kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 18:34

Περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να αναδειχθούν νέοι άνθρωποι

Written by
Rate this item
(1 Vote)

andrikopoulos

Στις  επερχόμενες  δημοτικές εκλογές του Μαίου θα κληθούμε όλοι να εκλέξουμε τους νέους τοπικούς άρχοντες που θα ηγηθούν του εκάστοτε Δήμου στον οποίο ζούμε. Οι δημοτικές εκλογές, ανέκαθεν, είχαν διαφορετικό χρώμα από τις αντίστοιχες εθνικές-βουλευτικές. Είναι, όμως, εξίσου, σημαντικές, καθώς οι πολίτες και κάτοικοι κατ’ επέκταση του κάθε Δήμου καλούνται να εκλέξουν τον τοπικό άρχοντα στην περιοχή στην οποία διαβιούν, ο οποίος εν συνεχεία, καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία αντιμετωπίζει ο καθένας μας και τα οποία ιδίως, σήμερα, είναι ολοένα και πιο πολλά και σημαντικά.
Στις δημοτικές εκλογές είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να υπερισχύουν πολιτικοί και εκλογικοί συνδυασμοί, οι οποίοι δεν υποστηρίζονται από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα ή πολιτική παράταξη. Ιδίως, σήμερα που το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και την εξαθλιώνει, δείχνει αποσαθρωμένο και για αυτό δεν φταίει κανείς άλλος από τους ίδιους τους πολιτικούς που κυβερνούν επί δεκαετίες αυτόν τον έρημο τόπο, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο (διότι κάτι τέτοιο το ευνοεί και η πολιτικοοικονομική συγκυρία) να βγουν στην επιφάνεια άλλες και, ιδίως, νέες πολιτικές δυνάμεις που θα δώσουν νέα πνοή και θα αφουγκραστούν την ανησυχία και τις δυσκολίες του απλού κόσμου. Και αυτές οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να πλαισιώνονται από νέους ανθρώπους, οι οποίοι να αντιμετωπίζουν και να βιώνουν και οι ίδιοι στο πετσί τους την οικονομική ανέχεια και την εξαθλίωση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ειδικότερα η κοινωνία του Γαλατσίου.
Είναι, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ αναγκαίο και,ιδίως, στις δημοτικές εκλογές που παραδοσιακά δεν είχαν τόσο πολύ έντονη κομματική αντιπαράθεση να αναδειχθούν νέοι άνθρωποι, νέα πρόσωπα που θα προσφέρουν, που θα έχουν όρεξη για δουλειά, που θα έρθουν σε επαφή με τον απλό κόσμο και θα «ακούσουν» τα προβλήματά του. Η όποια προσκόλληση σε παλαιοκομματικές τακτικές του παρελθόντος είναι ξεπερασμένη και δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία και πολύ περισσότερο στην κοινωνία του Γαλατσίου. Τέτοιες τακτικές «κουράσανε», ξεπεράστηκαν, είναι παρωχημένες και σιγά σιγά, αποβάλλονται από τον λαό, αλλά και από το ίδιο το πολιτικό σύστημα το οποίο μεταβάλλεται και μεταμορφώνεται. Είναι λοιπόν, τακτικές οι οποίες δεν στηρίζονται στην αξιοκρατία,αλλά στην «εκμετάλλευση» και στην «εμπορευματοποίηση» στο λεγόμενο πολιτικά «ρουσφέτι», δηλαδή στο δούναι και λαβείν το οποίο επικρατεί επί σειρά ετών στην ελληνική πολιτική σκηνή και είχε αυτά τα τραγικά πολιτικοοικονομικοκοινωνικά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία τα τελευταία τουλάχιστον πέντε έτη.
Επειδή, λοιπόν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως αναπόσπαστο μέρος της Κεντρικής Διοίκησης  έχει ως βασικό της ρόλο και στόχο την ενημέρωση της Κεντρικής Διοίκησης, ήτοι της μίας εκ των τριών εξουσιών, δηλαδή της εκτελεστικής εξουσίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα (οι άλλες δύο είναι η νομοθετική και η δικαστική εξουσία) για τα κατά τόπους εκάστοτε προβλήματα της καθημερινότητας, άπτεται δηλαδή ο ρόλος της και  η σημασία του ρόλου της επί θεμάτων που αφορούν εμάς, τον γείτονά μας, τον συντοπίτη μας, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας καλό και δέον είναι να επιλέξουμε αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα εκμεταλλευτούν την ανάγκη μας για να κερδίσουν  την ψήφο μας, αλλά αυτούς που θα μας προσφέρουν και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Θεωρώ, όμως ότι και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, ιδίως, οι νέοι σε ηλικία οφείλουν να δώσουν το καλό παράδειγμα για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, με όρεξη για δουλειά και πολύ περισσότερο με αμεσότητα και ειλικρίνεια προς τον απλό πολίτη. Σε μια εποχή που ο απλός πολίτης ακούγοντας με το παραμικρό οτιδήποτε σχετιζόμενο με πολιτική και πολιτικούς εκφράζει με ευθύτητα την αποστροφή του μετά βδελυγμίας, όλοι όσοι εκφράζουν αυτόν τον χώρο ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής απόχρωσης οφείλουν να τον πείσουν με έργα και πράξεις για το αντίθετο.
Στο Δήμο του Γαλατσίου, υπάρχει η ελπίδα για κάτι καλύτερο και νέο και αυτή η ελπίδα εκφράζεται από ένα νέο πολιτικό φορέα, έναν νέο συνδυασμό με την ονομασία «Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο», μια «παρέα» θα την αποκαλούσα, η οποία μέρα με τη μέρα σφίγγει σαν μια γροθιά, με δεσμούς μεταξύ των μελών της οι οποίοι γίνονται όλο και πιο στενοί, καθώς επίσης και με τον απλό πολίτη. Με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Μαρκόπουλο ο οποίος είναι αυτοδημιούργητος, νέος σε ηλικία, με μεγάλη όρεξη για δουλειά, έναν άνθρωπο πάνω από όλα με ευθύνη να σταθεί στα καθημερινά προβλήματα του απλού πολίτη και με πρόθεση να τα επιλύσει χωρίς να ενδιαφέρεται μόνο για την καρέκλα και για το αξίωμα.
 
Μετά τιμής,
Ανδρέας Ανδρικόπουλος,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου με τον Συνδυασμό
 
Γιώργος Μαρκόπουλος «Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο»
Read 1540 times Last modified on Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 19:19

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi