kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 22:38

Μανώλης Πρωτονοτάριος: ''Ο κος Τσίρος τάζει δουλειά σε 2,500 απελπισμένους ανθρώπους ενώ γνωρίζει ότι μπορεί να προσλάβει μόνο 70''

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Πλήθος κόσμου στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης <<Μαζί μπορούμε για το Γαλάτσι>>. Το κλίμα που επικρατούσε ήταν πανηγυρικό με τους νεαρούς υποστηρικτές του συνδυασμού να ανάβουν καπνογόνα, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα της παράταξης. Όλοι μιλούσαν για τη 2η Κυριακή ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου και επικεφαλής, Μανώλης Πρωτονοτάριος, ήταν φανερά συγκινημένος από τη στήριξη των δημοτών.

 

protonotarios-galatsiΔήλωσε ότι είναι ένας αρρωστημένος τοπικιστής, ευχαρίστησε τους προηγούμενους δημάρχους για ότι καλό έκαναν στο Γαλάτσι και τόνισε ότι δεν ασχολήθηκε με συκοφαντίες κατά την προεκλογική περίοδο, δείχνοντας με αυτή τη στάση, σεβασμό προς τους δημότες.

Άσκησε κριτική στη γενιά του ζητώντας συγγνώμη ακόμα μια φορά από τους νέους ανθρώπους και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλάι τους σε ότι χρειαστούν.

Αναφέρθηκε στο πλούσιο σε δραστηριότητες έργο του στον Πολιτιστικό και Αθλητικό οργανισμό και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, για την κοινή πορεία που είχανε, επιτυγχάνοντας την ανάδειξη του Άλσους Βεΐκου σε ‘’κόσμημα’’ του Γαλατσίου.

protonotarios-galatsiΣτο σημείο αυτό άσκησε κριτική στον κο Τσίρο, επισημαίνοντας ότι εγκατέλειψε  το Άλσος στην τύχη του, αφήνοντας τα χορτάρια ακούρευτα, τα φώτα σβηστά, τα κάγκελα ξεκολλημένα, τα δάπεδα φουσκωμένα, τα απορρίμματα και τα αντικείμενα αμάζευτα και τα υπαίθρια όργανα πεταμένα αντί να τα επισκευάσει. Συγκεκριμένα είπε: «Αν το έργο αυτό ήταν του κου Τσίρου, αν πραγματικά το αγαπούσε και το πόναγε, δεν θα το άφηνε να ρημάζει καθημερινά, να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται.»

Στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι τάζει θέσεις εργασίας στους δημότες εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους . Συγκεκριμένα είπε:"Δεν μπορεί  να τάζει ο σημερινός Δήμαρχος  σε 2.500 απελπισμένους ανθρώπους θέσεις εργασίας, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι στον Δήμο δε μπορεί να προσλάβει το πολύ 70 ανθρώπους.

Δεν μπορείς κε Τσίρο  να λες τέτοια εγκληματικά ψέματα.

Δεν μπορείς να σκοτώνεις την ελπίδα και τα όνειρα των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων. 

Δεν μπορείς να παίζεις με το μέλλον των παιδιών μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ.

Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε".

protonotarios-galatsiΤέλος παρουσίασε τα μέλη του συνδυασμού τονίζοντας ότι είναι ικανοί και έτοιμοι να δουλέψουν για το μέλλον των παιδιών αυτής της πόλης, ακολουθώντας πιστά τους άξονες του προγράμματος που έχουν διαμορφώσει από κοινού. Ένας-ένας πήρε το λόγο εκφράζοντας σε δυο λόγια τη σκέψη του ενώ το κοινό χειροκροτούσε ασταμάτητα.

protonotarios-galatsiΑίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του πρώην διοικητή του αστυνομικού τμήματος Γαλατσίου, κου Μωραΐτη, που σε έντονο ύφος κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου ότι δίνουν δουλειά στα παιδιά τους με πλαστά έγγραφα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά μένουν άνεργα. Περισσότερα θα πει, μετά τις εκλογές ανέφερε.  

protonotarios-galatsiΟ κος Πρωτονοτάριος, κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε την οικογένεια του για τη στήριξη τους σε κάθε προσπάθεια του. Κατεβαίνοντας από την εξέδρα, ‘’πνίγηκε’’ στην αγκαλιά γνωστών και φίλων ενώ μετά φωτογραφήθηκε με τους παρευρισκομένους της συγκέντρωσης και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Προσοχή: Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτογραφίες να μεγενθύνουν.

 

Διαβάστε την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης "Μαζί μπορούμε για το Γαλάτσι", Μανώλη Πρωτονοτάριου:

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την πίστη σας σε μένα και σε αυτά που θέλω να κάνω για το Γαλάτσι.

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο αποψινό κάλεσμά μου.

Είμαι συγκινημένος και νιώθω το βάρος της ευθύνης που έχω απέναντί σας, αλλά και απέναντι σε όλους τους δημότες κάθε ηλικίας.

Απόψε λέμε αλήθειες και κοιταζόμαστε στα μάτια, στα ίσα, καθαρά.

Είμαι εδώ γιατί αγαπώ την πατρίδα μου…

Είμαι εδώ γιατί αγαπώ τη θρησκεία μου…

Είμαι εδώ, γιατί είμαι ένας αρρωστημένος τοπικιστής…

Αγαπώ το Γαλάτσι, αγαπώ τον τόπο που γεννήθηκα… και γι’ αυτό είμαι εδώ!

Έχω την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πρώην δημάρχους για ό,τι καλό έκαναν στον τόπο μας.

Για μένα οι συκοφαντίες και οι ύβρεις δεν έχουν θέση σε έναν προεκλογικό αγώνα.

Νομίζω πως αυτό τιμά όλους μας, να σταθούμε με σεβασμό απέναντί σας, απέναντι σε όλους τους δημότες και να πούμε τι θέλουμε να κάνουμε.

Έχουμε μια πολύ δυνατή σχέση εκτίμησης και αγάπης, όμως πριν σας πω ορισμένα πράγματα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη:

Ζητώ συγγνώμη στους νέους ανθρώπους,

Ζητώ συγγνώμη στα παιδιά μας,

Φτάσαμε σήμερα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, γιατί δεν πήγαμε κόντρα στα συμφέροντα. Η γενιά μου δούλεψε, εργάστηκε σκληρά, πολλές ώρες, πολλά μεροκάματα, εμείς παλέψαμε. Όμως δεν συγκρουστήκαμε και ίσως δεν παλέψαμε όσο έπρεπε για να αλλάξουμε τον τόπο μας.

Κάναμε λάθη.

Τα λάθη όμως προσθέτουν και σοφία στον άνθρωπο.

΄Ετσι και εγώ από τα λάθη μου έμαθα και γι΄ αυτό όταν ανέλαβα την προεδρία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, με την εργατικότητά μου, δημιούργησα μέσα σε επτά χρόνια το έργο που όλοι γνωρίζετε.

Αυτό βέβαια οφείλεται και στην άριστη συνεργασία με το προσωπικό και τα Αθλητικά Σωματεία.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά δημόσια αυτούς τους αφανείς ήρωες: τους εργαζόμενους, τους προπονητές, τους αθλητές, τους παράγοντες, τα σωματεία για την πολύτιμη συνεργασία τους.

Μαζί καταφέραμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε το στολίδι της πόλης μας, το Άλσος Βέϊκου.

Καταφέραμε να το αναδείξουμε σε ένα μοναδικό χώρο πολιτισμού, άθλησης και διασκέδασης για τους κατοίκους του Γαλατσίου, αλλά και για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Ιδρύσαμε Ακαδημίες για τα Αθλητικά Σωματεία, και τις υποστήριξα για να λειτουργήσουν άρτια και σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Λειτούργησε για πρώτη φορά το πιο οργανωμένο CAMP στην Ελλάδα με 1.000 παιδιά να λαμβάνουν μέρος σ΄ αυτό.

Αισθάνομαι υπερήφανος για τα νέα παιδιά που αθλούνται και αγωνίζονται σήμερα και θα συνεχίζω να τα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όσο για το Πολιτιστικό φεστιβάλ Γαλατσίου, λίγα έχω να σας πω γιατί τα ξέρετε. Είναι το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού. 

΄Ενας θεσμός που θα τον συνεχίσουμε.

Το φεστιβάλ το αγκαλιάσατε με την παρουσία και το χειροκρότημά σας. Απολαύσαμε μεγάλες και ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, ενώ συμμετείχαν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου μας.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2013, γιορτή της Σταυροπροσκυνήσεως (του Σταυρού που λέμε), αποφάσισα και δήλωσα πως διεκδικώ το αξίωμα του δημάρχου και αυτό γιατί οι διαφορές που είχα με τον κο Τσίρο ήταν αγεφύρωτες.

Όφειλα εκείνη την περίοδο να παραιτηθώ από την προεδρία του Αθλητικού Οργανισμού και να αποχωριστώ τους συνεργάτες μου, τους αθλητές, τα παιδιά, ένα κομμάτι από τη ζωή μου…

Η ανικανότητα της παρούσας δημοτικής αρχής να διατηρήσει το έργο αυτό, έγινε φανερή και το Άλσος έκλεισε για λίγο χρονικό διάστημα.

Αυτό το στολίδι άρχισε να ξεθωριάζει, να χάνει τη λάμψη του.

Το επισκέφθηκα πριν λίγες μέρες, μίλησα με τους δημότες, μου τα είπαν και μου τα έδειξαν.

Μια εικόνα αποκαρδιωτική:

Τα χορτάρια ακούρευτα, γίνανε θάμνοι, αρκετά φώτα είναι σβηστά, τα κάγκελα έχουν ξεκολλήσει, τα δάπεδα έχουν φουσκώσει, τα απορρίμματα και τα αντικείμενα αμάζευτα, τα υπαίθρια αθλητικά όργανα πετιούνται αντί να επισκευάζονται…

Μια θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης, και για όλα αυτά ειλικρινά ευθύνεται ο κος Τσίρος!

Η πολιτική του ανεπάρκεια και η απουσία του από τα ουσιαστικά προβλήματα του Γαλατσίου, τον έφτασε σε σημείο να εμφανίζει το έργο που έκανα επτά χρόνια στο Αθλητικό Κέντρο, ως δικό του έργο.

Όλοι οι Γαλατσιώτες γνωρίζουν πως η προσπάθεια που έγινε στο Άλσος Βέϊκου τα τελευταία χρόνια, έχει το όνομά μου και την υπογραφή μου.

Αν το έργο αυτό ήταν του κου Τσίρου, αν πραγματικά το αγαπούσε και το πόναγε, δεν θα το άφηνε να ρημάζει καθημερινά, να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται.

Αν μπορούσε, θα έκανε το ίδιο και στην καθαριότητα και στο κυκλοφοριακό και στην ασφάλεια του δημότη αλλά και στις υποδομές της πόλης μας.

Πιστεύω πως η παρούσα δημοτική αρχή έκλεισε τον κύκλο της.

Η κοροϊδία έχει και τα όριά της!

Θέλω να ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη και την πίστη που μου δείχνετε δεν θα την προδώσω ποτέ.

Θέλω να σας κοιτάζω στα μάτια και να ξέρετε ότι σας λέω την αλήθεια.

Είμαι εδώ για να συγκρουστώ, να κάνω έργο με τους δημοτικούς συμβούλους και με τη δική σας συμμετοχή και βοήθεια.

Να πω τα πράγματα με το όνομά τους και να διεκδικήσω όσα περισσότερα μπορώ για αυτό τον τόπο.

Δεν υπάρχουν μαγικά, ούτε κόλπα για να πάει κάποιος μπροστά σε αυτή τη ζωή, πόσο μάλλον για να πάει μπροστά μια πόλη.

Χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή.

Η καθημερινότητά μας έγινε δύσκολη,

Οι ψεύτικες υποσχέσεις δεν περνάνε.

Δεν μπορεί  να τάζει ο σημερινός Δήμαρχος  σε 2.500 απελπισμένους ανθρώπους θέσεις εργασίας, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι στον Δήμο

μπορεί να προσλάβει το πολύ 70 ανθρώπους.

Δεν μπορείς κε Τσίρο  να λες τέτοια εγκληματικά ψέματα.

Δεν μπορείς να σκοτώνεις την ελπίδα και τα όνειρα των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων. 

Δεν μπορείς να παίζεις με το μέλλον των παιδιών μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ.

Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Εμείς με το πρόγραμμα ανάπτυξης που προτείνουμε, δημιουργούμε θέσεις εργασίας.

Σας κοιτώ στα μάτια απόψε και θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

Το Γαλάτσι είναι εδώ!

Οι νέοι και οι ικανοί είναι εδώ!

Οι παλιοί και οι έμπειροι είναι εδώ!

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα!

Μαζί μπορούμε για το Γαλάτσι!!

Σας το λέω εγώ, ο Μανώλας, γέννημα - θρέμα Γαλατσιώτης,

όπως σας βλέπω και με βλέπετε!!!

Απόψε σας ανοίγω την καρδιά μου!

Έχω στην ομάδα μου, ικανούς, άξιους ανθρώπους, τεχνοκράτες, παλιούς φίλους και φίλες που με πλαισιώνουν και είναι έτοιμοι να δουλέψουν για αυτή την πόλη.

Έχουμε χαράξει το πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία μέχρι το 2019 και το έχετε στα χέρια σας.

Περιλαμβάνει τους άξονες δράσης:

Για την κοινωνική πολιτική και την υγεία

Για την παιδεία

Για τον Αθλητισμό

Για τον πολιτισμό

Για την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς

Για την καθαριότητα, το πράσινο και το περιβάλλον

Για την καθημερινότητα του Δημότη

Μετά τις εκλογές όλοι εδώ θα είμαστε πάλι και τα προβλήματα θα βρίσκονται μπροστά μας για να τα αντιμετωπίσουμε.

Είναι καλό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με το πρόγραμμά μας να δώσουμε λύσεις για τη γειτονιά, για την πόλη, για τους κατοίκους.

Το Γαλάτσι το αγαπάω, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ δούλεψα, εδώ ζω, σ΄αυτό τον τόπο ανήκει η ψυχή μου.

Κουβαλάω στις πλάτες μου τις γνώσεις, τη σοφία και την εμπειρία, εφόδια ικανά για να με οδηγήσουν να υπηρετήσω σωστά το Δήμο και τους συμπολίτες μου.

Οι δημότες γνωρίζουν πως η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους με άποψη και νέες προτάσεις.

Ανθρώπους έντιμους, με θάρρος, ικανούς να διεκδικήσουν και να διοικήσουν.

Ανθρώπους που αποδεικνύουν κάθε μέρα πως βρίσκονται εκεί όταν τους χρειάζονται οι δημότες.

Πιστεύω λοιπόν στη σχέση που χτίζουμε με τους πολίτες, στην επαφή μαζί τους και στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τη γυναίκα μου και τα δυό μου παιδιά, το Γιώργο και την Παναγιώτα που στέκονται δίπλα μου σε κάθε προσπάθειά μου.

Η καρδιά του Γαλατσίου χτυπάει σήμερα στο δικό σας παλμό, στη Νίκη που έρχεται, στο όραμα που γεννιέται, στην ελπίδα που πραγματώνεται.

Φίλοι μου

 

Με τιμήσατε δύο φορές στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μου δώσατε την εντολή να σας υπηρετήσω. Το έκανα με όλη μου την αγάπη και το σεβασμό που σας αξίζει.

Σήμερα ζητώ την ψήφο σας για να συνεχίσω.

 

 

Σας αγαπώ όλους!

Μαζί μπορούμε για το Γαλάτσι!

Όλοι μαζί!

 

 

 

 

Last modified on Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 07:45

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi