και νέων ανθρώπων που πλαισιώνουμε τους υπόλοιπους, είναι το καλύτερο που μπορούσε να γίνει.

 

 

Ηλ.Αλ.: Πως κρίνετε την προεκλογική εκστρατεία των υπόλοιπων συνδυασμών;

Ανδρ. Ανδρ.: Αυτό θεωρώ πως θα έπρεπε να το απαντήσουν οι ίδιοι.  Εμάς μας αφορά τι θα κάνουμε εμείς, χωρίς να δίνουμε σημασία τι θα κάνουν οι υπόλοιποι συνδυασμοί.  Δεν είναι καλό να κρίνω το τι κάνουν οι άλλοι. Βέβαια, έχω διακρίνει από κάποιους, παλαιοκομματικές μεθόδους στην προεκλογική τους εκστρατεία, το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου, όπως έγραψα και σε ένα άρθρο. Ιδίως, από έναν πολιτικό συνδυασμό που χρησιμοποιεί μεθόδους  πολιτικών κομμάτων . Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι κάτι διαφορετικό, καθώς υπάρχει περισσότερη αμεσότητα με τον πολίτη,  διότι οι τοπικοί άρχοντες επιμελούνται επί καθημερινών θεμάτων στον τόπο που ηγούνται. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα πρέπει να ψηφίζουμε και πρόσωπα, όχι μόνο συνδυασμούς. Πρόσωπα που τα γνωρίζουμε και τα ζούμε και τα οποία θα επιμεληθούν επί των καθημερινών προβλημάτων στον χώρο που ζούμε. Δεν πρέπει οι συνδυασμοί και τα πρόσωπα που ηγούνται αυτών, να ακολουθούν παλαιοκομματικές μεθόδους, οι οποίες κατέστρεψαν τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση. Μεθόδους που είχαν σαν αποτέλεσμα την οικονομική εξαθλίωση της χώρας. Αυτό θα πρέπει να αποβληθεί. Δυστυχώς όμως, ένας συγκεκριμένος συνδυασμός, δεν έχει σταματήσει να το κάνει αλλά αντιθέτως συνεχίζει αυτή την πρακτική. Πρέπει, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, αυτό να αποδοκιμαστεί. Μακάρι να γίνει.

 

 

Ηλ.Αλ.: Κύριε Ανδρικόπουλε, σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές.

Ανδρ. Ανδρ.: Εγώ σας ευχαριστώ. Και σε ‘σας εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο ρόλο της ενημέρωσης.

 

 

Read 1811 times Last modified on Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 18:30

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi