kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011 14:32

Παραμένει το πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς στο Γαλατσι

Written by
Rate this item
(0 votes)

Η δραματική κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γαλατσίου παραμένει και το κλίμα μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων πλευρών - συμβασιούχων, γονέων, δημοτικής αρχής - εξακολουθεί να είναι τεταμένο. Την κατάσταση στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν οι γονείς, οι οποίοι απαίτησαν και είδαν το δήμαρχο Κ. Τσίρο, ζητώντας του να δώσει, επιτέλους, λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις γονέων και εργαζομένων με τον κ. Τσίρο, οι οποίες ωστόσο απ’ ό,τι δείχνουν τα γεγονότα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί μια συμφωνία, η οποία να αλλάζει την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, οι παιδικοί σταθμοί δέχονται μόνο τα παιδάκια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τραγική συνέπεια ακόμα και τα μικρά που πηγαίνουν καθημερινά στον σταθμό να μην απολαμβάνουν τη φροντίδα και τις υπηρεσίες των νηπιαγωγών όπως θα τους άρμοζε.
Για την ιστορία να θυμίσουμε πως οι συμβασιούχες εργαζόμενες των παιδικών σταθμών παραμένουν απλήρωτες εδώ και 7 μήνες και δεν έχουν ακόμα λάβει τους μισθούς των τριών πρώτων μηνών όπως τους είχε υποσχεθεί πως θα γινόταν ο κ. Τσίρος.
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, το πρωί, η Πρωτοβουλία Γονέων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Γαλατσίου, μια κίνηση που συγκρότησαν πρόσφατα γονείς που τα παιδάκια τους πήγαιναν στους παιδικούς σταθμούς - όσο αυτοί λειτουργούσαν δηλαδή - επισκέφθηκε το Δήμαρχο Γαλατσίου από τον οποίο ζήτησε να βρει λύση στο θέμα. Εκείνος, μάλλον απροετοίμαστος για μια τέτοια συνάντηση, τους κάλεσε να τα ξαναπούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε μια συνάντηση όπου θα ήταν παρόντες και οι εργαζόμενοι με το δικηγόρο τους. Οι γονείς πήγαν, ωστόσο ο κ. Τσίρος δεν είχε ενημερώσει κανέναν άλλο, ακολουθώντας, όπως υποστηρίζουν οι γονείς, «την πάγια τακτική του, αυτή της κοροϊδίας και του να μην τηρεί το λόγο του».
Ετσι προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για το απόγευμα της Τρίτης 25 Οκτωβρίου, στην οποία έδωσαν το παρών και οι τρεις πλευρές. Για να πούμε την αλήθεια οι πλευρές είναι μάλλον δύο καθώς στο ίδιο «στρατόπεδο» φαίνεται πως βρίσκονται γονείς και εργαζόμενοι. Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τις συμβασιούχες εργαζόμενες να κόψουν τις αποδείξεις τους στις 26/10 ώστε να κινηθεί η όλη διαδικασία και να πληρωθούν τους τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο) και να επιστρέψουν στην εργασία τους. Αναφορικά με το άλλο αίτημα των εργαζομένων για υπαγωγή τους στο ΙΚΑ, ο κ. Τσίρος είπε πως θα εφαρμόσει την απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία όμως ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί και γι’αυτό δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι στιγμής.
Από την άλλη, οι εργαζόμενες είναι αποφασισμένες να ακολουθήσουν κατά γράμμα την τακτική του δικηγόρου τους καθώς, όπως υποστηρίζουν, «δεν πιστεύουμε ούτε λέξη απ’όσα μας λέει ο κ. Δήμαρχος». Γι’αυτό και δηλώνουν κατηγορηματικά πως θα επιστρέψουν στη δουλειά εφόσον πρώτα πληρωθούν τους τρεις μήνες και εφόσον ο Δήμος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εκτελεστεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου. Ζητούν εν ολίγοις να γίνει, όπως λένε, αυτό που φαίνεται πως έγινε προεκλογικά, όταν πληρώθηκαν χωρίς να έχουν κόψει αποδείξεις!
Και αυτό φάνηκε και την επόμενη μέρα από τη συνάντηση καθώς καμία από τις εργαζόμενες δεν εμφανίστηκε στο Δήμο την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου για να κόψει αποδείξεις για τους τρεις μήνες.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ως προς τη λειτουργία των παιδικών σταθμών καθώς τονίζουν πως ακόμα και αν επιστρέψουν οι εργαζόμενες στη δουλειά τους, οι σταθμοί θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Ηδη έληξαν οι συμβάσεις σε δέκα εργαζόμενες ενώ άλλα επτά άτομα βγήκαν στη σύνταξη.
Πάντως ο Δήμαρχος Γαλατσίου δήλωσε με σαφήνεια στους γονείς ότι οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν πλήρως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.
Ολα, δυστυχώς, μαρτυρούν πως το πρόβλημα «παιδικοί σταθμοί» μόλις ξεκίνησε…
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγη: palmosnews.gr

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi