kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 08:49

Λίγα λόγια από καρδιάς από τον Γιάννη Τράπαλη

Written by
Rate this item
(2 votes)

giannis-trapalis

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όσους στήριξαν το συνδυασμό μας. Ένα ιδιαίτερο προσωπικό ευχαριστώ σε όσους με επέλεξαν με σταυρό μέσα από τους  50 του ψηφοδελτίου.

Επίσης θέλω να συγχαρώ το Γιώργο Μαρκόπουλο και τον Κυριάκο Τσίρο για την επιτυχία τους να περάσουν στο 2ο γύρο, αλλά και σε όλους τους υποψήφιους που έδωσαν τη μάχη ο καθένας με τον τρόπο του και από το δικό του μετερίζι.

Οι Δημότες του Γαλατσίου έκριναν ότι ο Μανώλης Πρωτονοτάριος δεν θα είναι ο επόμενος Δήμαρχός τους, δίνοντας του την 3η θέση με ποσοστό 13,5%. Αποδεικνύεται ότι ο «Μανώλας» είναι πολύ  τίμιος και οι άμεσες αντιδράσεις του σε θέματα αιχμής όπως αυτό του ΠΑΛΑΙ δεν άρεσαν στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Εύχομαι ειλικρινά στο τέλος της 5ετίας οι Γαλατσιώτες να είναι πιο χαρούμενοι από σήμερα.

Στο σχεδόν 7μηνο ταξίδι μου στο στίβο της εκλογικής μάχης των Δημοτικών εκλογών, πήρα πολλές εμπειρίες και είδα πολλά…

Αν και έχω συνδικαλιστική πείρα από τα μαθητικά μου ακόμη χρόνια, τα δημοτικά δρώμενα έχουν πολλές  ιδιαιτερότητες.

Πρώτα απ’ όλα κατάλαβα ότι μεγάλο μέρος του κόσμου ψηφίζει με κριτήρια πολύ υποκειμενικά που βασικά εκφράζουν κάποιου είδους «υποχρέωση» χωρίς περαιτέρω ανάλυση. Σίγουρα δεν ψηφίζουν βάση προγράμματος.

Παρόλα αυτά γνώρισα αρκετούς κατά βάση νέους  ανθρώπους που διψάνε να σε ακούσουν, να δουν ποιος είσαι, τι σκέφτεσαι, τι όραμα έχεις. Με κάποιους εξ’ αυτών θεωρώ ότι θα δημιουργηθεί μια «μαγιά» προβληματισμού και παρέμβασης έξω από κατεστημένα και τις γραμμές άνωθεν.

Συνάντησα και ανθρώπους που με είδαν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό έως και καχυποψία:

-          Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; Που ήσουν τόσο καιρό; Από πού ξεφύτρωσες; Άλλος ένας σωτήρας;   Ερωτήματα που τα άκουσα πρόσωπο με πρόσωπο.

Η απάντησή μου ήταν μια : ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα από νέους ανθρώπους που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά του Δήμου. Μόνο να κερδίσετε έχετε. Δώστε τους ώθηση. Εκτός αν προτιμάτε τα «κοπάδια» υποψηφίων συμβούλων που ακολουθούν πιστά τον αρχηγό τους, αυτόν που εσείς ξέρετε καλά να του πουλάτε εκδούλευση!

Είδα ακόμη δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους». Ανθρώπους που έχουν λόγο και μπέσα, και άλλους «συμφεροντολάγνους»  που σου βάζουν τρικλοποδιά λίγο πριν το φινάλε.

Αγανάκτησα με τους «παράγοντες». Αυτούς που έχουν δεμένους και καλά 50 ή 100 σταυρούς λες και είναι πρόβατα και τους πάνε όπου θέλουν σαν τον «γκεσέμη» *  όπως λένε στο χωριό μου στη Ρούμελη. Αυτοί  οι «κύριοι» είχαν το θράσος να θέλουν να τους πιστέψω. Μετανιώνω που τους ανέχτηκα να με πλησιάσουν.

Ξαναγνωρίστηκα με παλιούς φίλους και συμμαθητές. Με αρκετούς από αυτούς θα συνεχίσουμε τις επαφές.

Πάνω απ’ όλα όμως κέρδισα κάποιους αξιόλογους ανθρώπους μέσα από τον συνδυασμό!  Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες προσπαθήσαμε τη «σύγκλειση». Δεν είναι εύκολο αυτό.

Τέλος γνώρισα από κοντά έναν ρομαντικό Γαλατσιώτη τον Μανώλη Πρωτονοτάριο που θέλησε με εντελώς προσωπικά του έξοδα να βοηθήσει τον τόπο του και όλους εμάς κατ’επέκταση.  Χωρίς επιχορηγήσεις, χωρίς κόμματα πίσω του, χωρίς επιχειρηματίες.

Ίσως θα βγουν αρκετοί , μετά Χριστόν, να καταμαρτυρήσει διάφορα «αρνητικά» για τον τρόπο και την προσπάθεια που έκανε.  Η «ήττα» πάντα είναι ορφανή. Ας αναλογιστούμε όμως όλοι πριν ρίξουμε τις βολές μας , πόσο βοηθήσαμε αυτόν τον άνθρωπο στον αγώνα που έκανε. Αλάνθαστοι δεν υπάρχουν!

Και κανένας  δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει  το ήθος και τη διάθεση προσφοράς.

Ο κυρ- Μανώλης θα είναι για πολλά πολλά χρόνια ακόμη μεγάλο κεφάλαιο για το Γαλάτσι σε πείσμα πολλών!

Καλημέρα Γαλάτσι, καλή συνέχεια!!!

«γκεσέμης» : το κριάρι αρχηγός που οδηγεί το κοπάδι

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi