kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 17:57

Τοπικό δημοψήφισμα προτείνει ο Ηλίας Μιμηγιάννης

Written by
Rate this item
(1 Vote)

ilias-mimigiannis

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ

Η κοινωνική Απάντηση στο Διαφαινόμενο ξεπούλημα του ΠΑΛΑΙ

πρέπει να είναι ένα ισχυρό ΌΧΙ

Με θεσμικό Τοπικό Δημοψήφισμα

Γαλατσιώτες, Γαλατσιώτισσες,

Είναι γνωστό πλέον, ότι στην Αδιέξοδη Κυβερνητική Πολιτική των άμεσων ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνεται και το Ολυμπιακό ακίνητο "ΠΑΛΑΙ". Έχει δε οριστεί η διαδικασία ξεπουλήματος με σχετικό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Η εξέλιξη αυτή επιβάλλει άμεση αντίδραση με συγκεκριμένο τρόπο και την ενδεδειγμένη τακτική.

Προς τον σκοπό αυτόν, φορείς και μια πρωτοποριακή ομάδα πολιτών, έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες συζητήσεις και ενέργειες, στις οποίες εντάχθηκε και η συναυλία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παλαιό Τέρμα για ενημέρωση και κινητοποίηση της Γαλατσιώτικης κοινωνίας.

Η προσπάθεια όμως αυτή κατά τη γνώμη μου, για να είναι αποτελεσματική πρέπει:

  1. Nα υπάρξει μια τεκμηριωμένη Δημοτική Πρόταση
  2. Να συμμετέχουν όλες οι τοπικές Συλλογικότητες του Γαλατσίου, με προεξάρχουσα τη νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή
  3. Οι διάφορες μορφές κινητοποίησης που θα επιλεγούν, πρέπει να επιδιώκουν και το κυριότερο να επιτυγχάνουν, τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συσπείρωση.

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να παρουσιάσω επιγραμματικά τη προσωπική μου θέση, την οποία κατέθεσα μετά το 2004 και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν έγινε η Σχετική Συζήτηση "Τι πρέπει να γίνει με το ΠΑΛΑΙ", υπενθυμίζοντας συγχρόνως ότι είμαι ο ένας εκ των δύο Δημοτικών Συμβούλων, ο άλλος είναι ο Μπάμπης Ασφής, που καταψηφίσαμε την απόφαση για την κατασκευή του ΠΑΛΑΙ και ο χρόνος δυστυχώς απέδειξε "του λόγου μας το αληθές".

Ερχόμενος δε στο τώρα, θέλω να καταγραφεί ότι ανήκω σ' εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να παραχωρηθεί στον Δήμο, εφ' όσον προηγούμενα παρουσιαστεί η Αναγκαία Οικονομοτεχνική Μελέτη  Βιωσιμότητας. Σε κάθε άλλη περίπτωση να παραμείνει "Δημόσιος Κοινωνικός χώρος".

Το επιβεβλημένο δε οργανωτικό σχήμα, που θα καταθέσει τη Συμφωνημένη πρόταση, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει την υλοποίησή της με όλα τα μέσα και τέλος αν δεν εισακουστεί  θα αντιδράσει Αγωνιστικά-όπως ανέφερα και παραπάνω-πρέπει να περιλαμβάνει :

  1. Τη νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή, η οποία θα σύρει πρώτη το χορό
  2. Όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο
  3. Τους φορείς και τα κινήματα του χώρου
  4. Πρωτοποριακές Ομάδες πολιτών και το κυριότερο
  5. Την πλειοψηφία του Γαλατσιώτικου λαού, ο οποίος πρέπει να εκφραστεί με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο, που είναι το "Θεσμικό Τοπικό Δημοψήφισμα"

Την διαδικασία δε του πιο πάνω Δημοψηφίσματος, μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει Άμεσα η Νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή και να στηριχτεί απ' όλους τους άλλους.

Η σχετική ψηφοφορία είναι Αναγκαίο να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη και θα είναι η υπεύθυνη θέση όλων και προπάντων του Γαλατσιώτικου λαού.

Γαλάτσι , Ιούλιος 2014

Φιλικά

Ηλίας Ν. Μιμηγιάννης

Κινητό:6981-243 101

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi