kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 20:14

Ο παλιός Γαλατσιώτης και βιολίστας, Νίκος Χατζόπουλος, επινόησε και κατοχύρωσε ως πατέντα ένα νέο είδος βιολιου

Written by
Rate this item
(3 votes)

Ο παγκοσμίου φήμης βιολίστας, Νίκος Χατζόπουλος, που έχει μεγαλώσει στο Γαλάτσι, δημιούργησε και κατοχύρωσε ως πατέντα το 8χορδο βιολί. Ένα είδος βιολιού που μόνο 3 άνθρωποι το έχουν φτιάξει παγκοσμίως, έρχεται να δώσει σάρκα και οστά, σε ένα παιδικό όνειρο του μεγάλου μας βιολίστα.

 Διαβάστε τη δήλωση του στο διαδίκτυο και παρακολουθήστε το video που παρουσιάζει την κατασκευή του!!!

Τo 8χορδο Βιολί είναι μία ιδέα, που μπήκε στο μυαλό μου το 1976 περίπου. Κανένας από τούς τότε οργανοποιούς δεν αναλάμβανε να το κατασκευάσει, θεωρώντας την ιδέα μου, μια παιδική εγωιστική χαζομάρα. Αν καΙ τούς Εξηγούσα τί ήθελα, με απέτρεπαν λέγοντας μου ότι....."δέν γίνονται αυτά τα πράγματα". Τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε στο 2014,πού γνωρίζω τον εξαιρετικό και καινοτόμο οργανοποιό Ευθύμιο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει το οργανοποιείο του, στον Αμπελώνα της Λάρισας. Γίναμε, είμαστε ΚΑΙ θα είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον Ευθύμιο. Κάποια στιγμή και μέσα στις πολύωρες συζητήσεις μας για Βιολιά, του είπα την παιδική μου ιδέα περί 8χορδου βιολιού. Η αλήθεια είναι πώς ήταν διστακτικός όταν του το είπα, (και με το δίκιο του πιστεύω, γιατί γνωρίζει!!!)....αλλά δέχτηκε να προχωρήσει σε μία τέτοια κατασκευή 8χορδου Βιολιού, όταν τού είπα κάποια στιγμή..."είναι ένα όνειρο μου και μάλλον δεν θα το ζήσω ποτέ". Και φτάνουμε σήμερα στην παρουσίαση τού "ΝΧ8",ένός κατασκευαστικού θαύματος. Η χαρά μου δε έγινε μεγαλύτερη, όταν ψάχνοντας στο διαδίκτυο για να δω τυχόν άλλες ίδιες κατασκευές ανακάλυψα ότι....αυτή η συγκεκριμένη ιδέα, κατασκευής 8 χορδου βιολιού, έχει υλοποιηθεί, από άλλα 2-3 άτομα, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κυριολεκτικά!!!!!...Σκεφτείτε το.......δεν είναι λίγο......Κοιτώντας τα "αντίπαλα" 8χορδα βιολιά όμως, διέκρινα μία σημαντική λεπτομέρεια πού διαφοροποιεί εντελώς αυτά τα μοντέλα 8χορδων από το "ΝΧ8".Ποιά είναι αυτή η διαφορά??......Δεν θα το μάθετε ποτέ, ούτε από εμένα ούτε από τον Ευθύμιο Παπακωνσταντίνου. Απλά να ξέρετε....ή μικρή αυτή λεπτομέρεια είναι πού κάνει το "ΝΧ8" μοναδικό.
Με μεγάλη χαρά και τιμή, σας παρουσιάζω το "ΝΧ8",ένα 8χορδο Βιολί πού πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ των Μουσικών Ειδών.....
Nicos Chatzopoulos. 10/3/2017 Νίκος Χατζόπουλος.

ok3

<>

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi