kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 20:05

Ποιον στηρίζει η ''Ενότητα για την Ανατροπή''

Rate this item
(0 votes)

enotita-galatsi

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία

Ο αγώνας συνεχίζεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολίτες του Γαλατσίου  στις εκλογές της 18 Μάη έδωσαν την

ετυμηγορία τους, η οποία είναι ασφαλώς σεβαστή. Οι πολίτες με την ψήφο τους όμως δεν ανέδειξαν μόνο τους 2 υποψηφίους του 2ου γύρου. Ανέδειξαν και μια ισχυρή αντιπολίτευση εκφράζοντας έτσι τη θέληση τους για μια διαφορετική αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης και της διοίκησης του δήμου που πρέπει να παρθεί από όλους υπόψιν.

Παρόλα αυτά νοιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και του Δήμου. Τα αδιέξοδα στην πόλη και στη ζωή μας θα συνεχιστούν και, αν δεν υπάρξουν γενικότερες αλλαγές στη χώρα, η καθημερινότητα και οι συνθήκες διαβίωσης μας θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο.

Επισημάναμε στη διάρκεια της προεκλογικής μας εκστρατείας, ότι οι δύο δημοτικοί συνδυασμοί, που μπαίνουν στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών, έχουν κοινή πολιτική καταγωγή και κυρίως κοινή αντίληψη για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης.  Αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το απέδειξαν με τα έργα τους μέχρι τώρα, με τις σιωπές τους στα μεγάλα προβλήματα της πόλης, με τις διακηρύξεις τους. Δεν εμφανίσθηκαν με διαφορετικούς συνδυασμούς γιατί διαφέρουν σε πολιτική και σε πρακτικές. Διαφώνησαν απλώς για τις «καρέκλες» και το μοίρασμα της εξουσίας.

Κατά τη γνώμη μας  οι πολιτικές τους επιλογές είναι η αιτία της όξυνσης των προβλημάτων της πόλης και όχι ελπιδοφόρα αφετηρία για τη επίλυσή τους. Οι ίδιοι δεν αποτελούν λύση αλλά σημαντικότατο μέρος του προβλήματος.

Με αυτή την έννοια δεν μπορούμε να παράσχουμε πολιτική στήριξη σε κανέναν από τους δυο συνδυασμούς.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η παρουσία ακραίων φασιστικών αντιλήψεων και στις δημοτικές εκλογές. Καλούμε τους πολίτες να αποδυναμώσουν με την ψήφο και κυρίως με τη στάση τους την εμφάνιση των νεοναζιστικών αντιλήψεων στην πόλη μας. Καλούμε όλους τους πολίτες, τους φορείς της πόλης, τους δημοτικούς συνδυασμούς να αποκηρύξουν τις νεοναζιστικές υστερίες, τα φαινόμενα ρατσισμού και βίας. Σήμερα δεν δικαιολογείται κανένας να υποστηρίζει ότι δεν κατάλαβε το χαρακτήρα αυτής της εγκληματικής συμμορίας.

Η δημοτική μας παράταξη έδωσε έναν σοβαρό πολιτικό αγώνα παρουσιάζοντας ένα όραμα και ένα συγκροτημένο δημοτικό πρόγραμμα για την πόλη. Αντιμετώπισε τους πολιτικούς της αντιπάλους με επιχειρήματα, και αυστηρή όποτε χρειαζόταν κριτική, χωρίς προσωπικές αιχμές.

Δεν καταφέραμε όμως να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε και θα συζητήσουμε δημόσια για αυτό. Θα αναζητήσουμε τις αιτίες και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε και να κάνουμε πιο αποτελεσματική τη δράση μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα σημαίνει για μας μεγάλη ευθύνη έναντι όλων των συμπολιτών μας που είτε μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους είτε όχι.

Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις θα αποτελέσουν τη βάση της πολιτικής μας στάσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο, στα κινήματα και στους δρόμους της πόλης.

Δεν εμφανιστήκαμε στην πόλη ξαφνικά για να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας. Θα συνεχίσουμε με επιμονή και αισιοδοξία να αγωνιζόμαστε  για την υπεράσπιση των δημόσιων αναδασωτέων εκτάσεων της πόλης μας, για το πράσινο, το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους, για το ΠΑΛΑΙ σαν  δημόσιο χώρο κυψέλη αθλητισμού και πολιτισμού, για την ενδυνάμωση των κινημάτων αλληλεγγύης, για τον πολιτισμό και το λαϊκό αθλητισμό, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας από την ακτινοβολία των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για τα εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των απλών καθημερινών ανθρώπων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους πολίτες και το δήμο μας.

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να σταματήσουμε την πορεία καταστροφής της χώρας, για μια μεγάλη ανατροπή με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και  δημιουργό του παρόντος και του μέλλοντός του.

Χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς στεγανά θα δουλέψουμε έχοντας στο μυαλό μας τις μεγάλες ανάγκες και τα μεγάλα προβλήματα των συμπολιτών μας και θα αγωνιστούμε για αυτά αναζητώντας  λύσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολλών και των ευπαθών όχι των λίγων και ισχυρών.

Δε θα πάψουμε να επισημαίνουμε την σημασία και να επιδιώκουμε την ενεργοποίηση των πολιτών ως μοναδική ικανή και αναγκαία συνθήκη για να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στο Δήμο και στη χώρα.

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία, πιο δυνατοί, με μεγαλύτερο πείσμα. Το επιβάλλουν τα προβλήματα της πόλης και οι αγωνίες των συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε θερμά τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φίλους και τα μέλη της δημοτικής μας κίνησης που με περίσσευμα ψυχής έδωσαν χωρίς ιδιοτέλεια τον εκλογικό αγώνα.

Καλούμε τους πολίτες του Γαλατσίου να υποστηρίξουν το συνδυασμό Δύναμη Ζωής και τη Ρένα Δούρου στο 2ο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Καλούμε τους πολίτες του Γαλατσίου να βάλουν, και με την ψήφο τους, τέλος στην πορεία καταστροφής της χώρας  στις ευρωεκλογές της 25ης Μάη.

 

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi