kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 19:08

Αντιπολίτευση της συμφοράς…?

Written by
Rate this item
(0 votes)

 Ο Κώστας Ζώμπος (Επικεφαλής «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Γαλατσίου»- Δημοτικός Σύμβουλος) γράφει:

H αντιπολίτευση των ονείρων μας, με ακραίο λόγο, χωρίς στρατηγικήκαι με διαρκείς επιθέσεις σε πρόσωπα…
Δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πόλη μας, δεν έχει προτάσεις και πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας
Είστε αντιπολίτευση της συμφοράς γιατί όλοι πια κατανοούν ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο. Η προσπάθεια της καταστροφολογίας έχει καταρρεύσει…
Όλα τα παραπάνω ίσως να τα σκέφτεται, ίσως και να τα αναφέρει, σε προσωπικές συζητήσεις, ο Δήμαρχος για την αντιπολίτευση.
Είναι όμως αλήθεια όλα τα παραπάνω; Είμαστε αντιπολίτευση της συμφοράς;
Καταρχήν να πούμε πως και μπράβο είπαμε για το γήπεδο ποδοσφαίρου που ολοκλήρωσε η σημερινή διοίκηση με κονδύλια που εξασφάλισε η προηγούμενη, και θετικά σχολιάζουμε εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου ότι η καθαριότητα παραμένει στα ίδια καλά επίπεδα όπως και τα προηγούμενα χρόνια. 
Προτάσεις κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε. Ενδεικτικά αναφέρω την πρόταση μείωσης ή απαλλαγής δημοτικών τελών και φόρων για τις ευπαθείς ομάδες, τη συμμετοχή των σχολείων του δήμου μας σεΠρόγραμμα Ανακύκλωσης…που όμως δεν εισακούστηκαν. 
Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο μίσθωσης σε ιδιωτικές εταιρείες του Παλαί πριν 7 μήνες χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση. Επιμένοντας ξανά και ξανά και με το φόβο του ελέγχου, πετύχαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιονα ψηφιστεί ο Κανονισμός Λειτουργίας.
Επιχειρούμε και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε τη δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου, μακριά από κόμματα και παρατάξεις, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας.
Όμως όταν είσαι στην αντιπολίτευση, πρέπει να σέβεσαι το θεσμικό σου ρόλο. Και όπως συχνά μας αναφέρει ο Δήμαρχος για να μας ενοχλήσει «εκεί σας έστειλε ο κόσμος». 
Λίγη αντιπολίτευση δεν υπάρχει. Υπάρχει δημιουργική αντιπολίτευση. Το είδος, η ένταση, το ύφος της αντιπολίτευσης (όχι με προσβλητικές εκφράσεις), θα πρέπει να απασχολούν. Αλλά περισσότερο θα πρέπει να απασχολεί η ουσία.
Η διοίκηση παραπονιέται για την αντιπολίτευση που έχει γιατί θα προτιμούσε να μην έχει καθόλου αντιπολίτευση. Είναι άραγε σωστό αυτό;
Στο πλαίσιο των καθηκόντων μας λοιπόν κατακρίναμε τηναπαράδεκτη και υβριστική συμπεριφορά του κ. Μάνου Ελευθερίου στο Facebookόταν αποκάλεσε με χυδαίους χαρακτηρισμούς όπως γουρούνια, ανθρωπάκια και άλλα πολλά όλους όσους διαφωνούσαν με την απόφασή του για τους εθελοντές του Survivor. Ο Δήμαρχος όχι μόνο δεν τον «ανακάλεσε στην τάξη», αλλά αντίθετα τον επιβράβευσε με τον τιμητικό και κομβικό ρόλο του Αντιδημάρχου Παιδείας.
Ακόμα και ο ίδιος ο Δήμαρχος, όμως, όταν μάθει ή ακούσει κάτι αρνητικό για τον ίδιο, σπεύδει να τηλεφωνήσει και να ρωτήσει αν τον ξέρουν προσωπικά και λένε τέτοια πράγματα για αυτόν, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι όλα τα ελέγχει και τα μαθαίνει.
Όποιος τολμήσει να εκφράσει διαφορετική άποψη ή να ασκήσει κριτική, τότε άμεσα ενεργοποιείται η γνωστή ομάδα των επαγγελματιών αλλά και καλοθελητών του Facebook. Σπεύδει να κάνει καλά τη δουλειά της, για λογαριασμό της διοίκησης, με σχόλια και χαρακτηρισμούς που καταλήγουν στην τρομοκράτηση όλων των διαφωνούντων και τελικά στην επικράτηση της μίας γνώμης.
Φαίνεται ότι οι παλιές νοοτροπίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής αποτελούν τον οδηγό στο καλοστημένο παιχνίδι της επικοινωνιακής πολιτικής της διοίκησης.
Μετά από όλα τα παραπάνω μόνο ένα ερώτημα μου έρχεται στο μυαλό.
Τελικά θέλουμε αντιπολίτευση;

Πηγή: Γραμμή Γαλατσίου

ok3

 

Last modified on Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 19:13

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi