kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 21:20

Πανεκπαιδευτική Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Γαλατσιου

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Ένωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου,καλεί τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Γαλατσίου την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, 1.30 μμ. ,σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Γαλατσίου.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Προς
τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Γαλατσίου

Συμπληρώθηκε ήδη ο πρώτος μήνας του «νέου σχολείου» και όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι αυτή η 
χρονιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Δε βρισκόμαστε αντιμέτωποι απλά με μερικά συνηθισμένα προβλήματα, μπροστά μας έχουμε την πλήρη και ολοκληρωτική απαξίωση του δικαιώματος των παιδιών μας στη μόρφωση και την αντικατάστασή του από «ευκαιρίες για απόκτηση δεξιοτήτων».

  • Τα σχολεία δεν παραλάβει ακόμη πολλά βιβλία, τα οποία όμως βρίσκονται σε μεγάλη αφθονία στις μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων.
  • Σε κανένα σχολειό, Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο  δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η τοποθέτηση των δασκάλων ή των καθηγητών.
  • Ο Δήμος Γαλατσίου, δεν έχει ακόμη διαθέσει στις σχολικές επιτροπές τα χρήματα της περσινής χρονιάς, δηλώνει ότι δεν έχει καθόλου χρήματα για τη φετινή, ενώ δεν καλύψει ακόμη περσινούς λογαριασμούς, πολλά σχολεία απειλούνται να μείνουν χωρίς ρεύμα, νερό ή πετρέλαιο.
  • Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, βλέποντας ότι δεν μπορούν να μας πείσουν ότι αναβαθμίζουν τα σχολεία, επιστρατεύουν τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή. Προσπαθούν να εμποδίσουν τις συνελεύσεις των μαθητών, να αποκλείσουν τους συλλόγους γονέων, να τρομοκρατήσουν με απειλές για μετάθεση ή για απόλυση τους καθηγητές. Εισαγγελείς και αστυνομία αναλαμβάνουν να περιφρουρήσουν(από ποιους;) τα σχολεία. Το «νέο σχολείο» θέλει και «νέους» μαθητές, γονείς και καθηγητές. Φοβισμένους, υποταγμένους και συμβιβασμένους με τη φτώχεια, την αμάθεια, τη μιζέρια και την εξαθλίωση.

Το «νέο» σχολείο είναι το υποβαθμισμένο, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, σχολείο.  Είναι
το σχολείο που καταργεί το δικαίωμα στη μόρφωση, για τα παιδιά αυτών που καταργείται το δικαίωμά τους στην εργασία, στην υγεία και στην αξιοπρέπεια.
Στοχεύει να διδάξει τα παιδιά μας ότι δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα, κανένα κοινωνικό αγαθό αλλά όλα είναι εμπορεύματα που πωλούνται. Είναι το σχολείο των χορηγών, για αυτούς στρώνεται το έδαφος. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, είναι χρέος του καθένα να αντιδράσει. Με αποφασιστικότητα, με οργάνωση και συντονισμό. Μαθητές, γονείς και καθηγητές είμαστε από την ίδια πλευρά. Όλοι χτυπιόμαστε, για όλους μας οι επιπτώσεις είναι τρομερές. Δε μας αξίζει αυτό το σχολείο, το σχολείο που έχει καταληφθεί κι έχει ήδη κλείσει από το Υπουργείο Παιδείας. Με ενιαίο αγώνα καθηγητών, δασκάλων, μαθητών και γονιών , να σπάσουμε τις «καταλήψεις» του Υπουργείου Παιδείας. Να πάρουμε οι ίδιοι οι γονείς στα χέρια μας την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών μας στη μόρφωση. Να στηρίξουμε τον αγώνα των παιδιών μας με όποια μορφή αποφασίσουν τα ίδια, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις. Η επίθεση είναι τόσο μεγάλη σε ένταση και συνέχεια ώστε κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντισταθεί. Όλοι μαζί όμως μπορούμε.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Γαλατσίου την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, 1.30 μμ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης έξω από το Δημαρχείο Γαλατσίου.

Να απαιτήσουμε :

  • Σύγχρονο δωδεκάχρονο σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα μαθημάτων για όλους τους μαθητές, σε όλες τις περιοχές, σύμφωνα με τις σύγχρονες κατακτήσεις της ανθρώπινης γνώσης και τις ιδιαιτερότητες της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
  • Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Καμιά σχολική τάξη με περισσότερους από είκοσι μαθητές.
  • Να δοθούν άμεσα όλα τα βιβλία.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονέων για λειτουργικές δαπάνες του σχολείου. Κανένας χορηγός σε κανένα σχολείο. Να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας και τον Δήμο.
  • Να διορισθούν εκπαιδευτικοί με μόνιμη σταθερή και αποκλειστική απασχόληση και να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις.
  • Να προσληφθούν οι αναγκαίες για κάθε σχολείο καθαρίστριες σε μόνιμη οργανική θέση.

Γαλάτσι, Οκτώβριος 2011

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                  Η Γραμματέας

Πουλογιαννοπούλου-Πετσίνη Δήμητρα                                          Ξυπολιά Θεοδώρα

Πηγη: www.e-galatsi.gr

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi