kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 19:45

Μάνος Ελευθερίου: το 2010 ο Πολιτιστικός Οργανισμός δαπάνησε σχεδόν διπλάσιο ποσό από αυτό που μας κατηγορούν

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Πολιτισμός είναι και η …γόνιμη αντιπολίτευση!

Με την ευκαιρία των γραφόμενων στο δελτίο τύπου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Γαλατσίου» - το σχετικό με τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις - μας δίνεται η ευκαιρία να γράψουμε κι εμείς, δυο λόγια γι αυτές.

Γνωρίζουμε όλοι ότι στην πόλη μας υλοποιούμε δύο μεγάλα φεστιβάλ, τα τελευταία τρία χρόνια.

Από τις 6 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου, κάθε χρονιά, το Γαλάτσι «αναστατώνεται» και ομορφαίνει από τα «Ήθη & έθιμα των Χριστουγέννων και τις γιορτές από τα βάθη του χρόνου». Κάθε χρόνο προσθέτουμε περισσότερες και διαφορετικές εκδηλώσεις. Για τη νέα χρονιά, μάλιστα, προγραμματίζουμε νέα ήθη - έθιμα - δρώμενα - παιχνίδια, με συμμετοχή εκπροσώπων και από πολλές χώρες του κόσμου.

Το καλοκαιρινό φεστιβάλ προσπαθήσαμε από την πρώτη χρονιά να το εμπλουτίσουμε και να δώσουμε, σε όλες και όλους τους Γαλατσιώτες, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να χαρούν με πολλές αλλά και διαφορετικές εκδηλώσεις. Ούτως ή άλλως, το φεστιβάλ μας είναι πολυποίκιλο και πολυθεματικό και θέλουμε να μετέχουν σ΄ αυτό όλες οι ηλικιακές ομάδες μαζί με τα παιδιά μας.

Σκεφτήκαμε φέτος, το φεστιβάλ - πιο πλούσιο, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, από ποτέ - να είναι εντελώς δωρεάν για τους κατοίκους της πόλης, με τις εκδηλώσεις του να ξεπερνούν τις εκατόν δέκα! Από αυτές οι σαράντα είναι παιδικές οι οποίες από μόνες τους δημιουργούν το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ του δήμου μας. Τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν παραστάσεις στο Άλσος και στο θεατράκι του, στο Καμίνι αλλά και σε πολλές πλατείες μας.

Ανάμεσα στην εντυπωσιακή έναρξη και λήξη του φεστιβάλ, θα υπάρξουν πάμπολλες συναυλίες κάθε είδους, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά - θεματικά και ειδικά αφιερώματα, αρχαίο ελληνικό θέατρο και παραστάσεις χορού, βραδιές ποίησης και εκδηλώσεις με παραδόσεις - δρώμενα και έθιμα…

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν, επίσης, τρεις σημαντικές εικαστικές εκθέσεις, το 1ο φεστιβάλ «Αφιέρωμα στον πολιτισμό των πέντε ηπείρων» με συμμετοχή εκπροσώπων από πενήντα χώρες αλλά και μια μοναδική βραδιά – την αυγουστιάτικη πανσέληνο – με το άνοιγμα της Ομορφοκκλησιάς και μια συναυλία παγκόσμιας εμβέλειας στον προαύλιο χώρο της.

Έχοντας τακτοποιήσει τα θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής, εδώ και

τρία χρόνια - από τη στιγμή που αναλάβαμε ως διοίκηση – και καθώς πρώτη μας προτεραιότητα αποτελούσε και αποτελεί πάντα η ανακούφιση των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα έντονης φτώχειας, έχουμε δαπανήσει πολλαπλάσια χρήματα από τις προηγούμενες διοικήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους συμπολίτες μας που υποφέρουν.

ok2

Θεωρούμε ωστόσο και τον πολιτισμό είδος πρώτης ανάγκης! Ειδικά αυτήν την εποχή, που οι συμπολίτες μας αδυνατούν για τα αναγκαία, είμαστε υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε ψυχαγωγία και πνευματική ανάταση, ώστε να καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται στις αντίξοες συνθήκες και μάλιστα εντελώς δωρεάν, μιας και αυτό υποδεικνύει η κοινωνική πολιτική που ακολουθούμε αλλά και η περσινή μας εμπειρία, με το κατάμεστο θεατράκι μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η δημιουργία εντυπώσεων, το παλιομοδίτικο και το παρωχημένο του δελτίου τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Γαλατσίου δεν μας αγγίζει. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αντιπαρατεθούμε και να «κιτρινίσουμε» με μια στείρα και άγονη αντιπολίτευση, μιας και εμείς συνηθίζουμε να απαντάμε με το έργο και τις πράξεις μας. Θέλουμε όμως να σας παραθέσουμε ένα απλό στοιχείο. Το 2010 – ξεκίνημα της κρίσης – ο Πολιτιστικός Οργανισμός με Πρόεδρό του τον κ. Ζώμπο, δαπάνησε σχεδόν διπλάσιο ποσό από αυτό που μας κατηγορούν, διοργανώνοντας εκδηλώσεις από τις οποίες πέντε μόνο στοίχισαν 59.356,54 €! Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε λοιπόν, ότι εμείς φέτος, με το ίδιο ποσό, διοργανώνουμε εξήντα διαφορετικές εκδηλώσεις – και όχι πέντε!

Εμμένουμε λοιπόν στην επιλογή να παρέχουμε στους συνδημότες μας ένα θερινό Φεστιβάλ, πιο πλούσιο από κάθε άλλη φορά, ένα Φεστιβάλ πολυχρωματικό, ένα Φεστιβάλ - «πολιτιστικό συσσίτιο» με ελεύθερη είσοδο για όλους! Και γιατί μας το προτείνουν οι συμπολίτες μας, και γιατί το επιβάλλουν οι καιροί…

Μάνος Ελευθερίου

Υπεύθυνος των Εκδηλώσεων

Δημοτικός Σύμβουλος – Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού

 

Last modified on Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 19:54

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi