kibubu teliko

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 08:36

Ζαχαρίας & Σάββας: Μας αρέσει να κάνουμε σταθερά βήματα και όχι βιαστικά...

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο Ζαχαρίας Μαυρομανωλάκης και ο Σάββας Μπάρκουλας είναι 2 νέοι επιχειρηματίες οι οποίοι επένδυσαν στο Γαλάτσι με αποτέλεσμα το μοναδικό ΑΡΙΣΜΑΡΙ & ΑΒΑΡΣΑΜΟ. Ελάτε λοιπόν να τους γνωρίσουμε καλύτερα…

Αρισμαρί & Αβάρσαμο, εστιατόριο ΓαλάτσιΜ.Σ.: Ζαχαρία & Σάββα είστε οι Γαλατσιώτες της εβδομάδας και ταυτόχρονα οι 1οι επιχειρηματίες του Γαλατσίου που φιλοξενούνται στη στήλη μας. Τι ήταν αυτό που σας προέτρεψε να ξεκινήσετε μαζί την επιχείρηση; Πόσο δύσκολο είναι να έχεις ‘’συνέταιρο’’ σε μια περίοδο γεμάτη ανασφάλειες και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζετε τυχόν επιτυχίες ή αποτυχίες που προκύπτουν;

Σ.Μ: Με τον Ζαχαρία, είχαμε πάντα κοινές απόψεις για το ποιοτικό φαγητό, την σωστή εξυπηρέτηση αλλά και το τι είδους εστιατόριο έλειπε από την πόλη μας. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μαζί την επιχείρηση, όντας πολύ καλοί φίλοι αλλά και συγγενείς. Είμαστε σε όλα μαζί, επιτυχίες, αγωνίες, πολύ δουλειά, αλλά και αποτυχίες ή αναποδιές που τυχόν θα προκύψουν, δεδομένων των δύσκολων καιρών που ζούμε.

arismari6Μ.Σ.: Θυμάμαι ότι την περίοδο που άνοιξε το μαγαζί, μου είχε κάνει εντύπωση το όνομα. Φαντάζομαι και σε άλλους κάτι που από μόνο του αυτό προκαλούσε το ενδιαφέρον να το επισκεφθεί κάποιος. Γιατί αποφασίσατε ένα τόσο δύσκολο όνομα; Γιατί προτιμήσατε να επενδύσετε στο φαγητό και όχι αποκλειστικά στον καφέ, μιας που το Γαλάτσι χαρακτηρίζεται από πολλούς ‘’καφεδοπεριοχή’’;

Ζ.Μ.: Αυτό έλειπε από το Γαλάτσι και όχι ακόμα μια καφετέρια. Αποφασίσαμε λοιπόν να τολμήσουμε να κάνουμε πράξη το όνειρο μας, το όραμα μας για ποιοτικό φαγητό σε προσιτές τιμές. Λόγω καταγωγής μας δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσουμε για τις γεύσεις που θα προσφέρουμε. Έτσι λοιπόν λόγω Κρήτης, θέλαμε να δώσουμε ένα όνομα που θα παρέπεμπε αυτομάτως στον τόπο μας και ας ήταν δύσκολο! Εξάλλου όλοι αναρωτήθηκαν για τη σημασία του «ΑΡΙΣΜΑΡΙ & ΑΒΑΡΣΑΜΟ» και αυτό ήταν θετικό για εμάς.

Αρισμαρί & Αβάρσαμο, εστιατόριο ΓαλάτσιΜ.Σ.: Ξεκινήσατε από σχετικά μικρή ηλικία να διοικείτε μία επιχείρηση. Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο επιχειρηματία στο ξεκίνημα του; Οι γονείς σας είχαν αντιρρήσεις σε αυτό το εγχείρημα; Ποια είναι τα σχέδια σας από εδώ και πέρα; Ποιο είδος επιχείρησης πιστεύετε ότι λείπει από το Γαλάτσι σήμερα;

Σ.Μ.: Οι γονείς μας δεν είχαν ποτέ αντιρρήσεις σε αυτό το εγχείρημα γιατί πάντα πίστευαν στις ικανότητες μας. Άλλωστε η οικογένεια μου είχε ασχοληθεί παλιότερα με τον κλάδο της εστίασης. Οι οικογένειες μας και οι φίλοι μας ήταν και είναι πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Πάρα το νεαρό της ηλικίας μας, θεωρώ ότι τα έχουμε καταφέρει άψογα ως τώρα, δεδομένου ότι μετράμε ήδη 4 χρόνια λειτουργίας.

Η συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω σε έναν νέο επιχειρηματία είναι να ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον πελάτη αλλά και στον εαυτό του.

 

Μ.Σ.: Πως θα μπορούσε ο σύγχρονος επιχειρηματίες να αντιμετωπίσει τους δυσβάσταχτους φόρους που έχουν επιβληθεί; Τι ενέργειες θα μπορούσαν να γίνουν από την τοπική αυτοδιοίκηση για να δοθούν κίνητρα στους τοπικούς επαγγελματίες για να διατηρήσουν την επιχείρηση τους ανοιχτή;

 

Ζ.Μ.: Δεν μπορώ να εστιάσω μόνο στους επιχειρηματίες, πολλοί συμπολίτες μας είτε έχουν επιχείρηση, είτε είναι υπάλληλοι περνάνε πολύ άσχημες στιγμές. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που μας επηρεάζει όλους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ότι μπορεί κάνει. Είμαι σίγουρος ότι αν είχαν την ευκαιρία για κάτι παραπάνω θα το έκαναν.

 

Αρισμαρί & Αβάρσαμο, εστιατόριο ΓαλάτσιΜ.Σ.: Πως μπορεί ένας επιχειρηματίας στο κομμάτι της εστίασης να διατηρήσει ευχαριστημένο το πελατολόγιο του με τόσο ανταγωνισμό στις μέρες μας; Είχατε πάρει από το Trip Advisor πιστοποιητικό διάκρισης το 2016. Πόσο εμπιστεύεται ο κόσμος τέτοιου είδους portals στην Ελλάδα με τόση καχυποψία που κυριαρχεί;

 

Σ.Μ.:ΣΕΒΑΣΜΟΣ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ στον πελάτη, είναι δυο αξίες που μας χαρακτηρίζουν και μας εκφράζουν απόλυτα.

Με αυτή την αντιμετώπιση έρχονται και οι διακρίσεις. Ο κόσμος πλέον ξέρει περισσότερα, μπορεί να κρίνει, να διακρίνει ακόμα και να κατακρίνει δημόσια τον κακό επιχειρηματία στο διαδίκτυο μέσω blogs.

Κάθε άποψη είναι σεβαστή. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε και να ικανοποιούμε με κάθε τρόπο τον κόσμο που μας στηρίζει.

 

Μ.Σ.: Η κουζίνα σας έχει ρίζες στην Κρήτη. Μια περιοχή πραγματικά πολύ πλούσια σε πρώτη ύλη. Σκεφτήκατε ποτέ να ανοίξετε franchise εκεί; Τι να παραγγείλει κάποιος που θα έρθει 1η φορά στο Αρισμαρί & Αβάρσαμο και πως αντιλαμβάνεστε την έννοια της γαστρονομίας;

 Αρισμαρί & Αβάρσαμο, εστιατόριο Γαλάτσι

Ζ.Μ.: Η κρητικής καταγωγής μας, έχει σαφώς επηρεάσει τη ζωή μας αλλά και τις επιλογές στο μενού μας. Οι πρώτες ύλες που προμηθευόμαστε από μικρούς παραγωγούς του τόπου μας διασφαλίζουν την ποιότητα του φαγητού μας.

Είναι νομίζω νωρίς για ένα βήμα σαν και αυτό. Έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε στον συγκεκριμένο χώρο. Μας αρέσει να κάνουμε σταθερά βήματα και όχι βιαστικά.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να προτείνουμε τις κατάλληλες κρητικές αλλά και όχι μόνο γεύσεις μας, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Γαστρονομία για εμάς είναι η ικανοποίηση όλων των αισθήσεων.

 

Μ.Σ.: Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά. Καλή συνέχεια και καλή τύχη στα σχέδια σας.

 

Ζ.Μ.: Εμείς ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Σ.Μ.: Σας ευχαριστούμε πολύ, να είστε πάντα καλά.

Last modified on Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 06:07

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi