kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 18:47

Το Γαλάτσι κέρδισε στο Survivor!

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Ο Δήμος Γαλατσίου ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη διεξαγωγή του ημιτελικού και του τελικού της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής Survivor στο Άλσος Βεΐκου. 

Η θετική στάση του Δήμου στο συγκεκριμένο θέμα είχε την υποστήριξη της μεγάλης πλειονότητας των δημοτών μας. Όπως ήταν φυσικό, βέβαια, υπήρξαν και ορισμένοι που είχαν διαφορετική άποψη – και τη σεβόμαστε. Αντιθέτως, δεν αισθανόμαστε καμία υποχρέωση να «απολογηθούμε» σε όσους προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την περίσταση ασκώντας κακοπροαίρετη κριτική με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Οι μόνοι στους οποίους οφείλουμε πάντα να κάνουμε απολογισμό και να δίνουμε λογαριασμό, είναι οι δημότες μας. Και ο απολογισμός αποδεικνύει ότι το Γαλάτσι κέρδισε στο Survivor, αφού: 

1. Εισπράξαμε πολλαπλάσια έσοδα από αυτά της τυπικής εκμίσθωσης του χώρου. Τα έσοδα από την διαχείριση του Άλσους πηγαίνουν στο ταμείο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, το οποίο χρηματοδοτεί έργα πρασίνου, προσλήψεις γυμναστών, καθηγητών χορού, ζωγραφικής κ.ο.κ. Κάθε ένα ευρώ έσοδο, σημαίνει μείον ένα ευρώ από δημοτικές δαπάνες που πληρώνουμε όλοι μας. 

2. Προβάλαμε το Γαλάτσι και το Άλσος Βεΐκου –το οποίο η WWF έχει ανακηρύξει ένα από τα κορυφαία Πάρκα στη χώρα μας και το 2016 και το 2017 - μέσα από ένα γεγονός πανελλαδικού ενδιαφέροντος, με τηλεθέαση που άγγιξε το 80%! Ό,τι κι αν λένε όσοι νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο και  με σνομπισμό μιλούν περί «υποκουλτούρας», το αντικειμενικό γεγονός είναι ότι αυτή η προβολή ισούται με διαφημιστικό χρόνο αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 

3. Δώσαμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις εστίασης κλπ της ευρύτερης περιοχής να έχουν μεγαλύτερη κίνηση στο διάστημα των δύο αυτών ημερών, ώστε να δοθεί έτσι μια μικρή ανάσα σε επαγγελματίες και εργαζόμενους. 

ok3

4. Φανήκαμε για άλλη μια φορά συνεπείς στην υποχρέωση που έχουμε να αξιοποιούμε ΚΑΙ εμπορικά τη δημόσια περιουσία -όπως είναι το Άλσος και το ΠΑΛΑΙ. Σημειώνουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο μας το επιβάλλει η νομοθεσία. Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο το κράτος, υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία, την οποία ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά, μας παραχώρησε τον τελευταίο χρόνο τόσο το Άλσος Βεϊκου όσο και το ΠΑΛΑΙ (Ιδίως για το ΠΑΛΑΙ, μάλιστα, για κάθε εμπορική εκμετάλλευση ο Δήμος Γαλατσίου λαμβάνει έγκριση από το ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια αποδίδει σε αυτό ένα ποσοστό της μίσθωσης).        

5. Αποδείξαμε ότι ο Δήμος Γαλατσίου μπορεί να φέρει εις πέρας απαιτητικές διοργανώσεις. Σημειώνουμε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες στο σύνολό τους δεν επηρεάστηκαν από το γεγονός και ανταποκρίθηκαν άμεσα όπου χρειάστηκε σε όλο τον Δήμο, όπως γίνεται καθημερινά. 

Πέρα από τις γενικές ευχαριστίες, ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές, οι οποίοι εξυπηρέτησαν υποδειγματικά τους χιλιάδες επισκέπτες και προστάτευσαν το Άλσος από φθορές, με την παρουσία τους έξω από το μισθωμένο χώρο της εκδήλωσης. Οι εθελοντές δούλεψαν για το Γαλάτσι μας κι όχι για κάποιον ιδιώτη, γι’ αυτό και όποιος πραγματικά έχει κοινωνική ευαισθησία οφείλει να τους ευχαριστήσει και όχι να τους λοιδορεί.  Επίσης, ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες, τις δύο εταιρίες security (TARGET SECURITY & MEGA SPRINT GUARD) για την αφιλοκερδή συμβολή τους, καθώς και την Εθελοντική Ομάδα Διασωστών.   

Οφείλουμε, βέβαια, να ζητήσουμε συγγνώμη από όσους πολίτες διαταράχθηκε η βόλτα τους, για λίγες μέρες, σε ένα μικρό τμήμα του μονοπατιού του Άλσους των 260 στρεμμάτων, το οποίο για λόγους ασφαλείας είχε κλείσει. Ζητούμε, επίσης, συγνώμη από όσους δημότες ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά το γεγονός. Ο Δήμος έλαβε μικρό αριθμό προσκλήσεων, τις οποίες προσέφερε σε δημοτικούς συμβούλους καθώς και σε Γαλατσιώτες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που το αιτήθηκαν. 

Ο Δήμος Γαλατσίου δεν θέλει εντάσεις. Θέλει χαρούμενα πρόσωπα παιδιών. 

Τα τελευταία χρόνια, δουλεύουμε για την τοπική ανάπτυξη αλλά και για την εξωστρέφεια. Ο Δήμος Γαλατσίου νοικοκυρεύει, σχεδιάζει, υλοποιεί έργα και δράσεις που είχαν βαλτώσει για χρόνια. Μεταξύ άλλων, οργανώνει, υποστηρίζει και φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του (Άλσος, ΠΑΛΑΙ, Καμίνι κ.ά.) για πρώτη φορά διεθνούς και εθνικού επιπέδου εκδηλώσεις. 

Το Γαλάτσι πάει μπροστά, όσο και αν κάποιοι θέλουν να το κρατήσουν πίσω.

 

Last modified on Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 18:53

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi