kentriko banner omorfos teliko33kosmos

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 12:02

Στέκια Νεολαίας - Εκσυγχρονισμός της Παιδείας και του Πολιτισμού στο Γαλάτσι!!!

Written by
Rate this item
(1 Vote)

ploutarxos-pastras

Γράφει ο
Πλούταρχος Πάστρας
Δημοσιογράφος-Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου
με τον Συνδυασμό «ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΕΑ-ΑΡΧΗ»
και Επικεφαλής τον Νίκο Μαγκανάρη

   Ποιος από εμάς τους νέους δεν έχει πάει στα περιβόητα, αλλά και πολύ αγαπημένα Στέκια Νεολαίας;
   Ποιος δεν έχει πεθυμήσει εκείνες τις εποχές, όπου περιμέναμε πως και πως να έρθει η ημέρα, όπου θα πάμε στα «Στέκια» μας, να βρούμε τους φίλους μας, τους συμμαθητές μας και τους αγαπημένους μας Δασκάλους;;;
   Μουσική, θέατρο, χορός και Ζωγραφική, δένανε όλα μαζί και δημιουργούσαν εκείνη την ωραία ατμόσφαιρα της παιδική και νεανικής δημιουργίας. Στιγμές χαράς, συνεργασίας, κοινωνικότητας και διασκέδασης, ζούσαμε όλοι στα Στέκια μας.


   Τώρα, όμως, τα Στέκια Νεολαίας που όλοι αγαπούσαμε και συνεχίζουμε ν' αγαπάμε, αντί να τα «μεταλαμπαδεύσουμε» πιο πολιτισμικά ανανεωμένα στις νεότερες γενιές, τους δίνουμε έναν θεσμό που απλά μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς Συντηρητικό! Και γιατί Συντηρητικό θα μου πείτε. Γιατί η παιδεία και ο πολιτισμός που παράγουν, δεν έχει αναβαθμισθεί καθόλου και δεν καλύπτει-ικανοποιεί της σημερινές εξελιγμένες ανάγκες που απαιτεί η εποχή. Ειδικά μάλιστα και σε μερικές περιπτώσεις, ή μάλλον καλύτερα περιοχές αυτός ο θεσμός πάει να εκλείψει τελείως, όπως έγινε και στο 3ο Στέκι Νεολαίας στα Καραγιαννέικα, όπου εκεί όσοι ζούσαμε σ' αυτήν την περιοχή πηγαίναμε κάθε εβδομάδα για να περνάμε δημιουργικά την ώρα μας, ενώ τώρα που μεγαλώσαμε και γίναμε φοιτητές, μας στενοχωρεί πολύ το γεγονός του «Λουκέτου».
   Ήρθε η ώρα, λοιπόν, εμείς η Νεολαία μαζί με την Διοίκηση του Δήμου, να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση και να διαμορφώσουμε τα Εκσυγχρονισμένα Στέκια Νεολαίας!
   ploutarxos-pastrasΚι ως ένας εκ των εκπροσώπων της Νεολαίας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου, έχω πιστέψει και θέλω να υλοποιήσω, αν μου δώσουν την Εμπιστοσύνη τους οι Πολίτες του Γαλατσίου μας, τις εξής εκσυγχρονιστικές αναβαθμίσεις στα Στέκια Νεολαίας της Πόλης μας:

1.Δημιουργία μικρών βιβλιοθηκών σε κάθε Στέκι, όπου θα μπορέσουν να επανδρωθούν, είτε με δωρεές, είτε με αγορές βιβλίων από το Δήμο με στόχο να φέρουν τα παιδιά και τους νέους ποιο κοντά στον «κόσμο του βιβλίου» και να καταστήσουμε μ' αυτόν τον τρόπο τα Στέκια Νεολαίας μία κοιτίδα ουσιαστικότερης Παιδείας!
2.Δημιουργία Αίθουσας Υπολογιστών για την καλύτερη πρόσβαση στην Γνώση των παιδιών και των νέων, αλλά και την δωρεάν εκμάθηση χειρισμού των Η/Υ από εθελοντές καθηγητές ειδικευμένους σ' αυτόν τον τομέα.
3.Να υπάρχει η δυνατότητα μία φορά το μήνα να προσκαλούνται, σπουδαίοι συγγραφείς, για να παρουσιάζουν το βιβλίο τους που έχει κυκλοφορήσει εκείνη την περίοδο και τους σκοπούς που το έγραψαν με παράλληλη επαγγελία αναγνωσμάτων.Αυτό θα έχει ως στόχο την επικοινωνία και την γνωριμία των παιδιών και των νέων με τους ίδιους τους δημιουργούς των αγαπημένων τους βιβλίων.
4.Να υπάρχει η δυνατότητα μία φορά το μήνα ή και παραπάνω, να προβάλλονται ειδικές εκπαιδευτικές ταινίες ή ντοκιμαντέρ, με στόχο την διεύρυνση των γνώσεων πάνω σε διάφορα σημαντικά θέματα.
5.Μία άλλη μεγάλη καινοτομία θα μπορέσει ν' αποτελέσει, η δημιουργία Θεατρικού Φεστιβάλ μεταξύ των Στεκιών Νεολαίας, το κάθε ένα από τα οποία θα κάνει μία θεατρική παράσταση, η οποία θα ανέβει στο «Καμίνι» κι από όλες αυτές θα βραβευθεί η καλύτερη! Αυτό θα έχει ως σκοπό την πλήρη δημιουργικότητα, συνεργασία και κοινωνικότητα όλων των παιδιών των Στεκιών της Νεολαίας!
6.Ειδικές ομιλίες μία φορά τον χρόνο στους γονείς, από ειδικούς ψυχολόγους και παιδαγωγούς, για την μέγιστη καλύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα στην Οικογένεια και στο Σπίτι.
7.Η δημιουργία τμήματος μία φορά την εβδομάδα, εκμάθησης παραδοσιακών χωρών, για την καλύτερη προσέγγιση των παιδιών και την δημιουργία δεσμών αγάπης με την Παράδοση!
8.Ειδικές Ομιλίες για τους Μαθητές του Λυκείου με θέμα τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών για τα Επαγγέλματα και για τις Σχολές όπου μπορούν να σπουδάσουν.


   Αυτές είναι οι εκσυγχρονιστικές αναβαθμίσεις που έχω να προτείνω ως Πλούταρχος και παλαιό μέλος των Στεκιών Νεολαίας, χωρίς, όμως, να ξεχνάω την επανίδρυση του 3ου Στεκιού Νεολαίας στα Καραγιαννέικα για την καλύτερη προσβασιμότητα των παιδιών και των νέων που διαμένουν σ΄ αυτήν την περιοχή.
   Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι πρώτον δεν διαγράφω το έργο που έχει γίνει τόσα χρόνια στα Στέκια Νεολαίας, αλλά στόχος μου είναι η πλήρης αναβάθμιση τους και δεύτερον ότι δεσμεύομαι να τα πραγματοποιήσω αυτά που προείπα, χωρίς να τα ξεχάσω την επόμενη μέρα, διότι δεν ανήκω στις γενιές του «Θα» αλλά του «Πράττω», όμως, αυτό μπορώ το πραγματοποιήσω μόνο με την δικιά σας Εμπιστοσύνη κι όχι μόνο σε μένα προσωπικά, αλλά στην ίδια την Νεολαία, όπου μέλος της είμαι κι εγώ, η οποία Θέλει, Πιστεύει κι Απαιτεί, ότι πρέπει να κάνει ο Κόσμος μας, μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ!!!

Read 1572 times Last modified on Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 18:16

3 IES AD

deseo teliko

boskopoula teliko

Uhair ingalatsi