kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 13:05

Άγγελος Νικόπουλος: "με τη συμμετοχή σου στις εκλογές απομακρύνονται οι υπεύθυνοι της άθλιας καθημερινότητας"

Written by
Rate this item
(0 votes)

Μικρές πρακτικές εξισώσεις και ανισότητες

Ομολογώ ότι ποτέ δεν ήμουν καλός στα μαθηματικά. Οι καθηγητές μου, μου έβαζαν συνήθως την βάση. Έβρισκα κουραστικό και ακαταλαβίστικο αυτό το παιχνίδι με τους αριθμούς, τις γραμμές και τους χώρους. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας όμως ανακάλυψα την ομορφιά αυτού του παιχνιδιού, μιας και στην ουσία δεν ήταν τίποτε άλλο από την αναζήτηση του τρόπου ή των τρόπων να εξηγήσεις τα πράγματα και να προσπαθήσεις να βρεις την κατάλληλη λύση στο κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα.

 Στο ταξίδι της ζωής μου μέχρι σήμερα ούτε και στα «μασηματικά» ήμουν καλός γιατί εκεί βαθμολογούσα τον εαυτό μου με μηδέν γιατί λέω πάντα την άποψη μου χωρίς να μασάω τα λόγια μου ή οτιδήποτε άλλο.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος και συζήτηση για το εάν η αποχή από τις εκλογές είναι η κατάλληλη μορφή αντίδρασης στο πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του. Η θέση αυτή, σεβαστή καθ’ όλα, δεν είναι τίποτε άλλο από την μετουσίωση της αγανάκτησης και της οργής του κόσμου απέναντι στην αδικία και την εξαθλίωση που βιώνει καθημερινά και απέναντι σε αυτούς που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Όμως είναι αυτό λύση? Είναι ο κατάλληλος τρόπος να στείλει κάποιος το μήνυμα εκεί που πρέπει? Η άποψη μου είναι πως όχι. Έτσι, ας δούμε όμως τι σημαίνει η αποχή σε δύο επίπεδα, Στην χώρα μας: ΑΠΟΧΗ = ανοχή σε όσα απαράδεκτα (έργα και ημέρες και συμπεριφορές) έχουμε βιώσει ως πολίτες ΑΠΟΧΗ = αποδοχή της υποτίμησης της νοημοσύνης μας, της αφαίρεσης του κόπου μας και της δουλειάς μας ΑΠΟΧΗ = αποδοχή της λογικής εγκατάλειψης της τύχης μας σε πρόσωπα που δεν επιλέγουμε εμείς. ΑΠΟΧΗ = συνενοχή σε όσα άσχημα θα έλθουν στο μέλλον.

Στο Δήμο μας, ΑΠΟΧΗ = ανοχή στο τέλμα που βρίσκεται σήμερα το Γαλάτσι και η τοπική κοινωνία, ΑΠΟΧΗ = αποδοχή σε διαδικασίες και παροχές χωρίς κοινωνικό έλεγχο, ΑΠΟΧΗ = απουσία από τους κοινωνικούς αγώνες και τον έλεγχο της κεντρικής εξουσίας, ΑΠΟΧΗ = επιβράβευση και διαιώνιση της νοοτροπίας των διορισμών με συμβάσεις, δηλαδή της εξευτελιστικής για τον δημότη εξάρτησης του από πρόσωπα και μηχανισμούς, ΑΠΟΧΗ = αποδοχή της κατάστασης εγκατάλειψης της τοπικής αγοράς, αδιαφορία για το πρόβλημα της καθαριότητας, τις λακκούβες στους δρόμους, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια και τις παιδικές χαρές, της έλλειψης χώρων πρασίνου και της ανεπαρκούς συντήρησης τους, ΑΠΟΧΗ = αποδοχή του καθεστώτος εγκατάλειψης των αθλητικών χώρων και της παράδοσης τους σε επενδυτές ή τρίτους ΑΠΟΧΗ = αποδοχή της μιζέριας των μικροεξυπηρετήσεων, των ανεδαφικών υποσχέσεων, του χαϊδέματος των αυτιών και της προβολής του αυτονόητου ή του ανυπάρκτου ως έργου.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, κάνοντας την εξίσωση διαπιστώνει κανείς ότι η αποχή βολεύει το σύστημα και τους εκπροσώπους του σε κάθε τοπική κοινωνία ώστε να διαιωνίζουν την παραμονή τους στην διοίκηση των Δήμων πρόσωπα του μνημονιακού παρελθόντος και παρόντος της χώρας μας.

Δηλαδή η αποχή οδηγεί σε ανισότητα, συνεπώς δεν λύνει το πρόβλημα μας !!!

 Φίλε συνδημότη και συνδημότισσα,

Κάνε και εσύ την εξίσωση και θα δεις ότι η αποχή βολεύει συγκεκριμένους και καταδικάζει όλους τους υπόλοιπους.

Δώσε με την συμμετοχή σου στις εκλογές δύναμη στην φωνή σου για να απομακρυνθούν οι υπεύθυνοι της άθλιας καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε, βοήθησε να γίνει ο Δήμος Γαλατσίου οργανισμός εξυπηρέτησης όλων των πολιτών και να πάψει να είναι κέντρο εξουσίας.

Συμμετέχοντας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε αυτή την προσπάθεια σε καλώ με την ψήφο σου να δώσεις δύναμη σε ανθρώπους που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ θέλουν και μπορούν, να δώσεις δύναμη στον συνδυασμό μας (ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ) και το Μανώλη Πρωτονοτάριο, ώστε όλοι μαζί από την Δευτέρα να προσπαθήσουμε να λύσουμε την εξίσωση, αλλάζοντας τα πρόσημα και τους παρανομαστές.

Αντικαθιστώντας τις διαιρέσεις και τις αφαιρέσεις, με προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς. Γιατί μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για το ΓΑΛΑΤΣΙ.

Άγγελος Νικόπουλος

Δικηγόρος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Στο Συνδυασμό «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ»

Last modified on Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 13:21

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi