Print this page
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 07:09

Επιθυμία μας και υποχρέωση μας είναι να θέλουμε το Γαλάτσι του Πολιτισμού, της Παράδοσης, της Τέχνης, της Κληρονομιάς

Written by
Rate this item
(0 votes)

Γράφει ο Πέτρος Σιδερής

 

Ζούμε σε έναν τόπο όπου ο λαογραφικός του πλούτος και η πολιτισμική του κληρονομιά είναι ανεκτίμητα και είναι γεγονός πως η ενασχόληση με τα κοινά δίνει την ευκαιρία τόσο για την προάσπιση τους όσο και για την ανάδειξη τους. Η καταγωγή μου από έναν τόπο που είναι πλούσιος σε έθιμα και ομορφιές και η πεποίθηση μου πως οφείλουμε να γινόμαστε κοινωνοί της πατροπαράδοτης κληρονομιάς προκειμένου να διασφαλίζεται η επιβίωση της στο χρόνο, με οδήγησε στο να συμμετέχω ενεργά στον πολιτιστικό σύλλογο των Κορωνιδιατών Νάξου τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η δράση των διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων, που είναι αρωγοί του ελληνισμού, στα πλαίσια του Δήμου μας είναι ζωτικής σημασίας για την ταυτότητα μας. Είναι υποχρέωση μας να υποστηρίξουμε τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων κάθε πολιτιστικού συλλόγου στο Γαλάτσι που παρουσιάζει τις παραδόσεις, την ιστορία, τα έθιμα, τα ήθη, τις μνήμες και τα χαρακτηριστικά κάθε τόπου. Οι σύλλογοι αξίζουν τα συγχαρητήρια μας για την προσφορά τους και την αμέριστη στήριξη μας!

Ωστόσο η οικονομική κρίση έχει θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των συλλόγων αυτών και είναι υποχρέωση μας να διασφαλίσουμε ότι η κρίση δεν θα γίνει πολιτισμική. Επιθυμία μας και υποχρέωση μας είναι να θέλουμε το Γαλάτσι του Πολιτισμού, της Παράδοσης, της Τέχνης, της Κληρονομιάς!

 

sideris petros

Last modified on Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 07:17
inGalatsi

Latest from inGalatsi