Print this page
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 16:01

Ποιος είναι ο Επιστήμονας & Ερευνητής υποψήφιος δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Ιάκωβος Β. Γιακουμής...

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

 

 

Βρήκαμε στο διαδίκτυο το βιογραφικό ενός από τους υποψηφίους δημάρχους Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και πραγματικά μόλις το διαβάσαμε, νομίζαμε ότι υπάρχει κάποια κενή θέση στο δήμο που αφορά τον άνθρωπο που θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για να ανεβάσει ακόμα ένα επίπεδο τα νησιά μας. Είναι αυτό που λένε μερικοί, ότι τα νησιά τα οποία έχουν μεγάλη τουριστική εισροή και πρωτογενή παραγωγή χρειάζονται MANAGER.

Manager s– Στελέχη με όραμα εξωστρέφειας και με τεχνογνωσία σε περίοδο οικονομικής κρίσης για τον κόσμο και τους δήμους, που στοχεύουν σε κονδύλια από το Ευρωπαϊκό ταμείο, που ως τώρα κανένας στη Νάξο δεν έχει αναφερθεί.

Managers – Στελέχη που έχουν πρόσβαση σε σημαντικούς επιχειρηματίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό, οι οποίοι ως επισκέπτες στα νησιά, γίνονται οι καλύτεροι ‘’κράχτες’’ για τον τόπο!!

Managers – Στελέχη που η ηλικία τους, συνδυάζει τον ενθουσιασμό ενός νέου ανθρώπου με μια ώριμη επαγγελματική οντότητα που ξέρει να καινοτομεί και να διοικεί.

Αυτός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Ιάκωβος Β. Γιακουμής από την Απείρανθο της Νάξου διαβάζοντας το εν συντομία βιογραφικό του.  

 

 

Αξά με Αξία: Σύντομο βιογραφικό υποψηφίου Δημάρχου Ιάκωβου Γιακουμή

 

Είμαι 45 ετών (γεννήθηκα το 1974). 

Κατάγομαι (και από τους δύο γονείς μου) από την Απείρανθο Νάξου.

Είμαι Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και είμαι στην φάση της ολοκλήρωσης της διδακτορικής μου διατριβής στην Σχολή Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών Μηχανικών του ΕΜΠ

Είμαι ιδρυτής και διαχειριστής της εταιρείας ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ Καταλύτες & Ανακύκλωση ΕΠΕ, η οποία είναι μία από τις μόλις 9 ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SME Instrument Phase II για την ανάπτυξη των καινοτόμων προϊόντων τους. Η εταιρεία είναι βιομηχανική (κατασκευή και ανακύκλωση καταλυτών αυτοκινήτων στην Ελλάδα) και η νέα τεχνολογίας της "Καταλύτης ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" προστατεύεται από τρεις πατέντες και ετοιμάζεται να πιστοποιηθεί ως Πρώτης Τοποθέτησης (εντός του 2019) ώστε να χρησιμοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Αυτοκινητοβιομηχανία

Στην Νάξο, είμαι ομόρρυθμος εταίρος και διαχειριστής μίας εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά. 

Έχω διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων 

Σήμερα, είμαι Πρόεδρος της Ένωσης Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ελλάδας (Innovation Greece) και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)

Οι 17 δημοσιεύσεις μου σε επιστημονικά περιοδικά με κατατάσσουν στο 30% των κορυφαίων ερευνητών παγκοσμίως (σε όλους τους κλάδους - στοιχεία researchgate) με αποτέλεσμα να έχω δώσει προσκεκλημένες διαλέξεις σε πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και πανεπιστημιακών μαθημάτων. Η πιο πρόσφατη πρόσκληση αφορά την συμμετοχή μου στην Ελληνική Αντιπροσωπεία των πιο Καινοτόμων Επιχειρήσεων που επισκέφθηκε την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 23-25/1/2019) μετά από πρόσκληση της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

Έχω βραβευτεί ως ο Καλύτερος Έλληνας Νέος Επιχειρηματίας του 2000.

Είμαι παντρεμένος με την Χημικό Μηχανικό Κατερίνα Πολύζου και έχω δύο παιδιά (τον Βασίλη και την Μαρία, 10 ετών)

Σελίδα Linkedin: https://www.linkedin.com/in/iakovos-yakoumis-26576746/(1950 followers)
Σελίδα researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Iakovos_Yakoumis

 

Last modified on Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 16:34
inGalatsi

Latest from inGalatsi