kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 14:35

Κώστας Βορίλας: Υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής

Written by
Rate this item
(1 Vote)

 

Οι επερχόμενες περιφερειακές εκλογές είναι ένα στοίχημα για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε με την ψήφο μας στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να αναδείξουμε τις δυνάμεις εκείνες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας.Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το έχουμε ανάγκη. Ίσως οι ευρωεκλογές να προσφέρονται περισσότερο για πολιτικά μηνύματα.

Όσο όμως η καθημερινότητά μας δυσχεραίνεται λόγω ανεργίας ή μειωμένων οικονομικών απολαβών και άρα δυνατοτήτων, ο κάθε πολίτης χρειάζεται ορισμένα από τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την περιφέρεια, την πόλη και τη γειτονιά του να είναι λυμένα.

Στους πρώτους δύσκολους μήνες του Μνημονίου, όταν αντιλήφθηκα ότι επιχειρείται η φτωχοποίηση των Ελλήνων, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δε θα επιτρέψω να συμβεί τουλάχιστον σε εμένα.

Μοιραία δεν μπορούσα να κερδίσω αυτό το στοίχημα στο 100% του, αλλά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Μπορεί να χρειάστηκε να εργαστώ ακόμη πιο σκληρά απ' ό,τι πριν, να κάνω δύο δουλειές, να ψάξω εναγωνίως τις λιγοστές ευκαιρίες που υπήρχαν, να ξεκινήσω κάτι δικό μου, όπως το bet3.GR, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Αυτή την επιμονή -και την υπομονή, με την οποία με γέμισε- καλούμαι να τη μεταφέρω και στα θέματα, όχι πια τα προσωπικά μου, αλλά αυτά της κοινότητας, μέσα στην οποία ζω.

Η Περιφέρεια, στην οποία θέτω υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος κεντρικού τομέα με το συνδυασμό του Παύλου Χαϊκάλη, δεν είναι κάτι αφηρημένο.

Είναι φροντίδα, ενδιαφέρον και πάνω απ' όλα σχεδιασμός, συντονισμός, προγραμματισμός. Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία να δημοσιεύσω αυτό το κείμενο μέσα από το ingalatsi.gr, θα θυμίσω τους μήνες που χρειάστηκαν για να συντονιστούν τα έργα, τα οδικά, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του φυσικού αερίου, των στηθαίων κατά μήκος της Βεΐκου και πόσο ταλαιπώρησαν όσους οδηγούς ή πεζούς, είτε είναι δημότες Γαλατσίου ή όχι, περνούσαν καθημερινά από εκεί και πόσο ενόχλησαν με ηχορύπανση μηνών, την ώρα που η σκόνη έκανε επίσης... πάρτι στα μπαλκόνια των ιδιοκτητών και ενοικιαστών διαμερισμάτων.

Γιατί να μην είχαμε αποφύγει το μεγαλύτερο μέρος της ταλαιπωρίας, με συντονισμένες ενέργειες, κάτω από τις οποίες τα έργα θα γίνονταν στο 1/3 του χρόνου;

Το Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου και το άλσος Βεΐκου είναι δύο ακόμη υποδομές, που μπορούν, αναπτυσσόμενες, να προσδώσουν άλλη ποιότητα ζωής στο Γαλάτσι. Η Περιφέρεια πρέπει να στηρίζει κάθε δραστηριότητα που έχει να κάνει με άθληση, με έναν περίπατο, με έναν χώρο πρασίνου και δροσιάς, σε έναν Κεντρικό Τομέα των Αθηνών, που, στους οκτώ δήμους που περιλαμβάνει, έχει πολύ λιγότερους χώρους για "πράσινη ανάσα", απ' όσους θα έπρεπε για το κύρος και τη δυναμική της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Η Περιφέρεια πρέπει να στηρίζει και κάθε δράση που θα ωθήσει στην ανάπτυξη. Μια νέα ιδέα, πάνω στους βασικούς άξονες καλυτέρευσης της ζωής και της καθημερινότητάς μας, που είναι η ασφάλεια, η καθαριότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η άθληση και η κοινωνική ευμάρεια.

Κάθε νέα ιδέα για ένα φρέσκο και καινοτόμο εγχείρημα είναι ευπρόσδεκτη και η Περιφέρεια καλείται να κάνει το αυτονόητο: να τη στηρίξει, προωθώντας την και να εξασφαλίσει γι' αυτήν τα απαιτούμενα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Έτσι, θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι περισσότερες και ποιοτικότερες, η ζήτηση για εργασία θα αυξηθεί και πάλι και θα βλέπουμε σαφώς λιγότερα κλειστά καταστήματα στις γειτονιές μας.

Αφού δεν μπορούμε μεμιάς να διώξουμε το Μνημόνιο, ας μειώσουμε τουλάχιστον όλα εκείνα που μας ενοχλούν στην καθημερινότητά μας και να τη βοηθήσουμε να γίνει καλύτερη για να έχουμε το χρόνο, την υπομονή και τη διάθεση να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας για την καλυτέρευση του προσωπικού μας μέλλοντος.


Κώστας Βορίλας

Δημοσιογράφος news.gr - Ιδιοκτήτης & Αρχισυντάκτης bet3.GR - Τα τρία βήματα για το ταμείο!

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Παύλου Χαϊκάλη "Αττική, συμμέτοχοι στο αύριο"

(Δήμοι Αθηναίων, Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Καισαριανής)

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi