kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 12:40

Στις 23 Νοεμβρίου το δικαστήριο για την κεραία στην οδό Χρυσανθέμων στο Γαλατσι

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Επιτροπή Κατοίκων του Ανω Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό και Αθλητικό Σύλλογο Ανω Γαλατσίου οργάνωσαν συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου, στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρυσανθέμων - Υψομέτρου - Στρεψιάδου και Γρηγορίου Ε’ στο Ανω Γαλάτσι, καλώντας όλους τους δημότες να συζητήσουν για το μείζον πρόβλημα της ύπαρξης υποσταθμού κεραίας κινητής τηλεφωνίας (Vodafone) που έχει εγκαταστήσει ένας κάτοικος στην ταράτσα του επί της οδού Χρυσανθέμων 18.

Το θέμα ταλανίζει τους κατοίκους πάνω από πέντε μήνες. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι γνωρίζοντας τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει στην υγεία τους η ύπαρξη του υποσταθμού της κεραίας, είχαν απευθυνθεί πρωταρχικά στον ιδιοκτήτη της κεραίας προκειμένου να τον πείσουν να την κατεβάσει και «η αντίδραση του ήταν αισχρή και γεμάτη ψέματα», όπως χαρακτηριστικά είπαν οι κάτοικοι, καθώς λόγω οικονομικών συμφερόντων, αρνιόταν κατηγορηματικά να την αποξηλώσει.
Ετσι, η πεισματική άρνησή του ανάγκασε τους κατοίκους να δημιουργήσουν μία Επιτροπή για να παλέψουν ώστε να αποξηλωθεί η κεραία με τη βοήθεια του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ανω Γαλατσίου και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κατοίκων.
Οι ενέργειες των κατοίκων μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις κάτω από το σπίτι του ιδιοκτήτη της κεραίας, πολλά πανό κρεμασμένα στα μπαλκόνια και παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας από το Δήμαρχο να προστατεύσει την υγεία των δημοτών και ψηφοφόρων του με την απεγκατάσταση της κεραίας. Η αντίδραση, όμως, του κ. Τσίρου «ήταν χλιαρή. Κατέκρινε στα λόγια τα πάντα, αλλά στην πράξη δεν έχει κάνει τίποτα», σύμφωνα με τους κατοίκους.
Οσον αφορά στην αρμόδια επιτροπή κεραιών του Δήμου, αυτή δεν λειτουργεί επιτρέποντας έτσι στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να δρουν και να κερδίζουν εις βάρος των πολιτών.
Επόμενη ενέργειά τους, αφού το πρόβλημα παρέμενε και οι αρμόδιες αρχές του Δήμου αδιαφορούσαν, ήταν η προσφυγή στη δικαιοσύνη αναλαμβάνοντας ο καθένας από τους κατοίκους να δώσει χρήματα ώστε να καλυφθεί το οικονομικό κόστος των νομικών διαδικασιών. Η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς καθώς κέρδισαν δικαστική απόφαση που διέτασσε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας της κινητής τηλεφωνίας, στις 23/11/2011.  
Στη συγκέντρωση αυτοί οι κάτοικοι, φανερά φοβισμένοι για τους κινδύνους που επιφέρει στην υγεία τους η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τον υποσταθμό της κεραίας, τόνισαν τα κρούσματα καρκίνου που ήδη έχουν εμφανιστεί στη γειτονιά τους και τον δύσκολο αγώνα που πρέπει να κάνουν καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν μία μεγάλη εταιρεία και ένα κράτος που επιβάλλει να τοποθετούνται παντού κεραίες αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις. Γι’ αυτό το λόγο, προέτρεψαν όλους τους δημότες του Γαλατσίου, αλλά και των άλλων περιοχών, να παρευρεθούν στο δικαστήριο στις 23 Νοεμβρίου γιατί, όπως είπαν, αν είναι ενωμένοι, πολυπληθείς και με φανερή την αγανάκτησή τους, θα δικαιωθούν.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γραμματέας της Επιτροπής Κεραιών, Αντώνης Πολυχρόνης, δίνοντας έμφαση στην αντίδραση που πρέπει να επιδείξουν όλοι οι Ελληνες σ’αυτό το φαινόμενο που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ζητώντας τη συμπαράσταση και την παρουσία όλων στο δικαστήριο της 23ης Νοεμβρίου.
Ταυτόχρονα, παρευρέθηκαν και δήλωσαν την υποστήριξή τους στον αγώνα των κατοίκων και στο δικαστήριο οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 72ο Γυμνασίου και του 3ου Δημοτικού, κυρίες Κατερίνα Θεοχάρη και Αννα Καλατζή αντίστοιχα. Πρόκειται για σχολεία που γειτνιάζουν με την πολυκατοικία που διαθέτει τον υποσταθμό της κεραίας.
Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου, Αρης Παπαδοκωστόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στους συλλόγους, κατοίκους και κάθε άλλη αρχή του Δήμου για να υπάρξει αποτέλεσμα. Ανέφερε ακόμη ότι δεν τρέφει καμία αυταπάτη ότι τα δικαστήρια αποδίδουν απόλυτα τη δικαιοσύνη ενώ τόνισε ότι τα έξοδα για τις νομικές διαδικασίες πρέπει να καλυφθούν από το Δήμο.
Οι κάτοικοι ενημέρωσαν ακόμα ότι οι κεραίες στο Γαλάτσι είναι 24 και ο Δήμος έχει παραδεχθεί ότι είναι παράνομες. Αρα το θέμα απασχολεί κάθε δημότη του Γαλατσίου γι’αυτό απαιτείται ενότητα.
Εν τέλει, η απόφαση της συνέλευσης των κατοίκων του Ανω Γαλατσίου, σύμφωνα με το ψήφισμα που εγκρίθηκε, ήταν η εξής:
«Απόφασή μας παραμένει, πιο μαζικά και πιο οργανωμένα, μέσα από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Ανω Γαλατσίου και της επιτροπής κατοίκων, να παλέψουμε μέχρι το κατέβασμα και της τελευταίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Γαλάτσι. Γιατί η ζωή μας είναι δική μας και δεν παραχωρείται».


Πηγη: Εφημεριδα Παλμος Γαλατσιου

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi