kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 07:00

Ο "Άλλος Δρόμος" για το κλείσιμο του Αθλητικού Κέντρου Γαλατσίου

Rate this item
(0 votes)

Mε επιστολή της προς τον Δήμαρχο,τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους Γαλατσίου ,η Δημοτική παράταξη "Αλλος Δρόμος"ασκεί δριμεία επίθεση για τους απολυμένους και το  "λουκέτο στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους Βέικου...

Οι μέρες σας τελείωσαν…

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

 

Λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Ιδού το έργο σας. Ιδού οι απολυμένοι σας

 

Από την αρχή του μήνα μπήκε λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο άλσος Βεΐκου μετά τις απολύσεις των 26 εργαζομένων σε αυτές, που εργάζονταν με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Εκατοντάδες παιδιά και οι γονείς τους, εκατοντάδες συμπολίτες που χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις του Άλσους

βλέπουν έναν ακόμα δημόσιο χώρο, άλλη μια δημοτική υπηρεσία να απαξιώνεται,  να οδηγείται σήμερα σε προσωρινό κλείσιμο, αύριο στην ιδιωτικοποίηση.

Εκατοντάδες συμπολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι την δημοτική αρχή να δηλώνει τάχα στενοχωρημένη για τις εξελίξεις στην πραγματικότητα ανίκανη να αντιδράσει ή να προτείνει το ελάχιστο, πέρα από το μοιραίο.

Παρακολουθούν έκπληκτοι και οργισμένοι. Στην πολυτελή έκδοση του δημοτικού περιοδικού, το με δημοσία δαπάνη προεκλογικό έντυπο του δημάρχου κ. Τσίρου, δεν βρέθηκε χώρος να υπάρξει το παραμικρό για την κατάσταση του Άλσους. Θα χάλαγε ίσως την ευδαιμονία του κ. Δημάρχου. Στην δήλωση υποψηφιότητας για την θέση του δημάρχου του σημερινού προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ. Πρωτονοτάριου πληροφορηθήκαμε πολλά για τις «εμπειρίες και τη γνώση του» αλλά δεν καταλάβαμε τι περισσότερο θα έκανε σαν δήμαρχος από όσα (δεν) έκανε με την σημερινή του ιδιότητα. Από όσα δηλαδή οδήγησαν στο «μοιραίο»: στο προσωρινό κλείσιμο του Άλσους, στην δρομολόγηση της αυριανής ιδιωτικοποίησης του…

Τα προβλήματα έχουν και όνομα και επώνυμο. 
Και ως προς τις πολιτικές που οδηγούν στη σημερινή καταστροφή και ως προς τα πρόσωπα που τις υπηρέτησαν. Όχι κ. Δήμαρχε, όχι κ. πρόεδρε του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, δεν υπάρχουν απλά «ευθύνες σε κυβερνητικές επιταγές και σε τετελεσμένα γεγονότα» όπως αναφέρετε. Πρώτο γιατί αυτές τις πολιτικές τις υπερασπιστήκατε και τις εφαρμόσατε. Δεύτερο γιατί αν και ξέρατε τις συνέπειες αυτών των πολιτικών δεν κάνατε τίποτα για να τις αποκρούσετε. Αντί να απευθυνθείτε στους πολίτες της πόλης, αντί να ενημερώσετε τους γονείς και τους χρήστες του Άλσους για τα «κυβερνητικά τετελεσμένα», αντί να καλέσετε ολόκληρη την πόλη να αντιδράσει έχετε αφοσιωθεί στον προεκλογικό σας αγώνα. Καλλιεργείτε ψευδαισθήσεις ότι με δικαστικές προσφυγές θα λυθεί το ζήτημα όταν η απόφαση κυβέρνησης και τρόικα είναι η διάλυση των δήμων μέσω των απολύσεων και του περιορισμού των δημοτικών πόρων. Καλλιεργείτε ψευδαισθήσεις ότι θα λύσετε το θέμα, ως παλιοί Μαυρογυαλούροι,  «δι΄ ενεργειών σας», αν εκλεγείτε πάλι στη διοίκηση του Δήμου. Προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο και σερβίρετε λύσεις μέσω των Κοινωνικών Συνεταιριστικών  Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και ΜΚΟ. Την ώρα που οι δημοτικές υπηρεσίες καταρρέουν και η κοινωνία διαλύεται αντιλαμβάνεστε σαν λύση θεσμούς και ιδέες και απεργάζεστε προτάσεις που οδηγούν στο μοίρασμα της ανεργίας, στους μισθούς ελεημοσύνη, στην εργασία χωρίς δικαιώματα, στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών. Αντιλαμβάνεστε σαν λύση όσα υπαγορεύουν κυβέρνηση και τρόικα, όσα οδήγησαν και οδηγούν ολόκληρη την χώρα στη σημερινή καταστροφή.

Αλλά είσαστε και άτυχοι.

Στο ξεκίνημα του προεκλογικού σας αγώνα σκοντάψατε στο πρόβλημα της πλατείας Ηνιόχου και στις απολύσεις των εργαζομένων του Άλσους. Δεν καταλάβατε τίποτα από τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων μόλις χτες. Δεν καταλαβαίνετε τίποτα από αυτές που θα ακολουθήσουν αύριο: στους παιδικούς σταθμούς, στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, στην καθαριότητα και αλλού. 

Αυτές είναι οι ικανότητες σας. Αυτό είναι το όραμα σας για την πόλη. Αυτή είναι η προσφορά σαςΣύντομα θα αντιληφθείτε ότι οι μέρες σας, στη διοίκηση του δήμου, τέλειωσαν. Η πόλη, οι πολίτες της δεν αντέχουν άλλο την καταστροφή που γεννούν οι πολιτικές σας επιλογές.

Στο σημερινό τοπίο καταστροφής και ερήμωσης υπάρχει άλλος δρόμος.

Απαιτείται μια νέα, προοδευτική, ριζοσπαστική διέξοδος που θα στηρίζεται στην συμμετοχή, την ενεργοποίηση και την συνευθύνη των πολιτών και των φορέων της πόλης όχι απλά για να καταγγελθεί αλλά να αποτραπεί η μνημονιακή καταστροφή και να ανασυνταχθεί η κοινωνία. Μια τέτοια επιλογή θα σήμαινε να παρθεί η πολιτική  ευθύνη ώστε

Να ανοίξει άμεσα το Άλσος και να αποδοθούν στους πολίτες η χρήση των εγκαταστάσεων του.

Να στηριχθεί, το πρώτο διάστημα, η λειτουργία του στους αθλητικούς φορείς της πόλης και στους ενεργούς πολίτες.

Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στους δημοτικούς οργανισμούς και επιχείρησης και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας  του σαν ανάγκη και αίτημα όλης της πόλης.

Να εξοικονομηθούν πόροι και να χρηματοδοτηθούν οι δημοτικές κοινωνικές δομές με βαθιά αλλαγή των προτεραιοτήτων του δημοτικού προϋπολογισμού από έργα βιτρίνας σε έργα και δαπάνες που αφορούν τις μεγάλες ανάγκες των κατοίκων της. Υγεία, τροφή, στέγαση, κοινωνικές παροχές, πολιτισμός, μαζικός λαϊκός αθλητισμός, δημόσιοι χώροι δεν είναι εμπορεύματα για εκποίηση.

Καλούμε όλες τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης, φορείς, κινήματα, τους απλούς ανθρώπους, να μιλήσουμε, να σταθούμε όρθιοι και μαζί να συγκροτήσουμε το μεγάλο ρεύμα που θα γυρίσει σελίδα στην πολη. Να αποδείξουμε ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για την πολη μας. Ο δρόμος της αξιοπρέπειας, ο δρόμος μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της συνευθύνης, μακριά από μνημόνια και υποταγές αλλά και από μεταθέσεις σε ένα απώτερο μέλλον των λύσεων που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία για να επιβιώσει ,να σταθεί στα πόδια της και να τους ανατρέψει. 

Γαλάτσι  11 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Για μια κοινωνία αλληλεγγύης και συμμετοχής
Άρης Παπαδοκωστόπουλος


Πηγή: e-galatsi.gr

inGalatsi.gr: Ακόμα μία ανακοίνωση από τον Άλλο Δρόμο Γαλατσίου, η οποία είναι ναι μεν διεκδικητική αλλά θα περιμέναμε να είναι κοινή τοποθέτηση με το Συριζα Γαλατσίου, μετά τη Γενική Συνέλευση. 

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi