kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 06:09

«Μπρούσκο»: Σοκ! Στον «αέρα» ο γάμος του Διαμαντή και της Ρενάτας;

Written by
Rate this item
(0 votes)

O Διαμαντής διανύει μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής του.

Από τη ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

O Διαμαντής διανύει μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής του. Η δίκη του αναβλήθηκε και η Ρενάτα που μπήκε ξαφνικά στη ζωή του, τελικά γίνεται γυναίκα του και του προσφέρει αυτές τις χαρούμενες μέρες που αναζητά. Είναι, όμως, τόσο ρόδινα όσο νομίζει;

Ο Διαμαντής ετοιμάζει όλα τα διαδικαστικά για το γάμο του με τη Ρενάτα και είναι πολύ ευτυχισμένος. Ιδιαίτερη χαρά μάλιστα του έδωσε και η αποδοχή από την πλευρά της αγαπημένης του ανιψιάς της Αναστασίας να πάει στο γάμο του και μάλιστα σαν κουμπάρα: «Η Ρενάτα μού δίνει ζωή, με ανεβάζει ψυχολογικά, Αναστασία», της λέει, όταν αυτή παρατηρεί ότι είναι πολύ μικρότερή του και ο Διαμαντή συνεχίζει κάνοντάς της την πρόταση: «Σε παρακαλώ ανιψιά, έλα στο γάμο μας για μάρτυρας. Η άλλη μάρτυρας θα είναι μια φίλη της Ρενάτας», της λέει και περιμένει με αγωνία την απάντησή της, η οποία προβληματίζεται πολύ: «Δεν ξέρω θείε, μη με πιέζεις σε παρακαλώ», του απαντάει και ο Διαμαντής αρχίζει να «κλαίγεται». «Δεν έχω κανέναν άλλο συγγενή. Τον Πάτροκλο τον έχω κάνει πέρα, γιατί έχει πιάσει κολλητιλίκια με τον Αλκιβιάδη. Ελα σε παρακαλώ», την εκλιπαρεί και τελικά την πείθει.

Ο άλλος του γιος ο Νεκτάριος έχει άλλα πράγματα να ασχοληθεί, όπως το θέμα της Μαρίνας με τη Δήμητρα, αλλά και τη ζωή του Αχιλλέα κι έτσι δεν δίνει καμία σημασία στην απόφαση του πατέρα του. Το μόνο θέμα που έχει να λύσει είναι του Πάτροκλου που ήθελε να χαλάσει το γάμο του. Κατά τ’ άλλα δεν παραλείπει να καλέσει κι άλλους και φυσικά και τη Δάφνη, η οποία γίνεται έξαλλη και μόνο που το ακούει.
Η Ρενάτα, στο μεταξύ, κάνει τις δικές της ετοιμασίες και πείθει τον Διαμαντή να υπογράψουν ένα προσύμφωνο σε συμβολαιογράφο που να λέει ότι σε περίπτωση που τον αφήσει και χωρίσουν δεν θα πάρει το παραμικρό από την περιουσία του. Ο Διαμαντής στην αρχή δεν θέλει και της λέει ότι της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, αλλά η Ρενάτα επιμένει. Τελικά υπογράφουν και φεύγοντας από το γραφείο του συμβολαιογράφου ο Διαμαντής ικανοποιημένος της λέει: «Εύχομαι να μην υπάρξει λόγος να κάνουμε χρήση απ’ το προσύμφωνο του γάμου μας». Η Ρενάτα του χαμογελάει: «Είμαι σίγουρη πως δεν θα κάνουμε, αλλά τώρα αισθάνομαι καλά. Ειλικρινά!», τον διαβεβαιώνει. Φυσικά, την πράξη της αυτή ο Διαμαντής τη χρησιμοποιεί για να απαντήσει κατάλληλα στις κατηγορίες του Πάτροκλου: «Να σου θυμίσω ότι αύριο είναι ο γάμος. Η Ρενάτα σήμερα μου υπέγραψε ένα προσύμφωνο. Οχι τίποτε άλλο, για να μη νομίζεις ότι είμαι βλάκας», του λέει και ο Πάτροκλος δεν του δίνει καμία σημασία, μάλιστα τον ειρωνεύεται κιόλας: «Μάλιστα, κι εγώ τι θέλεις να σου πω τώρα; Καλά στέφανα;».

Την επομένη μέρα πρόκειται να γίνει ο γάμος και η Ρενάτα δεν έχει κανέναν δικό της πέραν μια φίλης της και μάλιστα το παίζει και πολύ στενοχωρημένη στον Διαμαντή: «Τελικά κανείς δεν εγκρίνει αυτό το γάμο», του λέει λυπημένη και ο Διαμαντής τη συμπονάει: «Είσαι ακόμα στενοχωρημένη για τους δικούς σου;», τη ρωτάει και η Ρενάτα με κατεβασμένο κεφάλι συμφωνεί: «Εντάξει, γονείς μου είναι». Ο Διαμαντής θέλει να την καλμάρει: «Για τη μάνα σου με νοιάζει Ρενάτα, ο άλλος πατριός σου είναι, σιγά μη σκοτίστηκε» και αμέσως προθυμοποιείται να πάει να τους συναντήσει για να τους πείσει ν’ αλλάξουν γνώμη: «Θέλεις να πάω να τους μιλήσω;», της λέει και η Ρενάτα ξαφνικά σαν να την τσίμπησε μύγα πετάγεται πάνω και του λέει σχεδόν τρομαγμένη: «Οχι, όχι. Σε παρακαλώ άστο!».
Η Ρενάτα είναι μια κοπέλα που μπήκε ξαφνικά στο δρόμο του Διαμαντή. Μια κοπέλα που ουσιαστικά πήγε και τον βρήκε. Ούτε τυχαία γνωρίστηκαν, ούτε ο Διαμαντής τη συνάντησε και τη φλέρταρε. Η Ρενάτα βρήκε τρόπο και μπήκε στο σπίτι του και με τρόπο επίσης κέρδισε την εμπιστοσύνη του Διαμαντή, χωρίς να κινήσει την παραμικρή υποψία, καθώς φρόντιζε από την αρχή να του δώσει την εντύπωση ότι δεν πήγαινε μαζί του για τα λεφτά του και την περιουσία του. Γιατί όμως η Ρενάτα θέλει να είναι δίπλα στον Διαμαντή; Πάντως για τα χρήματα όχι κι αυτό φαίνεται και από το συμφωνητικό που ίδια επέμενε να υπογράψουν, προκειμένου να απομακρύνει την όποια υποψία που θα μπορούσε να της δημιουργήσει πρόβλημα στα σχέδιά της. Επίσης, η Ρενάτα εμφανίστηκε μόνη της, χωρίς ανθρώπους δίπλα της, συγγενείς και φίλους. Πάντα κρατούσε τον Διαμαντή μακριά από την υποτιθέμενη οικογένειά της. Ακόμα και τώρα, ούτε στο γάμο της δεν εμφανίζει κανένας και μάλιστα αποτρέπει τον Διαμαντή να πάει να συναντήσει του δικούς της.

Περισσότερα στο tv-24.gr

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi