kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 20:23

Το στοίχημα είναι η κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση

Written by
Rate this item
(0 votes)

manos-stavrianos

Στον απόηχο των δημοτικών εκλογών το συμπέρασμα που βγάζω είναι ένα: η δημοκρατία είπε την αλήθεια. Μια αλήθεια που πέρασε από σαράντα κύματα την τελευταία εβδομάδα, επικρατώντας τελικά το ρητό μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη κτλ, κτλ, κτλ.

Οι συκοφαντίες και η ‘’λάσπη’’ είχαν την τιμητική τους. Γυρίσαμε κάποιες δεκαετίες πίσω, σε γεγονότα που μόνο σαν ιστοριούλες τις ξέραμε εμείς οι νεότεροι. Τις βιώσαμε ως ένα βαθμό την εβδομάδα που πέρασε αλλά η ψυχραιμία και η σοφία ορισμένων, τελικά ήταν το μυστικό για να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση.

Εμείς, ως inGalatsi ασκήσαμε σκληρή κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του δήμου. Επισημάναμε τα διαχειριστικά λάθη που έγιναν, τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και φυσικά τον ψηφοθηρικό τρόπο με τον οποίο νόμιζαν ότι  ‘’μάντρωναν’’ τους ψηφοφόρους που θεωρούσαν πρόβατα. Δημοσιεύσαμε άρθρα ανώνυμων και επώνυμων Γαλατσιωτών, χωρίς λογοκρισία δίνοντας βήμα σε χρήστες που επιθυμούν να εκφράσουν τη γνώμη τους ελεύθερα.

Η μείωση της αποχής θεωρούμε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Στις εκλογές του 2010 συμμετείχε το 63% των ψηφοφόρων ενώ την περασμένη Κυριακή, ανέβηκε στο 69%. Στον 2ο γύρο ανέβηκε 2 μονάδες ακόμα, φτάνοντας τελικά στο 71,20%. Οι 8 αυτές μονάδες, στράφηκαν σε αδοκίμαστες λύσεις ενώ τη 2η Κυριακή στην μοναδική νέα επιλογή που είχαν. Εμείς, αυτό που τονίζαμε συνεχώς ήταν να συμμετέχει ο κόσμος για να μην πάρει κάποιος άλλος την απόφαση γι’  αυτόν. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε φυσικά.

Δε μπορώ να μη σχολιάσω το ότι ο κος Τσίρος δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Στην ομιλία του ο κος Μαρκόπουλος,  τον κάλεσε να συνεργαστούν για το καλό του τόπου και των δημοτών, ασχέτως ότι δε συμφωνούσε με τις μεθόδους του. Στο σημείο αυτό θεωρώ ότι θα ήταν φρόνιμο, ο κος Τσίρος, να συντάξει ανακοίνωση με την οποία θα αναγνώριζε την επικράτηση του ‘’αντιπάλου’’ του και θα του έδινε συγχαρητήρια ως τον πιο νέο εκλεγμένο δήμαρχο, τα τελευταία περίπου πενήντα χρόνια.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος με την ομάδα του, θα αναλάβει τη διοίκηση του δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου. Όρεξη υπάρχει άφθονη από την πλευρά τους ενώ οι ιδέες πέφτουν σαν βροχή. Καλά όλα αυτά μόνο που το στοίχημα θα κερδηθεί στη διαχείριση για τη νέα ηγεσία του δήμου.

Η κοινωνική πολιτική είναι μείζον ζήτημα και θα κυριαρχήσει λόγω κοινωνικοοικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια. Πολλοί συνάνθρωποι μας στερούνται ακόμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, ψάχνοντας στα σκουπίδια για λίγο φαγητό. Τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία ενώ το ρεύμα σε πολλά σπίτια συνδημοτών μας είναι κομμένο. Αυτό που μένει να δούμε λοιπόν, είναι ο τρόπος διαχείρισης την υπάρχουσας κατάστασης από φρέσκα μυαλά.

Εμείς, ως ΜΜΕ, θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της νέας διοίκησης αλλά θα ασκούμε παράλληλα εποικοδομητική κριτική, για το συμφέρον του Γαλατσίου και των δημοτών του.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 7000 Γαλατσιώτες, που επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα μας την εβδομάδα που πέρασε. Η πιο παραγωγική μας εβδομάδα σε επισκεψιμότητα, με 1000 μοναδικούς επισκέπτες καθημερινά, μόνο αδιάφορους δε μπορεί να μας αφήσει. Πλέον έχετε κάνει σταθμό ενημέρωσης το inGalatsi, πράγμα το οποίο μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε σε πιο απαιτητικούς ρυθμούς.

Καλή δύναμη, καλό κουράγιο και καλή τύχη στην νέα διοίκηση του δήμου. Στους υπόλοιπους συνδυασμούς ευχόμαστε να είναι καλά για  να ασκούν υγιή αντιπολίτευση με εποικοδομητικούς και παραγωγικούς διαλόγους.

Μάνος Σταυριανός

Υπεύθυνος ηλ. έκδοσης

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi