kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 06:24

Ο Γιάννης Καλουδιώτης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιώργο Μαρκόπουλο

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Γιάννης Καλουδιώτης

Εκπαιδευτικός - Φυσικός 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Το Γαλάτσι για μένα είναι ένα μεγάλο «σχολείο». Αν και από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 δουλεύω στα σχολεία του Γαλατσίου και της ευρύτερης περιοχής, η λειτουργία και η εξέλιξη της πόλης μας δεν με ικανοποιεί ως πολίτη. Η υπερ-οικοδόμηση της πόλης μας, χωρίς τις κατάλληλες πολεοδομικές προβλέψεις, οδήγησε στην έλλειψη ελεύθερων χώρων για σχολεία, κοινωνικές δομές, πλατείες, παιδικές χαρές, πάρκα κ.ά. 


Στόχος μας πρέπει να είναι η διατήρηση κάθε σπιθαμής ελευθέρου χώρου στο Γαλάτσι μας και νιώθω υπερήφανος που συμμετείχα στις πρωτοβουλίες για την δέσμευση των νταμαριών των οδών Κόκκερελ - Αγίων  Αναργύρων – Κιλκίς και τα οποία ελπίζω να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Μαζί με την έλευση του metro θα πρέπει να γίνουν αστικές αναπλάσεις όλων των χώρων πέριξ των σταθμών και κατά μήκος της γραμμής (με διευκολύνσεις ΑμΕΑ, με υποδομές αύξησης της εμπορικής κίνησης κ.ά.). Ωστόσο, το μεγάλο «στοίχημα» για την πόλη μας είναι η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Τουρκοβουνίων, που περιλαμβάνει μια ευρύτερη περιοχή από την ΕΥΔΑΠ, το ΠΑΛΑΙ και το Άλσος Βεΐκου μέχρι το Αττικό Άλσος. Τέλος, λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση όλων των σχολείων μας, ένα πρόγραμμα που έχω δουλέψει προσωπικά για τα σχολεία της Γκράβας, μέσω παλαιότερης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. 


Θεωρώ τιμητική την θέση μου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στον Συνδυασμό του Γιώργου Μαρκόπουλου. Γιατί, πρώτα από όλα, είναι ένας Δήμαρχος που επικοινωνεί με τους δημότες άμεσα, είναι πάντα κοντά στα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας και εργάζεται αεικίνητα και μεθοδικά για την λύση τους. Έχουμε μια πόλη αρκετά καθαρή, νοικοκυρεμένη και αλληλέγγυα προς τους μη έχοντες. Μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Γιατί πλέον ο Συνδυασμός έχει γόνιμη εμπειρία αλλά και ακατάπαυστη θέληση να προσφέρει μια καλύτερη πόλη στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.          

 

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Γιάννης Καλουδιώτης γεννήθηκε στο Καλούδι-Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας το 1956. Οι  γυμνασιακές  του σπουδές  ξεκίνησαν στο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα. Από το 1980 έως σήμερα κατοικεί μόνιμα στο Γαλάτσι. 

Είναι απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και παντρεμένος με την Κατερίνα Καρναβέζου, Φυσικός και αυτή, η οποία εργάστηκε ως καθηγήτρια σε σχολεία της  Γκράβας και της Κυψέλης και ως Διευθύντρια στο 72ο Γυμνάσιο Αθηνών. Η οικογένειά τους συμπληρώνεται από δύο παιδιά, το Θάνο και τη Μαργαρίτα, οικονομολόγοι (πτυχιούχοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. 


Ο Γιάννης Καλουδιώτης εργάζεται ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1982. Επί σειρά ετών δίδαξε σε σχολεία της Γκράβας, στο 22ο Γυμνάσιο – Λύκειο (1990-2000) και στο 40ο Λύκειο (2001-2012), όπου άσκησε και τα καθήκοντα του Υποδιευθυντή. Το σχολικό έτος 2010-2011 υπηρέτησε ως Διευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου και σήμερα είναι Διευθυντής στο 1ο  Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας.


Έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια. Ως εκπαιδευτικός συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα, εκλεγόμενος με διαδοχικές θητείες ως μέλος και ως Γραμματέας στο ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας. 


Εδώ και τέσσερα χρόνια είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ρουμελιωτών Γαλατσίου – Λαμπρινής.

 

Last modified on Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 06:35

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi