kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 07:29

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ 2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια ο Β’ Παιδικός Σταθμός Γαλατσίου επί της οδού Βυζαντίου 20. Οι καταγγελίες και τα παράπονα των γονέων και των κηδεμόνων των παιδιών που φιλοξενεί συνεχίζονται έως σήμερα αλλά, δυστυχώς, καμία αλλαγή δεν έχει γίνει.Για πρώτη φορά, όμως, δίνεται ίσως μία ελπίδα στους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων μέσω της νομικής οδού που επέλεξε να ακολουθήσει η κα Αλιμπέρτη Μαρία, νέα πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ύστερα από την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Μανιάτη Ιωάννη. Η επίλυση του ζητήματος μέσω της νομικής κατεύθυνσης δεν είχε προτιμηθεί ξανά τα προηγούμενα χρόνια.
Ετσι, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου έστειλε εξώδικο κατά της Ανωνύμου Εταιρίας με την επωνυμία «Δούκας ΑΒΕΕ», που εδρεύει επί της οδού Βυζαντίου 20 και με την οποία είχε γίνει συμφωνητικό επαγγελματικής μίσθωσης από 07-01-2006 με βασικό όρο να παραδοθεί το μίσθιο άρτιο και κατάλληλο προς χρήση χωρίς κανένα νομικό ή πραγματικό ελάττωμα αφού θα στεγαζόταν Παιδικός Σταθμός. Ομως ο εκμισθωτής καταστρατήγησε τους όρους της συμφωνίας εξαιτίας της αδιαφορίας του στο ζήτημα και δεν είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, προβάλλοντας διάφορες αόριστες δικαιολογίες με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσαρμονία και διασάλευση στον Παιδικό Σταθμό με απροσδιόριστους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και υγεία των νηπίων.
Η οικονομική ζημία του Δήμου, όπως αναφέρει το εξώδικο, είναι μεγάλη και παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν προβεί σε πολλές προφορικές και γραπτές οχλήσεις, ο εκμισθωτής αρνείται να διεκπεραιώσει τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν. Ταυτόχρονα, τονίζεται στην καταγγελία αυτή από το Νομικό Πρόσωπο ότι αν ο εκμισθωτής συνεχίσει μετά το διάστημα των 30 ημερών από την ημερομηνία του εξώδικου που είναι 17/10/2011, να αντιβαίνει και να παραβιάζει τους ανειλημμένους όρους της συμφωνίας, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης θα αποχωρήσει από το μίσθιο.
Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να επιλυθούν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Β’ Παιδικός Σταθμός είναι οι ακόλουθες:
1) Αποκατάσταση της διαρροής σε σωλήνα αποχέτευσης του τρίτου ορόφου ο οποίος κατεβαίνει και διέρχεται εντός του β’ ορόφου, στοιχείο το οποίο είναι αρκετά επιβλαβές για την υγεία των νηπίων και των νηπιαγωγών. Παράλληλα, η εισροή υδάτων στον υπόγειο χώρο λόγω ελλείψεως μόνωσης με την ταυτόχρονη συσσωρευμένη υγρασία δημιουργεί συνθήκες και καταστάσεις που μόνο με συνθήκες ενός σύγχρονου και μοντέρνου Παιδικού Σταθμού δεν συνάδουν.
2) Τοποθέτηση ειδική διατομής τεμαχίου αλουμινίου πάνω από τα κουφώματα της πρόσοψης α’ και β’ ορόφου για τη διαμόρφωση νεροσταλλάκτη προκειμένου να μην εισέρχονται βρόχινα νερά από τα κουφώματα της πρόσοψης και δημιουργούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των νηπίων.
3) Λήψη μέτρων και απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να υποχρεωθούν οι όμορες ιδιοκτησίες να κατασκευάσουν τοιχίο περιτοίχισης στα κοινά όρια με το κτίριο που εκμισθώνει ο Σταθμός, ώστε να μην προκαλείται σύγχυση και κίνδυνος από την επαφή και συγχρωτισμό των εμπλεκομένων χρηστών.
4) Λήψη μέτρων για την υγρασία, το ασανσέρ και τις συνεχόμενες διακοπές του ρεύματος. Παρατηρείται δε εισροή υδάτων ακόμα και μέσα από τον ηλεκτρολογικό πίνακα γεγονός που εγκυμονεί μέγιστο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα όλων των χρηστών και πρέπει να διορθωθεί άμεσα.
5) Νέα διαμόρφωση του προαύλιου χώρου για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν τα παιδιά λόγω ανεπαρκούς εμβαδού με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι ακατάλληλος για χρήση από τα νήπια.
6) Διαχωρισμός και δημιουργία ξεχωριστής εισόδου του Σταθμού από την είσοδο των ενοίκων του γ’ ορόφου, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
7) Διαχωρισμός και αυτονομία ανελκυστήρα καθώς η κοινή χρήση είναι παράνομη και ενάντια στις νόμιμες προδιαγραφές λειτουργίας βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού.
Η κα Αλιμπέρτη σε ερώτηση του «ΠΑΛΜΟΥ» για τους λόγους που ο Δήμος Γαλατσίου δεν διορθώνει τα προβλήματα μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας, μας είπε ότι «υπεύθυνος για τη διεκπεραίωση των σοβαρών εργασιών που πρέπει να γίνουν στον Παιδικό Σταθμό, οι οποίες αναφέρονται στο εξώδικο, είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός και όχι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η Τεχνική Υπηρεσία είναι αρμόδια να επιλύσει μικροεργασίες που πρέπει να γίνουν στον Παιδικό Σταθμό οι οποίες όμως έχουν γίνει, αλλά δεν επαρκούν για την εύρυθμη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού».
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι αν δεν φτιάξει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Παιδικός Σταθμός, θα γίνει άμεση μεταστέγαση του Παιδικού Σταθμού.
Οι γονείς των νηπίων που φιλοξενεί ο Β΄ Παιδικός Σταθμός είναι φανερά εξοργισμένοι με τη γενικότερη λειτουργία του σταθμού καθώς πέρα από τα γνωστά πλέον προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο, το προσωπικό είναι ελλιπές αφού από τα τρία τμήματα λειτουργεί μόνο το ένα με προσωπικό ασφαλείας. Ευελπιστούν πως αυτό θα αλλάξει όταν τερματιστεί η επίσχεση εργασίας των συμβασιούχων και πως ο Παιδικός Σταθμός θα επανέλθει στην πρότερη εύρυθμη λειτουργία του προς όφελος πάντα των μικρών παιδιών.
Ωστόσο, όπως τονίζουν οι γονείς, ακόμα και έτσι το υπάρχον προσωπικό δείχνει υπερβολικό ζήλο και άψογο επαγγελματισμό.


Πηγη: Εφημεριδα Παλμος Γαλατσιου

Last modified on Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 13:27

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi