kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 19:08

Διαπλεκόμενος …στο Γαλάτσι (29 Δεκεμβρίου 2011)

Rate this item
(0 votes)

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης (Χαραλαμπίδης, Αγγελής) να οργανώσει ο Δήμος συσσίτια στα σχολεία του Γαλατσίου ήταν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει τελευταίως… Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή δεν την πήρε σοβαρά. Με λυπεί το γεγονός ότι ούτε ο Δήμαρχος, ούτε οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αντιληφθεί το τι γίνεται αυτήν τη στιγμή στην κοινωνία και τι είναι αυτό που έρχεται… Πανηγυρίζει ο Δήμαρχος και η παρέα του για το πρόγραμμα «πράσινη ζωή στην πόλη» των 2.000.000 ευρώ και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ για εργολαβίες και έργα βιτρίνας, την ώρα που η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων δίνει στοιχεία για υποσιτισμένους μαθητές στο Γαλάτσι, ενώ όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι… ΝΤΡΟΠΗ!

Είδατε τι μπορεί να πάθει ένας Δήμαρχος όταν έχει έγνοιες και προβλήματα; Αρχίζει και βλέπει …οράματα!!! Αυτό ακριβώς έπαθε και ο φουκαράς ο δικός μας… Νομίζει ότι στο Καμίνι υπάρχει …δάσος! Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, ο κ. Τσίρος δήλωσε ότι φύτεψε 1.000 δέντρα στο Καμίνι! Το άκουσε ο Αντιδήμαρχος Μπούρας και άρχισε ν’ αναρωτιέται μήπως πρέπει να προσλάβουμε και δασοφύλακα!!! Από την στιγμή που του κάνουν πλάκα οι Αντιδήμαρχοί του, τα δικά μου σχόλια περιττεύουν!

 

Το επόμενο …όραμα που βλέπει είναι ότι αν ξαναβάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος ή ο υποψήφιος που θα στηρίξει, θα πάρει το 80%… Αυτό το όραμα το βλέπει εν ώρα δημοτικού συμβουλίου, κοιτώντας τον Μαγκανάρη… Φαίνεται ότι τον εμπνέει!

 

Άλλη μια προεκλογική δέσμευση (της πρώτης 4ετίας) του Δημάρχου θα πάρει σάρκα και οστά! Το ΙΚΑ Γαλατσίου μεταφέρεται…μάλλον προς …Δροσοπούλου! Χου, χου, χου! Θα γίνει μια …συγχώνευση με το ΙΚΑ της Πατησίων μούρλια!!!

 

Στην προσπάθειά του να εξηγήσει πώς και γιατί εξολοθρεύτηκαν τα δέντρα στη Λυσίου, ο Αντιδήμαρχος Ζώμπος είπε ότι ο αρμόδιος εργολάβος «ξεκίνησε θετικά και γρήγορα»! Εάν λάβω υπόψιν ότι ξεπάστρεψε δυο λεύκες στο άψε σβήσε και προκάλεσε ζημιές σε μερικά ακόμη μεγάλα δέντρα, συμφωνώ ότι στη …γρηγοράδα είναι άπιαστος! Όμως, το κατά πόσο «ξεκίνησε θετικά» εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπει κανείς!!! Προφανώς, «θετικά» το βλέπουν μόνο όσοι έχουν λόγους να θέλουν την πλατεία χωρίς μεγάλα δέντρα!

 

Εάν κάνουμε γκάλοπ για τα υπόγεια πάρκινγκ, το 90% θα είναι υπέρ της κατασκευής τους δήλωσε χθες περιχαρής ο Δήμαρχος! Συμφωνώ… Αλλά αυτό έχει την εξήγησή του. Ο κοσμάκης διακατέχεται από την ίδια άγνοια που διακατέχει και τον Δήμαρχο! Γνωρίζετε, κύριε Τσίρο, τις μελέτες που αναφέρουν ότι στα πάρκινγκ που έχουν κατασκευαστεί κάτω από πλατείες στη χώρα μας, ούτε το πρόβλημα της στάθμευσης λύθηκε, ούτε το κυκλοφοριακό πρόβλημα έγινε μικρότερο; Το αντίθετο μάλιστα! Τα πάρκινγκ έγιναν πόλος έλξης για περισσότερα αυτοκίνητα! Γνωρίζετε, μήπως ότι στα υπόγεια πάρκινγκ που έγιναν στη χώρα μας, ο ελεύθερος χώρος και το πράσινο στην επιφάνεια των πλατειών μειώθηκαν αισθητά και δεν αντικαταστάθηκαν τα μεγάλα δέντρα που ξεριζώθηκαν; Γνωρίζετε μήπως ότι μπορούν να κατασκευαστούν πάρκινγκ κάτω από διασταυρώσεις δρόμων, χωρίς να πειραχθούν οι πλατείες; Γνωρίζετε μήπως ότι αυτό που έπαθε ο Κακλαμάνης στην Αθήνα, δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτό που θα γίνει στη Λυσίου, εάν τολμήσετε να ξεκινήσετε το υπόγειο πάρκινγκ;  Και δεν είναι «απειλή», αλλά φιλική …υπενθύμιση!

 

Ενοχλήθηκε ο Δήμαρχος διότι ο δημ. σύμβουλος Άρης Παπαδοκωστόπουλος ανέφερε σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την καταστροφή των δέντρων στη Λυσίου την φράση «ο Δήμαρχος και η παρέα του»… Δεν βρίσκω κάτι το …προσβλητικό! Ο κ. Τσίρος έχει αποδείξει ότι διοικεί παρεΐστικα με κάποιους «κολλητούς» δημοτικούς συμβούλους, ενώ οι λοιποί είναι μόνο για να σηκώνουν το χέρι και να ψηφίζουν!

 

Το αυτοκίνητο του Δημάρχου είναι μόνο για να μεταφέρει το Δήμαρχο και όχι δημοτικούς υπαλλήλους… Εθεάθη έξω από την Εφορία Γαλατσίου ο οδηγός του Δημάρχου με το αυτοκίνητο να μεταφέρει την υπάλληλο της Αναπτυξιακής… Μήπως πρέπει να σφίξουν λίγο τα λουριά; (Πού είσαι βρε Τζάνε να …καθαρίσεις;)

 

Η λέξη ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ  χαρακτήρισε το φετινό Φεστιβάλ Γαλατσίου δήλωσε ο δημ. σύμβουλος Νίκος Μαγκανάρης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για τον προϋπολογισμού του Αθλητικού-Πολιτιστικού Οργανισμού! Ενώ ο δημ. σύμβουλος Γιάννης Ρωμανός αναφέρθηκε σε ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα… Εάν είχαν γίνει καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες  κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Φεστιβάλ, τι θα είχε συμβεί; Και γιατί, τελικά, δεν έγιναν οι καταγγελίες αυτές; Μήπως πρέπει η Αντιπολίτευση να οργανωθεί πιο αποτελεσματικά; Διότι τα «φιλαράκια» θα επανέλθουν δριμύτερα του χρόνου το καλοκαίρι…

 

Σε κόμμα της Αριστεράς δεν ανήκα, ούτε ανήκω… Αλλά δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, όταν αναφερόμενος στην Κυβέρνηση μιλάει για «μαύρο μέτωπο»! Πιο μαύρο δεν μπορεί να υπάρξει, με έναν μη εκλεγμένο εκπρόσωπο των Τραπεζών στην Πρωθυπουργία της χώρας, με την εφαρμογή πολιτικών και μνημονίων που δεν έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό, με μια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ να καταδυναστεύει τους Έλληνες (και τους λαούς της Ευρώπης), ενώ οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, παραμένουν ατιμώρητοι… (το ‘χω, το ‘χω το …επαναστατικό!)… Καλή χρονιά και Καλή Λευτεριά, πατριώτες!!!

Πηγή: g-magazine.gr


3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi