kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 13:52

10 προτάσεις για το Γαλάτσι μας

Written by
Rate this item
(1 Vote)

kioupis-galatsi

Ζητάμε τη συμμετοχή σας, θέλουμε τη γνώμη σας, τις ιδέες σας για να φτιάξουμε την πόλη που μας αξίζει.
 
Γράφει ο Χρήστος Κιούπης
 
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου, που θα αναδείξει τη νέα δημοτική αρχή στο Γαλάτσι.
Υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι υπόσχονται τα πάντα και επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να κερδίσουν την ψήφο μας, ξεχνώντας όμως το αυτονόητο.
Και το αυτονόητο είναι να παρουσιάσουν προτάσεις και θέσεις, προκειμένου το Γαλάτσι, να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.
Αφήνουμε στην άκρη την απερχόμενη διοίκηση, που κούρασε και κουράστηκε, που ότι ήταν να δώσει το έδωσε, για να επικεντρωθούμε σε 10 προτάσεις που μπορούν να πάνε το Γαλάτσι μπροστά:
 
-Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας σε 24ώρη βάση: Είναι προτεραιότητα και έχουμε λάβει τη δέσμευση ότι θα γίνει πράξη το συντομότερο δυνατό. Δεν θα υπάρχει εισιτήριο, κάτι που σημαίνει ότι το Κέντρο θα δώσει ανάσα στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
-Κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο, φροντιστήριο:  Σε μια εποχή που τα μνημόνια τσακίζουν την αξιοπρέπειά μας, είναι αδιανόητο, το φαγητό, το φάρμακο και η γνώση να είναι είδος πολυτελείας. Το γράφω όσο πιο απλά μπορώ: προτιμώ να μην πεινάσει το παιδί του γείτονά μου, από το να φτιαχτεί ο δρόμος έξω από το σπίτι μου.
-Προσλήψεις -διορισμοί: Ίσες ευκαιρίες για όλους, με ευαισθησία στους πιο αδύνατους και όχι ρουσφέτια από το παράθυρο. Το δικαίωμα στη δουλειά είναι ιερό και ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει με την αξιοπρέπεια μας.
-Κομποστοποίηση -Πλήρης ανακύκλωση: Εφαρμογή σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, τα σχολεία και τα σπίτια, με κάδους ανακύκλωσης παντού.
-Ενίσχυση Φωτοβολταϊκών συστημάτων: Η τοποθέτησή τους στις κολώνες θα δώσει τη δυνατότητα να εξασφαλίζεται ο δημοτικός φωτισμός χωρίς σύνδεση με τη ΔΕΗ, κάτι που σημαίνει ενεργειακή αυτοδυναμία
-Καθαριότητα, ανάπλαση πλατειών και παιδικών χαρών: Η πόλη πρέπει να αποκτήσει χρώμα που τόσο πολύ της λείπει. Με δενδροφύτευση και νέα παγκάκια θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μικρές οάσεις, δίνοντας ανάσες στους δημότες
-Συγκοινωνίες: Πίεση προς τον ΟΑΣΑ για να βελτιωθούν προβληματικές γραμμές όπως η 622 στο Άνω Γαλάτσι. Η πίεση θα πρέπει να έχει ως στόχο τη σύνδεσή της πόλης με το μετρό (Ολυμπιακό Στάδιο) και τον ηλεκτρικό (Άνω Πατήσια). Το Μετρό  και η γραμμή 4 που θα συνδέσει την πόλη με το σταθμό στο Πανεπιστήμιο, είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά ακόμη πολύ μακρινός.
 
Αξιοποίηση Παλαί: Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ενός μεγάλου διαλόγου για να δούμε πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα το διαμάντι της περιοχής. Βάση του διαλόγου θα είναι να μην δημιουργηθεί ένα τέρας που θα «καταπιεί» την περιοχή προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο
Ανάπλαση Τουρκοβουνίων και αξιοποίηση ανενεργών λατομείων: Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους χώρους αναψυχής, περιπάτου και πρασίνου, εάν καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ
Συμπαραστάτης του δημότη: Η δημιουργία γραφείου υποδοχής πολιτών με επικεφαλής το Συμπαραστάτη του Δημότη δίνει τη δυνατότητα  να λύνονται τα προβλήματα με τρόπο δίκαιο και ουσιαστικό. Στο γραφείο αυτό θα μπορούν να απευθύνονται και όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια.
Ανοίγουμε το διάλογο
Οι προτάσεις αυτές, δεν είναι οι μοναδικές, αλλά έχουν ως στόχο να ανοίξουν το διάλογο, να αποτελέσουν την αφετηρία για να φτιάξουμε την πόλη που θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Σίγουρα πρέπει να γίνουν πολλά και για τη δημιουργία κεντρικής πλατείας και για το Άλσος Βεΐκου και για την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων όπως η Ζαΐρα.
Όλα αυτά όμως απαιτούν χρήματα τα οποία ο δήμος δε διαθέτει, απαιτούν μελέτες και χρόνο για να γίνουν και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αναληφθούν δεσμεύσεις.
Θέλουμε τη γνώμη σας, τις ιδέες σας
Η πρώτη αυτή απαρίθμηση των πρωτοβουλιών μας, έχει ως στόχο να σας κάνουμε συμμέτοχους στη μεγάλη προσπάθεια που αρχίζουμε.
Ζητάμε τη συμμετοχή σας, θέλουμε τη γνώμη σας, τις ιδέες σας για να φτιάξουμε την πόλη που μας αξίζει.
Θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6976443133, ή στο kioupisc@yhaoo.gr για να καταθέσετε τις δικές σας προτάσεις ώστε να τις εντάξουμε στο πρόγραμμα μας.
Με εκτίμηση
Κιούπης Χρήστος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Γαλάτσι Νέα Αρχή

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi