kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 18:04

Οι ΓΕΙΤΟΝΕΣ Γαλατσίου προτείνουν και γραπτά την επέκταση της ανακύκλωσης τουλάχιστον στα μενιδιάτικα - ακτημόνων!

Rate this item
(0 votes)

geitones-galatsi

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ» ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΕ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ.Προς ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΥ Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ. υπηρεσίας 210-2143380

Κοινοποίηση προς
-ΤΣΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Δήμαρχος Γαλατσίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΜΠΟΣ, Υπεύθυνος Τεχνικής υπηρεσίας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μια πρόταση με αφορμή την συζήτηση που ανοίξαμε στην ομάδα ΓΕΙΤΟΝΕΣ τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν δημάρχου Κυριάκου Τσίρου προ τετραετίας!

Αγαπητέ Νίκο Νίκου
Σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης που κάναμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα μέσα από την ομάδα μας ΓΕΙΤΟΝΕΣ θέλουμε να προτείνουμε τα κάτωθι, θεωρώντας ότι δεν θα επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα δρομολόγια, το προσωπικό και εν γένει τον όλο σχεδιασμό της υπηρεσίας καθαριότητας, παρά θα επεκτείνουν την οικολογική σκέψη και συνείδηση, πράγμα αναγκαίο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη μας, ενώ παράλληλα θα μας αποφορτίσουν από σκουπίδια στους γνωστούς πράσινους κάδους, που τόσο ακριβά θα πληρώνουμε από 1/1/14! Πιο συγκεκριμένα ο τόνος σήμερα κοστίζει στον Δήμο 45€ και από 1/1/14 θα κοστίζει 80€.

Η γειτονιά που προτείνουμε, είναι τα «Mενιδιάτικα» έως και κάποια άκρη της περιοχής «Aκτημόνων».

Η οδός Ελ. Βενιζέλου όπως ξέρουμε όλοι είναι ένας κεντρικός δρόμος που διασχίζει την πόλη μας παράλληλα πάνω από την λεωφ. Βεΐκου. Βρίσκεται στην μέση μεταξύ Βεΐκου και Ακτημόνων, δηλαδή του επάνω μέρους του Γαλατσίου. Είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με μεγάλες πολυκατοικίες και μικρούς ελεύθερους χώρους. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ανακύκλωση, παρά μόνο στην πλατεία Κύπρου. 

Όμως, με μια μικρή μελέτη που κάναμε, έχει δύο πάρκα, αρκετές επιχειρήσεις και άλλους κατάλληλους χώρους για τοποθέτηση μπλε κάδων και πιο αναλυτικά...
1. παρκάκι Ελ. Βενιζέλου μεταξύ Φιγαλείας και Λέσβου. Πιάνει ένα ολόκληρο τετράγωνο, είναι δίπλα από παιδική χαρά, μεγάλες πολυκατοικίες και διάφορες επιχειρήσεις, όπως ζαχαραπλαστείο, πωλήσεις ειδών σπιτιού κτλ. με μεγάλες συσκευασίες κτλ. Ιδανικός χώρος για τοποθέτηση 2 μπλέ κάδων (νο 1, νο 2)
2. Ελ. Βενιζέλου μπροστά από το σούπερ μάρκετ ΟΚ (μετά την οδό Ήρας) που λειτουργεί έως τις 11 μ.μ. και έχει ιδιαίτερα μεγάλο όγκο ανακυκλώσιμων απορριμάτων! Επίσης σημείο με ογκώδεις, πυκνοκατοικημένες πολυκατοικίες. (νο 3)
3. νέο παρκάκι Ελ. Βενιζέλου μεταξύ Απειράνθου και Λυκούργου. Επίσης ένα μεγάλο πάρκο, κατασκευής 2013, που περικλείεται από μεγάλες πολυκατοικίες, επιχειρήσεις με μεγάλο όγκο ανακυκλώσιμων υλικών όπως ζαχαροπλαστείο, ψητοπωλείο κτλ. Ιδανικός χώρος για τοποθέτηση 2 ακόμα κάδων (νο 4, νο 5) 
4. Χρήστου Λαδά, εμπορικός δρόμος με κίνηση διπλής κατεύθυνσης που έχει παιδικό σταθμό, σούπερ μάρκετ με μεγάλο όγκο απορριμάτων (Προμηθευτική) και πολλές άλλες επιχειρήσεις. Ένας κεντρικός δρόμος που μπορεί να έχει ακόμα 2 κάδους μπροστά στο σούπερ μάρκετ, στην διασταύρωση με την Πλάτωνος. Δεν είναι εκτός δρομολογίου γιατί χρησιμοποιείται για να συλλέξουν τα απορρίματα των μπλε κάδων επί της πλατείας Κύπρου. (νο 6, νο 7)
5. Ένας ακόμα κάδος στην διασταύρωση Ελ. Βενιζέλου και Χαρ. Τρικούπη όπου θα εξυπηρετεί και κάποιους κατοίκους πιο ψηλά, σε δρόμους με ιδιαίτερη ανωφέρεια (νο 8)
6. Στην κάθοδο της Χαρ. Τρικούπη όπου υπάρχει και σχετικό πλάτωμα στο δρόμο, στη διασταύρωση με την οδό Ευριπίδου (νο 9, νο 10)

Προφανώς αν υπάρχει η δυνατότητα, οι προτεινόμενοι κάδοι μπορούν να πολλαπλασιαστούν κατά την κρίση σας. Εδώ προτείνουμε κάποια κομβικά σημεία μόνο!


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Σύμφωνα με την Ε.Ε.Α. τα απορρίματα στα ΧΥΤΑ Φυλής & Σχιστού κόστιζαν στο Γαλάτσι με 45€/τόνο, το ποσό των 950.000€ περίπου. Από 1/1/14 το ποσό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται.
• Το ποσοστό ανακύκλωσης ανά κάτοικο στο Γαλάτσι είναι από τα πιο χαμηλά, μόλις 4,41%, ενώ άλλοι Δήμοι βρίσκονται στο διπλάσιο. (στοιχεία 2012)
• Στο συγκεκριμένο δρομολόγιο υπάρχουν εγκαταλελημμένα αμάξια, με ή χωρίς αυτοκόλλητο από τον Δήμο, που επί χρόνια περιμένουν να απομακρυνθούν, αλλά κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Αυτά τα αμάξια κατέχουν πολύτιμες χώρους, χώρους που μπορούν χρησιμοποιηθούν και για την επέκταση των κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών. Η Δημοτική Αστυνομία κώφευε σε συνεχόμενα αιτήματά μας από τα μέσα του 2012. Σχετικό υλικό και λίστα με τα παρατημένα οχήματα, καθώς και τον νόμο που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν όσον αφορά την απομάκρυνση και των οχημάτων με πινακίδες, μπορείτε να δείτε εδώ http://www.geitones.com/?p=1856.
Η ίδια λίστα - με παραλήπτη την υπεύθυνη Δημοτικής Αστυνομίας κα Λεπίδα Ντάγλα και τον Δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο - παράλληλα κατατέθηκε στο Δήμο μας με αριθμό πρωτοκόλλου 34333 στις 5 Οκτώβρη του 2012) και παρέμεινε σε αχρηστεία έως και σήμερα.
• Η σχετική επέκταση ανακύκλωσης θα χρειαστεί παράλληλη ενημέρωση. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν ή να ξαναθυμηθούν κάποιους βασικούς κανόνες ανακύκλωσης. Αναλυτικό έντυπο, για όλες τις ηλικίες με παράλληλη ενημέρωση πόρτα-πόρτα στο δρομολόγιο των νέων κάδων, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρήσεις θεωρείται απαραίτητο.

Kλείνοντας να τονίσουμε α) την αναγκαιότητα επέκτασης της ανακύκλωσης σε όσον το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι εντός της πόλης μας, γιατί η ανακύκλωση προάγει την καθαριότητα και τον πολιτισμό και β) την αναγκαιότητα έναρξης πιλοτικής κομποστοποίησης όπως έκαναν ο Δήμος Αθηναίων και Κηφισίας, πρόγραμμα που έχει ένθερμους υποστηρικτές και ελαχιστοποιεί τα σκουπίδια, παράγοντας δωρεάν λίπασμα για τα άλση και τις πλατείες του Δήμου μας.

Ευελπιστούμε σε άμεση απάντησή σας
Καθώς και στην άμεση και οργανωμένη λύση του συγκεκριμένου θέματος

Με διάθεση φιλικής συνεργασίας
H εθελοντική ομάδα ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 
www.geitones.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τις προηγούμενες δράσεις από την ομάδα Γείτονες οι οποίες φτάνουν τις 20. 

Last modified on Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 18:23

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi