kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 18:54

Το 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου υποδέχεται την Ευρώπη

Written by
Rate this item
(0 votes)
1 γυμνασιο γαλατσιου. γκραβα 1 γυμνασιο γαλατσιου. γκραβα 1 γυμνασιο γαλατσιου. γκραβα

To 1o Γυμνάσιο Γαλατσίου συμμετέχοντας σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, την εβδομάδα από 22 έως 28 Ιανουαρίου 2017 υποδέχθηκε 25 εκπαιδευτικούς και μαθητές από έξη χώρες: Κύπρο, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Γαλατσίου κος Γεώργιος Μαρκόπουλος καλωσόρισε τους Ευρωπαίους φιλοξενουμένους μας στο Καμίνι, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων και ενημέρωση για την ιστορία του Πολιτιστικού Κέντρου. Κατόπιν οι ιερείς της Αγίας Ειρήνης υποδέχθηκαν και περιποιήθηκαν τις αποστολές, ενημερώνοντας για το νεόδμητο Ι. Ναό. Ακολούθησε ξενάγηση στο βυζαντινό κόσμημα της πόλης μας, την Ομορφοκκλησιά από τον βυζαντινολόγο- αρχαιολόγο κο Οικονόμου Στυλιανό, καθώς και στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου- Παλαί. Κατά τη μετάβαση στο σχολείο οι επισκέπτες μας έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τη σχολική κοινότητα και παρακολούθησαν γιορτή, οργανωμένη προς τιμήν τους.

 

 

 

 

Αρχικά έγινε παρουσίαση στα αγγλικά της πόλης του Γαλατσίου από την αρχαιότητα έως σήμερα, με παράλληλη προβολή αρχειακού υλικού και αναδείχθηκαν οι σύγχρονες υποδομές και ομορφιές της. Επιπλέον δόθηκε έμφαση στο έμψυχο υλικό της πόλης μας, κορμό του οποίου αποτέλεσαν οι πρώτοι κάτοικοι που ήλθαν από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, ιδιαιτέρως δε τη Νάξο. Κατόπιν ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί που εκτέλεσαν οι μαθητές μας.Στη συνέχεια έγινε προβολή ενός βίντεο με θέμα στην Αθήνα και τις γειτονιές της, που ετοίμασε με πρωτότυπο υλικό η μαθήτρια Ελευθερία Κονιτοπούλου. Ένα πλούσιο γεύμα στην « Αλέα» έκλεισε κατά τον καλύτερο τρόπο την πρώτη ημέρα.

 

 

 

 

Τις μέρες που ακολούθησαν οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, επισκέφθηκαν τους Δελφούς και τον τύμβο του Μαραθώνα, καθώς και το μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019, έχει τίτλο “ Sharingourtreasuresforabetterfuture” και έχει ως αντικείμενο μελέτης τις πολλαπλές νοημοσύνες κατά Gardner. Στο σχολείο μας, αναδείχθηκε η αξία της συναισθηματικής νοημοσύνης κατά τη μαθησιακή διαδικασία, με κατάλληλες δραστηριότητες και ανέβασμα ενός θεατρικού έργου με συνεργασία μαθητών από όλες τις αποστολές.

Συντονιστές της ελληνικής συμμετοχής του προγράμματος Εrasmus+  ήταν ο Κος Κωνσταντίνος Καρλής, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γαλατσίου και υπεύθυνος επικοινωνίας με τις ξένες αποστολές, με την πολύτιμη  συνεργασία του Κου Κωνσταντίνου Ζέρβα, μαθηματικού και της καθηγήτριας κας Γαβαλά Ειρήνης, φιλολόγου, που εκπροσώπησαν το σχολείο και το Γαλάτσι επάξια άλλη μια φορά. Τέλος η δασκάλα χορού Δις Πωλίνα Κουφοπούλου δίδαξε τους παραδοσιακούς χορούς.

 

 

 

 

Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και στο καφεκοπτείο Βραζιλιάνος για τις ευγενικές χορηγίες τους. Επίσης στους γονείς που φιλοξένησαν τους ξένους μαθητές, καθώς και στον Πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κο Κουτελιέρη Στυλιανό για την άοκνη συμπαράστασή του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 19:12

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi