kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 22:48

Δήμαρχος του ιατρείου και πρόταση για debate

Rate this item
(2 votes)

veikou

Ρε παιδιά όπου κι αν πάω, σε όποια συγκέντρωση και στο οποιοδήποτε πηγαδάκι κι αν χωθώ, όλοι με ρωτάνε πως τα βλέπω τα πράγματα. Ποιος θα περάσει στη 2η Κυριακή και ποιος θα είναι τελικά ο δήμαρχος Γαλατσίου από το Σεπτέμβρη και μετά.

Γεγονός είναι ότι τα πρόβατα δε μπορούν να προβλέψουν. Είναι στην πιο δύσκολη θέση. Αλλά σκέφτομαι όμως για να διευκολύνω λίγο τον εαυτό μου και τη ‘’στήλη’’ μου, να γίνω από πρόβατο ‘’παπαγαλάκι’’. Χάρες μηδέν, λένε και στο χωριό μου.  Έχουμε τόσα πολλά στο Γαλάτσι, που πραγματικά με κάνουν να σιχαίνομαι το συμπαθητικό αυτό ζωάκι.

Όλα λοιπόν  περιστρέφονται γύρω από την εξής τακτική: Αμολάμε τους δικούς μας στα καφενεία, στις καφετέριες και γενικά στα εκλογικά στέκια, κουβεντιάζουμε υψώνοντας λίγο τη φωνή μας για να ακουστούμε στα διπλανά τραπέζια και πλασάρουμε με αυτόν τον τρόπο αυτό που θέλουμε. Είναι πιο πολύπλοκο από αυτό που σας παρουσιάζω πάντως.

Έμαθες τι έδειξε το γκάλοπ του τάδε; Έδειξε 2η Κυριακή αυτόν κι αυτόν. Με αυτά πάντως τα μικροπολιτικά παιχνίδια διαμορφώνεται το κλίμα. Το θέμα όμως είναι άλλο: ότι ο κόσμος αυτά σιγά-σιγά τα συνειδητοποιεί και πλέον δεν πέφτει θύμα των εξελίξεων.

Μετά από την ολιστική – κομπλεξική - αυτή προσέγγιση, προχωράμε στα δικά μας.

Κυριακή πρωί στους ‘’χωρίς μεσάζοντες’’ Δούρου, Αυλωνίτου και Παναγιώτου συζητούσαν με τον κόσμο τα διαμορφωμένα μνημονιακά προβλήματα. Το συγκεκριμένο κίνημα έχει προελκύσει και εξυπηρετήσει πολλούς ανθρώπους που βιώνουν την κρίση καθημερινά και αυτό φυσικά θα ωφελήσει τη δημοτική παράταξη <<Ενότητα για την ανατροπή>>.

Στις 11:00 ο Μανώλης Πρωτονοτάριο με τους <<Μαζί μπορούμε για το Γαλάτσι>> και τους υποστηρικτές τους, γέμισαν τη μεγαλύτερη αίθουσα του Γαλατσίου. Στο Θεόφιλο, χωράνε τόσα τραπεζοκαθίσματα που είναι ικανά όχι μόνο να κόψουν ψήφους του γιατρού αλλά και να του κάνουν τόση ζημιά, που ούτε τη φαντάζεται. Για τους όρθιους ουδέν σχόλιο…. Το πρόγραμμα του συνδυασμού παρουσιάστηκε και πραγματικά κάλυψε τις ανάγκες των παρευρισκομένων, που ενθουσιασμένοι αποχώρησαν. Εμείς πάντως περιμένουμε το δελτίο τύπου για να προβάλλουμε τις ιδέες της παράταξης, στη σωστή διάσταση. Κοινωνική πολιτική, πολιτισμός, αθλητισμός και παιδεία ήταν οι ενότητες της σημερινής εκδήλωσης. Οι νεολαίοι πάντως ήταν εκεί αν και δε μιλούσε ο Σκληράκης. Αυτό θα πει υγιής υποστήριξη στο δάσκαλο.

Δυστυχώς στην εκδήλωση Μαγκανάρη για την υγεία δε μπορούσα να είμαι. Ενημερώθηκα πάντως ότι είχε μεγάλη προσέλευση κόσμου κι ότι θα δημιουργηθεί, εφόσον τον εμπιστευτεί ο κόσμος, άμεσα ιατρείο κοινωνικής φροντίδας. Περισσότερα κι εκεί στο δελτίο τύπου. Αυτή η ημερίδα είναι και η αρχή σε μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που ακολουθούν. Δυναμικά κι ο Νίκος στη διεκδίκηση της δημαρχείας.

Όσον αφορά στο debate. Είναι προφανείς οι λόγοι που ο δήμαρχος δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή του και προβάλει την οποιαδήποτε κουφή δικαιολογία. Το να κλείνει όμως τα μάτια στα μέσα που αντικειμενικά ασκούνε κριτική το καταλαβαίνω. Το να κλείνει όμως τα μάτια στην τεχνολογία, δε μπορώ να το εξηγήσω. Εμείς στην ιστοσελίδα μας έχουμε στήλη με συνεντεύξεις. Είναι δυνατόν να μη μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο σε λίγο πιο υψηλό επίπεδο ποιότητας; Κι όμως. Αν ο δήμαρχος είναι του ιατρείου και όχι του δημαρχείου τότε όλα εξηγούνται. Δε συμφέρει φίλοι αναγνώστες της στήλης και της ιστοσελίδας να εκτεθεί ο δήμαρχος ταυτόχρονα με τους υπολοίπους. Ακόμα και ο Πρωτονοτάριος, που ήταν η πιο γερή κολώνα της παράταξης θα τον βάλει απέναντι και όταν θα τον ρωτάει ο κόσμος και όχι οι δημοσιογράφοι, θα πιεστεί τόσο που θα σκάσει ο άνθρωπος. Εκεί όμως δήμαρχε τα ‘’ναι’’ από καλοσύνη δε θα έχουν ανταπόκριση σε σταυρούς. Στο φινάλε, έχει και ικανότατα στελέχη ο συνδυασμός που προπάντων δεν είναι ευθυνόφοβα. Βγάλε αυτούς μπροστά επιτέλους…

Η πρόταση μας για το debate:

  1. Να γίνει η διεξαγωγή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
  2. Να αναλάβει ρόλο συντονιστή έμπειρός δημοσιογράφος ο οποίος έχει αναλάβει και στο παρελθόν κάποιο κομμάτι συνεντεύξεων σε κανάλι. Εμείς προτείνουμε τον κο Τσουπακη που εργαζόταν στο Gtv.
  3. Να υπάρχει ένας εκπρόσωπος από 5 διαφορετικά ΜΜΕ του Γαλατσίου. 3 από τις εφημερίδες και 2 από τις ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
  4. Να αναλάβει ο δήμος Γαλατσίου ή οι 6 υποψήφιοι δήμαρχοι το κόστος(δεν ξεπερνάει τα 600€).

Αν αποφασιστούν αυτά τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Και μην ακούσω τα παπαγαλάκια να παπαγαλίζουν διάφορα. 3 κάμερες θέλουμε μόνο, τα ηχητικά και το μοντάζ. Το κυριότερο όμως θέλουμε διάθεση… Υπάρχει;;;;;;;; Ας αναρωτηθούμε όλοι ποιον δε συμφέρει το debateκαι ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

E-panerxomai

Last modified on Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 18:45

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi