kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 19:17

«Μαύρες» σελίδες με την ανοχή του Δημάρχου

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Ο Χρήστος Κιούπης (Δημοσιογράφος – Δημοτικός Σύμβουλος) γράφει:

Με ύβρεις και μεθοδεύσεις, η δημοτική αρχή προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία έργου στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου

Το ερώτημα απευθύνεται σε κάθε καλόπιστο δημότη, που θέλει μια πόλη καλύτερη γι’ αυτόν και τα παιδιά του.
Μας αρέσει το Γαλάτσι όπως είναι σήμερα;
Ας είμαστε ειλικρινείς!
Η σημερινή κατάσταση ούτε είναι ανεκτή, ούτε μπορεί να συνεχιστεί.
Το Γαλάτσι μετατρέπεται σε μια πόλη ταλαιπωρίας και μάχης οδηγών Ι.Χ., για να ξεφύγουν από την απροσπέλαστη Βεϊκού.
Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή καλλιέργησαν ελπίδες όταν ανέλαβαν τα ηνία του δήμου το Σεπτέμβριο του 2014.
Δυστυχώς οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες, αφού η ανυπαρξία έργου φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.
Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επιδίδονται σε μεθοδεύσεις και ύβρεις που υποβαθμίζουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
Ας δούμε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα:
1. «Είστε πολύ μικροί»: Πέρυσι το καλοκαίρι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με τη διεξαγωγή του τελικού του Survivor στην πόλη μας. Ο χαρακτηρισμός που τους αποδόθηκε από αντιδήμαρχο ήταν «γουρούνια», ενώ έφτασε στο σημείο να πει το περίφημο «είστε πολύ μικροί».
2. Παράνομες βιντεοσκοπήσεις: Τον περασμένο Φεβρουάριο και ενώ οι τόνοι ήταν υψηλοί, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, άρχισε να βιντεοσκοπεί κρυφά μέρος της συζήτησης, χωρίς τη συναίνεση των δημοτικών συμβούλων και χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια. Σύμφωνα με κοινή δήλωση της αντιπολίτευσης, η πρόθεσή του ήταν να χρησιμοποιήσει το «υλικό» εκβιαστικά και εκφοβιστικά κατά των δημοτικών συμβούλων που διατυπώνουν επίσημα τις απόψεις τους, οι οποίες καταγράφονται στα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. «Σκαστές παρανομίες»: Στη συνεδρίαση του Μαρτίου, ο Ταμίας της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, μίλησε για «σκαστές παρανομίες» και σημείωσε ότι δεν «γίνονται πουθενά διαγωνισμοί». Το πλέον παράδοξο είναι ότι ο εκ των προέδρων της Σχολικής Επιτροπής παραδέχτηκε ότι έχει χρησιμοποιήσει τη φράση «όλα θα γίνονται στο μιλητό». Λίγο αργότερα μάλιστα κινήθηκε απειλητικά κατά του ταμία της Ένωσης Γονέων και αφού αρχικώς φυγαδεύτηκε, επέστρεψε για να ζητήσει συγγνώμη. 
Κούρασαν – κουράστηκαν
Θα περίμενε κανείς ότι ο Δήμαρχος ή η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδοκιμάσουν αμέσως τις συγκεκριμένες ενέργειες, για να αποδείξουν ότι διαθέτουν τον ελάχιστο πολιτικό πολιτισμό.
Το μόνο που έκαναν ήταν να σφυρίξουν αδιάφορα, να κάνουν ότι δεν είδαν ή δεν άκουσαν και στην ουσία να καλύψουν τέτοιες συμπεριφορές.
Με την ανοχή του, ο νυν δήμαρχος έβαλε την υπογραφή του στις πιο μαύρες σελίδες των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και έδειξε ότι έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο της κατάστασης.
Ο δήμαρχος και η δημοτική του αρχή κούρασαν και κουράστηκαν, γιατί δεν διαθέτουν όραμα για το πώς η πόλη θα βγει από το σημερινό τέλμα και θα κάνουν το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.
Τα μεγάλα θέματα
Δεν είχαν, ούτε και φυσικά έχουν σχέδιο για το αύριο της πόλης, γιατί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη όραμα και περιορίζονται σε μια στείρα και γραφειοκρατική αντιμετώπιση των γεγονότων.
Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη – Μετρό, ελεύθεροι χώροι, Τουρκοβούνια κ.λπ. -, τίθενται σχεδόν πάντα από την αντιπολίτευση.
Τι απαντά ο Δήμαρχος σε όλα αυτά;
Ότι ο Δήμος έχει ένα πλεόνασμα 9 εκ. ευρώ, ξεχνώντας όμως να πει, που και πώς θα το αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών.
Αρνείται να αντιληφθεί ότι ο δήμος δεν είναι επιχείρηση, με αποτέλεσμα το πλεόνασμα που επικαλείται να αποδεικνύει την ανυπαρξία του έργου του, στα χρόνια που έχει τα ηνία του δήμου.
Προοδευτικές δυνάμεις
Το ερώτημα πλέον είναι εάν οι προοδευτικές δυνάμεις είναι σε θέση να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Τα πρώτα δειλά βήματα έχουν γίνει, αλλά δεν αρκούν, γιατί κυριαρχούν ακόμη ο ηγεμονισμός και οι προσωπικές φιλοδοξίες.
Το κλίμα όμως σταδιακά αλλάζει, γιατί όλοι έχουν πλέον αντιληφθεί ότι πάνω απ’ όλους και όλα είναι το συμφέρον της πόλης.
Και το συμφέρον της πόλης μπορεί να το υπηρετήσει μια νέα συμμαχία πολιτών με προοδευτικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: e-grammi.gr

 

Last modified on Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 19:20

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi