kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 21:17

ΝΕΑ ΑΡΧΗ έκανε ο Νίκος Μαγκανάρης με πολύ κόσμο στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού

Written by
Rate this item
(0 votes)

nikos-magkanarisΠολύς ο κόσμος στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμου <<Γαλάτσι-Νέα αρχή>> με τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Γαλατσίου, Νίκο Μαγκανάρη, να κατηγορεί με το γνωστό δυναμισμό του λόγου του τον κο Τσίρο, λέγοντας ότι έταξε 8 χρόνια ένα ανθρώπινο Γαλάτσι ενώ στην ουσία έχει παραμελίσει τους δημότες. Τόνισε ότι ο συνδυασμός είναι ανεξάρτητος, ότι δεν κρύβεται κανένας πίσω του κι ότι δεν εξυπηρετεί συμφέροντα η υποψηφιότητα του. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του συνδυασμού για την αποψινή εκδήλωση. 

 

nikos-magkanaris
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Γαλάτσι μίλησε! Πάνω από 1.000 πολίτες
στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μαγκανάρη
 
«Θα είμαι δήμαρχος όλων των Γαλατσιωτών. Η μόνη μου αναφορά και στήριξη είστε εσείς Δεν εξυπηρετώ συμφέροντα.», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου
 
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των κατοίκων του Γαλατσίου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Νέα Αρχή» την Τετάρτη το απόγευμα στη λεωφόρο Βεΐκου 50.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τα στελέχη του συνδυασμού να κάνουν λόγο για πάνω από 1.000 Γαλατσιώτες και τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Μαγκανάρη να αρχίζει την ομιλία του με ένα «μεγάλο ευχαριστώ»  και τη φράση «το Γαλάτσι μίλησε».
nikos-magkanarisΟ ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και εδραίωσε την πεποίθηση για μια μεγάλη νίκη στις εκλογές της 18ης Μαΐου, που θα αλλάξει τη μοίρα της πόλης.
«Θα είμαι δήμαρχος όλων των Γαλατσιωτών. Δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα κανενός. Η  μόνη μου αναφορά και στήριξη είστε εσείς, μαζί θα νικήσουμε για να φτιάξουμε το δήμο που μας αξίζει», είπε ο Νίκος Μαγκανάρης.
Στην ομιλία του που διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα των πολιτών τόνισε ότι η απερχόμενη διοίκηση ότι ήταν να δώσει το έδωσε, κούρασε και κουράστηκε και πρέπει να αποδοκιμαστεί στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.
«Στη συνείδηση του κόσμου αποτελεί πλέον παρελθόν. Υποσχέθηκε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχουν τα μνημόνια στη ζωή των πολιτών, επισημαίνοντας τα εξής:
«Δεσμεύομαι ότι δεν θα επιτρέψω να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί χωρίς φαγητό στο σχολείο, κανένας ανασφάλιστος χωρίς γιατρό και φάρμακα».
«Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίκαιος και αποτελεσματικός δήμαρχος που θα κάνει πρωταγωνιστές της πόλης μας τους άξιους και ικανούς».
 «Σας ζητάω να με εμπιστευτείτε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους πειραματισμούς και μηχανισμούς που αγνοούν την κοινωνία και τις ανάγκες της».
Δεσμεύσεις- προτεραιότητες
Ο Νίκος Μαγκανάρης παρουσίασε το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου το οποίο όπως είπε θα εξασφαλίζει την συμμετοχή των δημοτών στην λήψη των αποφάσεων και την ουσιαστική συνεργασία με δημοτικές παρατάξεις και τοπικούς συλλόγους.
nikos-magkanaris«Στόχος μας δεν είναι μόνο να κερδίσουμε αλλά να μπορέσουμε να διοικήσουμε. Δεν φτάνει μόνο να θέλεις αλλά και να μπορείς, και εμείς θέλουμε και μπορούμε» τόνισε.
Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής που θα σχηματίσει είναι :
-          η δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας 24ώρης λειτουργίας
-          η στήριξή της κοινωνίας, και η αλληλεγγύη με κοινωνική και όχι επιδοματική πολιτική.
-          Η βελτίωση της καθημερινότητας με μείωση μέχρι και κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
-          Η εφαρμογή κοινωνικών τιμολογίων στα ανταποδοτικά τέλη.
-          Η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου.
-          Η βελτίωση βασικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ασφάλεια, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι χρήσεις γης, τα δίκτυα πεζοδρόμων.
-          Η αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων δημοσίων χώρων, η δημιουργία μιας καλαίσθητης και φιλικής προς τους πολίτες πόλης.
-          Η ενίσχυση την ανακύκλωσης – κομποστοποίηση σε επίπεδο γειτονιάς - και διαλογή στην πηγή.
-          Η δημιουργία ΚΑΠΗ, Στεκιού Νεολαίας και παιδικών σταθμών στο Γαλάτσι.
-          Η ανάπλαση των Τουρκοβουνίων και η σύνδεση με το Αττικό Άλσος
-          Η ανάπλαση και αποκατάσταση των ανενεργών λατομείων με τρόπο που να επιτρέπει βιομηχανικών μνημείων
-          Η αξιοποίηση του Παλαί προς όφελος των νέων της πόλης μας και των όμορων δήμων
Γραφείο Υποδοχής Πολιτών
Ο Νίκος Μαγκανάρης ανακοίνωσε την δημιουργία γραφείου υποδοχής πολιτών με επικεφαλής το Συμπαραστάτη του Δημότη προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα με τρόπο δίκαιο και ουσιαστικό.
Όπως υπογράμμισε, ως νέος δήμαρχος θα εξασφαλίζει διαφάνεια σε όλες τις προσλήψεις προκειμένου οι πολίτες του Γαλατσίου να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία.
«Στο τέλος κάθε έτους θα γίνεται απολογισμός και θα λογοδοτούμε στους πολίτες», τόνισε
Ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου εξήγησε ότι τα λεφτά θα βρεθούν από την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και την ανακατανομή πόρων του δήμου με στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην πόλη.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των 48 υποψήφιων του συνδυασμού, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι επιστήμονες και κατεβαίνουν για πρώτη σε εκλογική αναμέτρηση.
Αναλυτικά η ομιλία του Νίκου Μαγκανάρη
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Φίλες και φίλοι, πολίτες του Γαλατσίου,                            
Εμείς που αποτελούμε τη « ΝΕΑ ΑΡΧΗ» είμαστε πολίτες που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες με σας. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι, συνταξιούχοι.. Είμαστε ασφαλώς πολιτικοποιημένα άτομα, γιατί όλα στη ζωή μας είναι πολιτική και η διοίκηση του δήμου απαιτεί τέτοιους ανθρώπους.
Είμαστε ανεξάρτητοι, έχουμε διαφορετικές ιδεολογίες, αλλά συμφωνούμε σε βασικές αρχές για τη λειτουργία του δήμου και έχουμε κοινό όραμα για το μέλλον του τόπου.
Δεσμευτήκαμε να δημιουργήσουμε νέες συλλογικότητες, να συνεργαστούμε με άλλους συνδυασμούς, παρατάξεις και φορείς της πόλης μας και το πετύχαμε.
Δεσμευτήκαμε να αναδείξουμε νέους ανθρώπους άφθαρτους πολιτικά και αυτοδιοικητικά, ενεργούς πολίτες με μεράκι για τα κοινά. Και το πετύχαμε.Δεν ανακυκλώσαμε τα ίδια υλικά, δε δώσαμε το βάρος στις μεταγραφές. Ήρθαμε στην κοινωνία και αναζητήσαμε τα στελέχη μας. Η πλειοψηφία των υποψηφίων διεκδικούν για πρώτη φορά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Και αυτό είναι το πλεονέκτημά μας.
Τϊ  δεν είμαστε. Δεν είμαστε ένας εκλογικός συνδυασμός που θα κλείσει τα φώτα την επόμενη των εκλογών. Δεν είμαστε άνθρωποι που μετακινούμαστε από τον ένα συνδυασμό στον άλλο, με μόνο κριτήριο το προσωπικό όφελος. Δεν είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να γαντζωθούμε στην εξουσία με κάθε τίμημα.
nikos-magkanarisΣτόχος μας δεν είναι μόνο να κερδίσουμε, αλλά να μπορέσουμε να διοικήσουμε, Δε φτάνει μόνο να θέλεις, αλλά και να μπορείς.
Και εμείς και θέλουμε και μπορούμε.
Είμαστε οπαδοί της συμμετοχικής δημοκρατίας. Πιστεύουμε σε ένα άλλο τρόπο διοίκησης, πολύ διαφορετικό από το σημερινό δημαρχοκεντρικό. Θέλουμε μια δημοτική αρχή που θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων, ουσιαστική λειτουργία των επιτροπών διαβούλευσης και ποιότητας ζωής, αντιπροσωπευτική σύνθεση, συχνή και ουσιαστική συνεργασία με τους συλλόγους του δήμου, γιατί είναι κύτταρα ενεργών πολιτών και είναι πολύτιμη η συμβολή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Για εμάς αποτελεί στοίχημα να γίνει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και ο προϋπολογισμός, μέσα από διαβούλευση με τους πολίτες. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της δικιάς μας αντίληψης για τη λειτουργία του δήμου, από τους άλλους.
Δεν επενδύουμε στην απάθεια και στην αδιαφορία των πολιτών. Δεν ζητάμε να μας αναθέσετε να λύσουμε εμείς, ως ειδικοί τα προβλήματα δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Θέλουμε να σας ακούσουμε, σας θέλουμε δίπλα μας ενεργούς πολίτες, να συναποφασίζουμε και να διεκδικούμε μαζί, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, το καλύτερο για τον τόπο μας. Για να πετύχουμε την αλλαγή στο δήμο και στη ζωή μας. Για να πάμε το Γαλάτσι μπροστά.
1.     Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η στήριξη της κοινωνίας, η αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, η κοινωνική αλληλεγγύη με κοινωνική πολιτική και όχι επιδοματική.
Κανείς πολίτης να μην νιώθει μόνος του στην κρίση. Να ξέρει ότι θα έχει δίπλα του την δημοτική αρχή.
Δημιουργία γραφείου υποδοχής πολιτών με προβλήματα, με επικεφαλής το συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.
Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί χωρίς φαγητό  στο σχολείο, Κανένας ανασφάλιστος χωρίς γιατρό και φάρμακα.
Διεκδικούμε  πολυδύναμο κέντρο υγείας 24ωρης λειτουργίας.
Μείωση μέχρι και κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
Εφαρμογή κοινωνικών τιμολογίων στα ανταποδοτικά τέλη.
Κοινωνικό ιατρείο και κοινωνικό φαρμακείο
Διασφάλιση της λειτουργίας των υπαρχόντων κοινωνικών δομών όπως παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, δημιουργία ΚΑΠΗ και στεκιού νεολαίας καθώς και παιδικών σταθμών στο Άνω Γαλάτσι.
2.     Βελτίωση της καθημερινότητας  με τη βελτίωση βασικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ασφάλεια, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι χρήσεις γης, τα δίκτυα πεζοδρόμων, αλλά και η αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων δημοσίων χώρων, η δημιουργία μια καλαίσθητης και φιλικής προς τους πολίτες  πόλης.
Ενίσχυση της ανακύκλωσης και διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση σε επίπεδο γειτονιάς (ειδική Θεματική στις 30 Απριλίου).
Ενίσχυση της τοπικής αγοράς
Δημοτική Συγκοινωνία
 
Η αντιμετώπιση της ανεργίας με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ,  η λειτουργία στη δήμο γραφείου που θα παρέχει νομική και κάθε άλλη βοήθεια σε νέους επιχειρηματίες ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από τις επιχορηγήσεις.
ΝΕΟΛΑΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ
-         Αξιοποίηση περιφερειακών γηπέδων, ως προπονητικά κέντρα.
-         Ανακατασκευή του ταρτάν του γηπέδου ποδοσφαίρου
-         Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στα στέκια νεολαίας (το καλοκαίρι)
-         Κινηματογραφική λέσχη
-         Πολιτιστικό έργο όλο το χρόνο με την αξιοποίηση του Καμινιού και την ανάδειξη των δυνατοτήτων των Πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και πολιτών
-         Ευκαιρίες για νεανικούς θιάσους, συγκροτήματα, φεστιβάλ για νέους.
-         Δημιουργία Γραφείου Παιδείας στην Τεχνική Υπηρεσία.
 
ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
-         Παλαί
-         Ανάπλαση Τουρκοβουνίων. Σύνδεση με το Αττικό Άλσος.
-         Ανάπλαση και αποκατάσταση των ανενεργών λατομείων με τρόπο που να επιτρέπει την ανάπτυξη βιομηχανικών μνημείων. Στόχος να αποκτήσει η πόλη φυσιογνωμία δηλαδή τα σημεία εκείνα που την διαφοροποιούν από τις άλλες.
-         Μετρό
-         Πλατείες (Ζαϊρα, Κουντουριώτου)
-         Λόφος Παιδιού, αξιοποίηση Λεβεντάκη
 
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
Στη διαχείριση των οικονομικών, στις προσλήψεις, με δημόσιο απολογισμό κάθε χρόνο, κάτι που ποτέ ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έκανε
 
Φίλες και φίλοι,
Η τοπική αυτοδιοίκηση βάλλεται σήμερα από τις μνημονιακές πολιτικές. Μείωση φόρων – καταργήσεις υπηρεσιών, και από την άλλη αύξηση αρμοδιοτήτων. Σήμερα απαιτείται πρόγραμμα – σχέδιο – προτεραιότητες.      Η απερχόμενη διοίκηση ότι ήταν να δώσει το έδωσε, εγκλωβίστηκε στο ΝΑΙ σε όλα, δεν παρήγαγε έργο, κουράστηκε και κούρασε. Υποσχέθηκε ένα ανθρώπινο Γαλάτσι και αφήνει πίσω της ένα εγκαταλελειμμένο Γαλάτσι. Υποσχέθηκε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα. Στη συνείδηση του κόσμου αποτελεί πλέον παρελθόν. Το ίδιο και εκείνοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι που υπηρέτησαν τις ίδιες πρακτικές και τώρα αποποιούνται το παρελθόν τους. Εμείς  αντίθετα πλαισιωνόμαστε από ανθρώπους νέους, καταξιωμένους στο χώρο τους, επιστήμονες με ειδικές γνώσεις, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, καθηγητές παν/μίων, χωρίς συμφέροντα με μεράκι και αγάπη για την πόλη.
 
nikos-magkanarisΦίλες και Φίλοι,
Εχω την γνώση, γνωρίζω τον θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχω την διάθεση να εργαστώ για αυτήν την πόλη. Δεν είμαι κομήτης, έχω μακρά διαδρομή στα δημοτικά πράγματα, έχω δώσει δείγματα γραφής με τη θητεία μου στην θέση του Αντιδημάρχου (δημιουργία Γραφείου Τύπου του πρώτου δημοτικού περιοδικού, δημοτικού κινηματογράφου και κινηματογραφικής λέσχης, δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού Νέων και κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού, πούλμαν για την μεταφορά των φοιτητών.
Έδωσα και δίνω τον αγώνα, έμεινα στα δύσκολα γιατί πιστεύω σε αξίες και αρχές και δεν εμφανίζομαι ενώπιόν σας ως σωτήρας. Είμαι αυτόφωτος δεν κρύβεται κανείς από πίσω μου, δεν εξυπηρετώ συμφέροντα. Η μόνη μου αναφορά και στήριξη είστε εσείς.
Θέλω να με εμπιστευτείτε, δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος.
Δεν υπάρχουν περιθώρια όμως για νέους πειραματισμούς αλλά και για μηχανισμούς που αγνοούν την κοινωνία και τις ανάγκες της.  Δεσμεύομαι να μη σας απογοητεύσω, να είμαι δίκαιος και αποτελεσματικός δήμαρχος, δήμαρχος των έργων, δήμαρχος όλων των Γαλατσιωτών.
 
Σας καλώ να στηρίξετε τη « ΝΕΑ ΑΡΧΗ» , τη μόνη δύναμη που ουσιαστικά διαμορφώνει πρόταση διαφορετική,  τη μόνη παράταξη που φοβάται η σημερινή διοίκηση.  Σας καλώ να συμπορευτούμε μαζί στην κοινή προσπάθειά μας για να πάμε το Γαλάτσι μπροστά.
 
Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Φωτ. υλικό: inGalatsi.gr

 

Read 1510 times Last modified on Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 22:56

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi